pondělí 23. září 2013

Den D - narozeniny

Jednou v roce (a ne na Vánoce =) ) přijde den D.

Mám na mysli ten, kdy jsme poprvé spatřili světlo tohoto světa a stali se právoplatnými človíčky a obyvateli planety Země.
Tento netradiční post jsem se nerozhodla napsat kvůli tomu, že je pro mě dnešní den tím dnem D, ale proto, že bych chtěla vyjádřit, co pro mě znamená.


Někdo své narozeniny možná vůbec neřeší, nijak jim nepřikládá váhu, nebo je zkrátka nehrotí. Já také neříkám, aby se hrotily, ale myslím si, že to zkrátka není den jako každý jiný - i když se přikláním k názoru, že každý den je výjimečný a měl by se žít naplno a oslavovat jako by byl posledním.
Ve váš den d, byste se měli podle mého názoru pozastavit, nasát dar života a oslavit další rok na této planetě.

Není to o tom, kdo vám nadělí jaký dárek a za jakou cenu. Alespoň pro mě ne. Mám strašnou radost, když si na mě vůbec blízcí vzpomenou a nemusí to být pouze dárkem, stačí pěkným přáním, milým telefonátem, nebo zkrátka jen poklepáním pravice či setkáním se.
Někdo je zastáncem NEoslav. Já jsem jeden čas byla do jisté míry také taková. Ale pak jsem si jednoho dne řekla, že zkusím přeci jen nějakou tu sešlost uspořádat. Ta nejvydařenější byla právě minulý rok na mé kulaté dvacáté narozeniny. Vůbec to nebylo o darech, i když těch jsem dostala požehnaně (asi jsem byla vskutku hodná =D ) a byly překrásné a doteď si je všechny pamatuji a moc si jich vážím - některé jsou mou nedílnou denní součástí - ale bylo to především o té atmosféře, o lidech, se kterými jsem ten večer trávila, o momentech, které se stanou jen jednou a vy si je uchováte, protože se nestaly v jen tak obyčejný den, ale v ten váš Den D. 

Letos žádnou větší sešlost nepořádám, jelikož tomu moc nepřály okolnosti. Proto si svůj den oslavím o následující víkend v poklidném, blízkém kruhu rodiny.

Když už jsem v tom rozepisování, ráda bych se jen zmínila, že došlo k jakémusi (dobrému zaplať pánbů) převratu v mém životě a tak je pro mě svět zase o něco krásnější, příjemnější a usměvavější - dalo by se to tedy považovat za jeden z těch "jiných/extra" dárků.


Všem vám přeji krásný den a ještě nádhernější ten váš Den D.

kkiss

8 komentářů:

  1. vše nejlepší kočko, hodně zdravíčka a ať se ti daří :-)

    OdpovědětVymazat
  2. kočko přeji ti jen to nejlepší, hodně štěstíčka, zdravíčka, lásky a úspěchů v blogování :) ať se ti v životě splní to co si přeješ, ať jsi šťastná a ať smutných dnů je co nejméně! Pusu :-*

    OdpovědětVymazat
  3. Všetko NAJ NAJ NAJ NAJlepšie :o)

    OdpovědětVymazat
  4. pripájam sa všetko len to najlepšie :))

    OdpovědětVymazat
  5. Všem vám mockrát děkuji za přáníčka =***

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře mě nesmírně těší =o*