sobota 5. července 2014

Věřte sami v sebe + buďte pozitivní

Dnes to bude trošku z jiného soudku, malinko kecací, možná malinko víc.

Měla jsem již delší potřebu napsat článek podobného rázu, ale stále nějak nebyl dostatek času, až po mých zkouškách, kdy jsem ho tedy konečně zrealizovala a teď jsem tu s ním pro vás.


Jsem člověk, který se strašně moc stresuje a nervuje. Jsem jeden velký trémista, ačkoli si to lidé, kteří to vyloženě nevědí, nebo nejsou u těch okamžiků před, nevěří.
Ani jsem nevypozorovala, odkdy tato tréma začala, ale bylo to tak vždy. Ať jsem měla vylézt v divadle na pódium, nebo jít recitovat před desítky cizích lidí, či prezentovat svou práci před spolužáky - vždy se dostavila úzkost, zpocené ruce, nervozita, divné kručení v žaludku, nejistota.
Ve chvíli, kdy jsem se postavila před své publikum, opadlo to ze mě a už mi huba jela - jak mnozí říkají =D
Do nedávné doby jsem si také skoro vůbec nevěřila, ačkoli se to hodně lidem může zdát být nemožné. Vždy jsem si říkala, že to zvořu, že se spletu, že bude trapas atp. Postupem času se ke mně dostala kniha Tajemství - Secret, která mé donutila mnohé vyzkoušet a já jsem začala věřit více sama v sebe.
Dopomáhají mi jakési "papírky štěstí/přání", které si například před těžkou zkoušku ukládám pod polštář s přáním a vždy, co jsem ho tam měla, tak jsem to skutečně zvládla!
Zjistila jsem, že vše je o vaší psychice a sebedůvěře.
Jakmile si nebudete věřit, budete si říkat, proč by to NEmělo vyjít, tak to zkrátka nevyjde... Opravdu si to totiž dokážeme přitáhnout, teď už tomu věřím. Možná, že tu hraje nějakou roli i osud, ale většinu si můžeme ovlivnit sami. Sama jsem si to vyzkoušela.
Není to vždy snadné, potlačit v sobě ten pocit, co vám říká, že to nedáte, že na to prostě nemáte a tisíce důvodu, proč prostě to nejde a nemá vyjít. Vy to ale musíte vytěsnit a naladit se tak, že si i přes strach a  stres, který každý občas mívá, budu cítit sebevědomě a odhodlaně.
Opravdu moc nefunguje to, že se vůbec nenaučíte na zkoušku a pokaždé to dáte! To se na mě nezlobte, ale to je blbost. Někomu to možná párkrát projde, ale věřte, že také padne klec na kanára...
Když něčeho chcete dosáhnout, něco chcete získat, musíte také dát a ne čekat na to, že budete jen brát a sklízet úspěchy. Takhle to nefunguje, alespoň ne u mě. A ani bych se na to spoléhat nechtěla, úplné náhody vycházejí jen málokdy.
Nejsem tak stará, abych vám tu mohla dávat moudra, ale měla jsem potřebu se o tyto poznatky, které jsem si na sobě vyzkoušela během života, podělit. To, jestli na vás budou nebo nebudou fungovat, to vám nikdo nezaručí. Jen vím, že je hodně důležité věřit sám v sebe!




kkiss

12 komentářů:

  1. Och, aká si krásna!!! A samozrejme super článok, super tipy :)

    OdpovědětVymazat
  2. Teda, Ty záříš jako sluníčko :)
    Žlutá barva Ti moc sluší :)

    OdpovědětVymazat
  3. Nádherný článek beruško :-* a naprosto s tebou souhlasím, jak je člověk vyrovnaný, spokojený a věří sám v sebe, tak mu jde hned vše lépe a svět okolo je tak nějak krásnější :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, zlato!! Jen to chce na to přijít a nenechat si kazit svět zlými lidmi, kteří se nám ho snaží jen otrávit =) =* Musíme být vždy pozitivní!

      Vymazat
  4. Pěkně napsaný článek :). Andri, takhle žlutou snad u Tebe vidím poprvé a neskutečně moc Ti sluší :) Tu bys měla nosit častěji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru, s tou žlutou je to docela možné..,. Když se tak zamýšlím, krom neonky snad ani žádné žluté kousky ve svém šatníku nevlastním. Moc Ti děkuji, zkusím to, když narazím na něco, co bude stát zato =)

      Vymazat
  5. Máš pravdu. Jakmile si člověk věří je to o něčem jiném. Já se také hodně podceňuji, na tom musím opravdu zapracovat a věřit, že bude dobře :-). Na fotkách úplně záříš, sluší ti to :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lilly, s podceňováním vím moc dobře o čem mluvíš.. Také si někdy nevěřím, ale vyplatí se v sobě najít sebedůvěru a postupně ji prohlubovat a budovat. Člověk je pak úplně jiný a je to jen díky jemu samému a smýšlení o světě a pohledu na něj =) Mockrát Ti děkuji!

      Vymazat
  6. OOOO já jedu také v tajemství ....a od jisté doby mám vše co chi samozřejmně v mezích normy ale je pravda že kdybych myšlenkovitě měla na to věřit ve víc veřím že by to vyšlo...ale zas tak daleko v obejdnávání nejsem :D mě dostal ten film obač když mám depku si ho pustím je opravdu hrozně pozitivní a pak jsem dokoupila nějaké knihy je to opravdu super teorie a já jí veřím a vše mi vychází já mám zase papírky do své milované krabičky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem moc ráda, že nejsem jediná, komu není Tajemství cizí. Zprvu jsem si sice říkala, že se tam některé věci dosti opakují, ale pak jsem pochopila a jsem zato doteď nesmírně vděčná!
      Ten film neznám, ale zní to hodně zajímavě, možná zkusím vyhledat a mrknout na to. A papírky? To jsou moje spása =) v největších stresech a krizích =)

      Vymazat

Vaše komentáře mě nesmírně těší =o*