Jeden víkendový den, kdy jsme s přítelem nevěděli, co tak úplně podnikneme nás trkl úplně fantastický nápad. Venku bylo přijatelně, ale nebylo to vyloženě na nějakou koupačku, tak jsme se rozhodli, že vyrazíme do Altenbergu na bobovou dráhu. Tentokrát už to bylo podruhé, co jsme učinili tento malý výlet (vzhledem k tomu, že bydlíme kousek od hranic a nemáme to tak daleko jako například někdo z vás) a rozhodně jsme se těšili jako poprvé. Bylo tam spoustu lidí s dětmi, ale i v párech, kteří se přišli buď svézt, nebo vyzkoušet jinou atrakci, kterou Altenberg nabízí. Nám šlo především o boby, nic jiného jsme neměli ani chuť vyzkoušet a hlavně přítele bolela záda, takže se bál už samotné jízdy na bobu, rozhodli jsme se proto, že si koupíme každý jen jeden lístek a uvidíme, jestli pojedeme znovu či nikoliv. Bohužel jsem žádné fotky z bobové dráhy neudělala, protože jsme chtěli jet spolu, přítel jel přede mnou a já hned za ním, takže nebyl prostor pro vyfocení, každopádně nahoru jsem vám dala odkaz, kde se můžete podívat na fotky a dočíst se něco více.
Musím říct, že tentokrát jsem si jízdu nevychutnala jako minule, protože jsem měla nějaký divný bob, který celkem špatně brzdil.. Tedy, abych to uvedla na pravou míru, on brzdil, ale když jsem začala brzdit, celý se kvrdlal a já měla strach, takže jsem jela doslova jak
Cestou domů jsme pak podnikli malý nákup a svolali přátele, jestli večer nedáme nějakou grilovačku. Jestli mě něco na létě baví, tak jsou to především gril párty, které mě snad nikdy neomrzí, alespoň v to doufám. Našli jsme si velkou oblibu v grilování sýrů a to na všechny možné způsoby - samotné, nebo jako náplň nějaké zeleniny. Mám tu pro vás připravené fotografie rovnou ze dvou grilovaček, kde se skladba věcí sice moc nelišila, ale třeba někoho inspiruji a zkusí něco podobného, nedělá-li si to už na grilu sám =)
Pravidelně si připravujeme hermelíny na gril. Dají se koupit buď v balení po 4, kde máte buď nějakou omáčku - za nás je nejlepší brusinková a špatná není ani švestková - nebo si koupíte rovnou koření, které jen smícháte s olejem a zabalíte do alobalu. Kupovat ale "balíček" už s kořením mi přijde celkem zbytečné, protože si mohu takovou "marinádu" na sýr udělat doma sama a tak když máme zrovna chuť, zvolíme raději variantu s omáčkami. Pokud ale vyloženě nechceme utrácet, koupíme si jen samotné hermelíny, které si doma obalíme v oleji a například grilovacím koření a poté je zabalíme do alobalu ( ne do toho, ve kterém jsme ho koupili, ale samosebou do nově připraveného). Pokud nechcete hermelín nijak kořenit, není problém si vychutnat samotnou chuť sýra třeba právě s nějakou z omáček. V tom případě sýr jen potřete olejem ze všech stran a zabalíte. Takto připravené sýry pak jen hodíte na gril a dáte jim dostatek času, aby se pěkně udělaly.
Dalším naším oblíbeným pokrmem na gril jsou plněné papriky balkánským sýrem. Můžete si vybrat jakékoliv papriky, my zvolili klasiku v podobě trikolory, ale chutné jsou i zelené podlouhlé papriky, které buď můžete rozkrojit a naplnit jejich půlky, nebo je nechat vcelku a udělat do nich "nádivku" ze sýru, bylinek, koření a třeba šunky/salámu. Já jsem zvolila balkánský sýr, který jsem si nakrájela na kostičky a přidala jsem co dům dal, takže nějaké to koření a pak salám, protože šunka a ani nic podobného zrovna nebylo. Dvě z paprik jsem pak ještě přikryla plátkem sýra a dali jsme je na gril.
