středa 2. července 2014

Letní kosmetika (laky, řasenky, BB)

Hodně z vás se mě ve článku o kudrlinkách ptalo,

copak používám za řasenku, nebo jestli mám snad řasy nalepené.
Řasy si NELEPÍM, zaprvé to vůbec neumím, zadruhé mám (naštěstí) své řasy poměrně dlouhé, takže stačí dobrá řasenka a nějaký ten grif v ruce a jde to skoro samo =)

Rozhodla jsem se proto, že pro vás připravím souhrn mých kosmetických pomůcek na léto.

Pojala jsem to komplexně, takže uvidíte všechny možné pomůcky od BBíčka, přes řasenku až ke tvářím. Předem upozorňuji, že ne všechny produkty jsou dostupné také u nás. Většina ale ano, proto koho zajímá, čím se teď v létě líčím, nechť čte dále a zjistí to =)




Na prvních třech  fotografifích můžete vidět veškerou mou kosmetiku, kterou používám takřka každý den!
Začala bych základem a tedy kabátkem pro pleť.
Již před rokem jsem neodolala a podlehla BB od Dermacolu, letos jsem si pořídila ještě světlounký Vichy BB.

Vichy Ideália BB Créme - light shade
Tento BB jsem si objednala díky K. za neuvěřitelných 160,-! Byl ve slevě a k dostání byla pouze light verze - Teinte Claire -Ligh Shade. Odstín je opravdu pro bledulky, používala jsem ho tedy opravdu jen chvilinku, protože jakmile vylezlo sluníčko a trošku mě pomocí jeho paprsků zhnědla pokožka, již byl moc světlý a nepoužitelný. Určitě je to ale i skvělá varianta pro ty z vás, co máte pleť bez chybičky a v zimě jste bledší. To je potom tento produkt přímo pro vás. Je lehounký, decentně voní, skvěle se roztírá. Nemá skoro žádné krycí účinky, ale pleť nezatíží. Navíc bych jako bonus viděla SPF 25.



Dermacol BB Magic Beauty Cream 8in1 - sand
Vynechám takové ty popisky, co vše má splňovat atd atd, to si můžete najít někde na netu, budete-li chtít.
Tento BB jsem si pořídila opět na doporučení mé K., které si ho pořizovala minulé léto. Probíhala na něj zrovna akce, když jsem se dostala k jeho okouknutí a byla jsem nadšená už při testování na hřbetu ruky, takže jsem využila akce a vzala si dva stejné odstíny - čehož možná teď trošku lituji, mohla jsem mít i odstín na zimu a bledší období.
Každopádně, jeho vůně je taková jemná, sladká, můj je v odstínu sand - patří tuším mezi ty tmavší a je naprosto skvělý. Krásně se roztírá, pleť sjednotí, trošinku i zakryje drobné nedokonalosti, nemastí se, zkrátka nemám co bych vytkla. Možná by snad někomu mohla vadit jeho nasládlejší vůně, jinak nic. Měla jsem ho například v líčení u kudrlinek, takže se můžete na efekt podívat. Působí skoro jak makeup, ale zároveň není těžký a nepůsobí jako maska.


U obličeje ještě chvíli zůstaneme.
Ráda makeupy a BB fixuji, takže je na řadě pudr.

Rimmel Stay Matte - 009 Amber
Tento pudr je mou stálicí od dob, co jsem tyto pudry vyzkoušela.
Tento je nejtmavší, který jsem kdy měla a vyhovuje mi na léto. Krásně pleť zmatní a opravdu vydrží. Nedělá zbytečné nánosy a nevypadá nepřirozeně. Zvažuji ale, že by byla ideální koupě transparentního odstínu.


Essence - How to make your face wow - 05
Tento kit jsem si zamilovala. Bohužel ho ale u nás neseženete. Já ho mám z Německa a je multifunkční. Používám ho jak na konturování obličeje, tak k highlitování, ale i jako tvářenku. Jeho barvy miluji, jsou dobře pigmentované, ale jdou dobře rozmazat a je to skvělý pomocník, který nezabere ani moc místa a máte v něm vlastně vše. Někde jsem četla, že holky, které tuto kouzelnou krabičku vlastní, moc nevítají třpytky u většiny odstínů. Mně to tedy vůbec nevadí, mám v létě ráda, když se mi tváře lesknou a hází jemný shimmer a to tahle paletka splňuje.


Essence - Sun club - blondes - light skin
Vybrala jsem pro vás ještě jeden produkt, který je vhodní jak ke konturování, highlitování a nanášení tvářenky. Tato malinká cihlička je taktéž od Ess a tuším, že by ji ještě mohli mít, možná v nějakém pozměněném vydání - to mi když tak písněte dolu, to by mě celkem zajímalo. Každopádně je to super věcička, když si štětcem, nebo i prsty, hrábnete do správných proužků, vykouzlíte s ním také vše a je za pár korun =)


Od tváří se přesouváme k očím a vezmeme to od obočí, které mi někdo z vás chválil a i já sama musím říct, že jsem momentálně s jeho úpravou velice spokojená.

Alverde Augen Brauengel - 01 Blond
O této věcičce už psalo mnoho lidí, ale já jsem tomu nikdy nepřikládala velkou váhu, až jsem jednoho dne potřebovala deset korun na autobus, tak jsem si koupila tuto pomůcky za 90,-. Musím říct, že od určité doby si na úpravě obočí dávám záležet a stále jsem hledala vhodný odstín a náčiní. Tato pomůcka je báječná, vyhovuje mi svým odstínem jako blondýnce, krásně obočí pročeše, sjednotí, ale zároveň ho zafixuje. Pro mě je to jednička a stane se nejspíš mou stálicí.


A jdeme na řasy. Na ty se mě ptáte docela často. Lepit si je neumím, ačkoli několik párů těch umělých vlastním, tak si je pouze maluji a mám své stálé, oblíbené a nezaměnitelné řasenky. O řasenkách jako takových jsem už psala, ale dnes vám představím jedno nové překvapení a jednu stálici, kterou momentálně používám.

Max Factor - False Lash Effect Fusion - Volume& Lenght
Má řasenka číslo jedna, kterou jsem objevila jako nejvyhovující mým řasám mezi prvními. Je úžasná, řasy natočí, zahustí a vypadáte jako přirozenější verze mrkací panenky, nevím co více dodat. Je perfektní!

EL - Sumptuous Extreme - 01 Extreme Black
Tohle miminko jsem dostala v jednom vydání ELLE a je naprosto božská! Nevím kolik stojí, ale až mi dojde, budu ji muset omrknout. Používám ji k líčení "kočičích očí", maluji se s ní nejraději "šikmo" a to pak dělají ten efekt, co jsem měla ve článku o kudrlinkách.


A protože jsem holka lakovací, nebyla bych to já, kdybych si nepořídila várku neonek na léto. Světe div se, koupila jsem většinu u ťamíků. Shazujte je jak chcete, ale v lacích v neonových barvách jsou machři a kdejaký drogerkový na ně nemá. Tím, že používám podklad i nadlak se nebojím výdrže, ani "přímého styku s nehtem". A musím říct, že ty barvy jsou úžasné!
Mám tu ale také jeden drogerokový a to Dermacol Neon Rainbow - 17 Neon Kiwi.
Zelenkavý neonový lak jsem si přála již delší dobu a tento barvičku splňuje. Mám již dva od této značky z minulého roku a to oranžový a žlutý. Je fakt, že tento nemá do žlutého odstínu daleko, ale stále je tam vidět ta kapka zelenkavé kiwi. Bude se tedy lakovat ostošest a já vám přinesu určitě neonové lakování =).




Z mé letní musthave kosmetiky to bude vše a já se vás ptám, zda-li máte s něčím zkušenost? 
Pokud ne, co je pro vás na letošní léto váš kosmetický musthave?

kkiss

9 komentářů:

  1. Jéé, ty neonové laky vypadají božsky ♥.

    OdpovědětVymazat
  2. Ten make-up box od Essence bych taaaaaak chtěla :D Je úžasný! Moc ti ho závidím :D :*

    OdpovědětVymazat
  3. Ty neonkové laky vypadají tak krásně :-). Já mám zkušenost jen s tím pudrem, zrovna používám transparentní. Chtěla bych si pořídit nějakou pěknou letní oranžovou tvářenku, zatím jediný musthave :-D.

    OdpovědětVymazat
  4. Super produkty! Ty neonky a ten kit od essence jsou boží!

    OdpovědětVymazat
  5. Já BB nemusím, nějak jsem k nenašla cestu a na běžné nošení mi nestačí, nemám ráda přirozené, i když pleť mám ok. Ten od Dermacolu ale mám taky a je fajn, kupovala jsem ho minulý rok na dovču a tam mi bohatě stačil. :)
    Beauty of pink

    OdpovědětVymazat
  6. BB Cream od Vichy chci už delší dobu vyzkoušet,ale bohužel se mi teď pleť neskutečně zhoršila,takže mám opět smůlu,každopádně věřím v to, že se ho taky dočkám :)

    OdpovědětVymazat
  7. Krásný článek beruško :-* moc se mi líbí bronzer od essence a ty neonky :P asi bych si měla také nějaké pořídit, když už je to léto :D :)

    OdpovědětVymazat
  8. to Vichy BB mám také, a na léto je super :)

    OdpovědětVymazat
  9. Ta paletka Essence vypadá krásně. Škoda, že se nedá sehnat. Jinak gel na obočí Alverde mám taky moc ráda, ale je pořád vyprodaný...

    Jane´s colours

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře mě nesmírně těší =o*