Mezitím jsem si připravila okurky ze zahrádky, které jsem jen opepřila a osolil a pocákala oblíbeným balsamicem. Mezitímco se grilovalo, nachystala jsem si pití a nádobí. Pilo se tentokrát od všeho něco, dva šumivé nápoje - zeleného HUGA vřele doporučuji, je to osvěžující nápoj původně na základě prosseca, který se vyznačuje svou osvěžující chutí černého bezu, limety a máty a má 8% alkoholu, takže je to lehoučké a hned vás to neporazí.
Druhou grilovací variantou pak byly čerstvě nakrájené papriky, které přímo zbožňuji a ráda si je přikusuji i jen tak. Chybět nesmělo ani osvěžení, tentokrát v podobě černého piva s citronem, které mi moc chutná a pak nějaká novinka, která tedy byla slabší a znovu si ji nekoupíme.
Na gril jsme si tentokrát připravili bílé klobásky a hermelíny připravené jen v oleji a zabalené v alobalu. Dělali se i klasické špekáčky, různé párky a klobásy.
Tady se už dělají všechny dobrůtky..
Miluji papriku, co vy?
Finální podoba hermelínu pouze v oleji s brusinkovou omáčkou =)
Jak se vám dnešní článek líbil a co grilujete nejčastěji vy? Budu ráda za jakékoliv nápady pro příště =)
kkiss
Ty vado ty papriky vypadají božsky! Já letní grilování zbožňuju, jsou to nejkrásnější chvíle s blízkými, kdy si pořádně nadlábneme bříška, zazpíváme si a užijeme si to. Od té doby, co bydlím u přítele (cca rok), tak se o prázdninách snažíme grilovat tak jednou za 14 dní. A nejlepší jsou teda makrely a stehenní řízky!
OdpovědětVymazatCHIC Adriana
Mnam! Makrely jsem nemela ani nepamatuji! Ty jsme si jeden cas delavali hodne s rodici, musim zas napravit! Mas pravdu, jsou to krasne stravene chvile s blizkymi lidmi.
VymazatMňaam to si mi ale narobila chuťky :-)) Grilovačky s rodinou milujem, skvelý relax :-) Inak krásny outfit, ako vždy :-)
OdpovědětVymazatTo jsem rada, krasko :) miluji grilovacky a jsem moc rada, ze se outfit libi :-*
VymazatMňam, zbožňujem grilovanú zeleninu a už dlho sa chystám, že vyskúšam aj ten grilovaný syr, ale akosi ho vždy zabudnem kúpiť, hm.... Inak veľmi ľúbim aj grilované kuracie mäsko, no a, samozrejme, opekanú slaninku:D **DAY by DAY**
OdpovědětVymazatMnam mnam, slaninku!!! Syr urco zkus, my ho naprosto zboznujeme a delame ho opravdu pravidelne :)
Vymazatto tričko je super.. no a padám hlady - díky ti :D
OdpovědětVymazatasos dress
Urco hlad uz zazehnan :D a dekuju.
VymazatTričko je vážne super, ja som si skúšala podobné v New Looku ale na mne nevyzeralo až tak dobre ako na tebe. A z tých dobrôt som hneď vyhladla. Najradsej by som si aj ja išla niečo ugrilovať. :)
OdpovědětVymazatMoc dekuji, ja si ho ani nezkusila, takze to byl kup naslepo, ale nakonec padne docela dobre :)
VymazatTen outfit je skvělý, to tričko je fakt moc krásné! :3 a ty slip-ony taky :3
OdpovědětVymazatMy nejčastěji grilujeme asi maso, ale miluji grilovaný hermelín ♥
http://janetsonrisa.blogspot.cz/
Dekuji, jsem rada, ze se libi :) hermelin je bozske jidlo proste :D
VymazatOpět povedený outfit. Ráda mám z grilu hovězí steak nebo makrely, ty jsou úplně skvělé. :-)
OdpovědětVymazatDekuji! Ryby jsme delavali driv, musim to napravit! Mnam a hovezi taky!
VymazatU nás mají být zítra k večeru bouřky, takže asi žádný grilování nebude :(, ale bobovou dráhu bych si nechala líbit :)
OdpovědětVymazatJee, to je skoda :( u nas se to docela vybralo, ale byla oslava, tak se grilco presouva na jiny den :)
VymazatZrovna za 2 týdny pořádám grilovačku taky, takže díky za tip na plněné papriky se sýrem :)
OdpovědětVymazatNo super, urco to vyzkousej :) myslim, ze by vam to mohlo smakovat!
Vymazat