pondělí 18. srpna 2014

Na skok v koupelně (péče o vlasy, tělo, pleť)

Čauky mňauky =)

Rozhodla jsem se napsat článek trošku z jiného soudku.
Protože se mě dost lidí ptá na mé vlasy, tak tu bude nějaká ta aktualizace, čím je zrovna myji a podobně. Protože je ale v poslední době celkem zanedbávám, nebo spíše není tolik produktů, o které bych se mohla podělit, protože skoro nic nepoužívám, rozhodla jsem se zařadit péči i o tělo a pleť. Článek jsem proto nazvala na skok v koupelně, ale nebojte. Do koupelny jako takové vás tahat nebudu, jen vám představím produkty, které stojí, ale i nestojí za vaše peníze a zkoušku =)

Pokud vás tedy zajímá, co používám v koupelně v nějakém tom souhrnu já, čtěte dál =)


Ani nevím, čím bych měla začít, ale protože se mě nejčastěji ptáte právě na ty vlasy, začnu asi s produkty na ně. Nebude jich tentokrát mnoho a bohužel budu muset něco i hatit..
Začala bych šampony a to rovnou celými řadami.
Momentálně používám

Schauma Keratin Kraft - šampon, kondicionér, bezoplachový kondicionér


Nejsem moc zastánce takového toho okecávání, co je tam za složení a kolik to má silikonů atd... Ano, pro někoho je to asi hodně důležité, ale mně přijde, že když si budete chtít zjisti právě to, tak to najdete kdekoliv na internetu, nebo se jednoduše podíváte v drogerii na zadní etiketu. Někdy je řešením vyfocení zadní části, což jsem tu také mohla udělat, ale bohužel jsem tuto řadu - až na stříkátko - kupovala v Německu a tak mi to přišlo zbytečné nafotit. Chtěla jsem tím dlouhosáhlým psaním jen říct, že vám zde sdělím své názory a pocity a ne opisky z obalů a moudra o složení.
Šampon a kondicionér - byly první dva produkty z této řady, které jsem zakoupila. Od určité doby mám moc ráda celou "dvojku" - ne-li komplet sadu - pohromadě. Dávám přednost proto kondicionéru a šamponu. Vůně je u této řady velice příjemná, není nijak vlezlá, zkrátka za mě ideální. Miluji na Schauma šamponech, že dobře pění, mám tak pocit, že mám vlasy opravdu umyté. Stačí malé množství a vydrbu pořádně celé mé poměrně dlouhé vlasy. Poté opláchnu a je cítit, že to není ono, vlasy se zdají být sice zacelenější, ale kondicionér je tou správnou tečkou. Jakmile opláchnete i ten, cítíte, jak jsou vlasy hebké a příjemné na dotek. Vlasy se skvěte rozčesávají po použití už těchto dvou produktů, není proto potřeba ničeho dalšího. Vlasy působí poměrně zklidněně, uhlazeně a celistvě.
Bezoplachový kondicionér - ten jsem si koupila jako bonus, protože na něho měli pěknou akci v Rossmanu. Musím říct, že stříkátka používám vždy, mám lepší pocit a i vlasy se mi rozčesávají o to lépe. S tímto to jde o poznání snáze. Je skvělý, nýbrž má rozprašovač, takže 3-4x stisknu a postříkám tak vlasy - většinou v předklonu. Poté rozčesávám a věřte, že se nekonají žádné velké zádrhele, nebo vytrhané vlasy =) A zato to stojí. Vůně je opět příjemná, takže za sebe mohu celou řadu doporučit.

Další řada, která u mě čeká na vyzkoušení, ačkoli jsem už šampon jednou měla, ale bez kondicionéru je

Schauma Cream & Oil


Šampon byl opravdu skvělý, vlasy po něm byly vyživené a konce nebyly suché. Používám ho především v zimě, kdy mi přijde, že vlasy oleje potřebují více než kdy jindy, nebo těsně po dovolené u moře, kde je zvýšená péče a olejíčkování také na místě =)
Co se kondicionéru týče, o tom vám povím někdy příště, až toto duo vyzkouším společně.

U vlasů ještě chvíli zůstaneme a podíváme se na dvojici, ze které je jedna věc má letitá topka a musthave a druhá se stala naprostým propadákem...
Řeč bude o suchých šamponech:

Amica a Balea - Trend it Up


Amica - je mou stálicí a číslem jedna již několik let. Dřívě jsem trpěla pocitem mastných vlasů ihned druhý den po jejich umytí a tak se mi pak opravdu mastily vlasy častěji. Začala jsem proto používat suchý šampon. Tento používala už má mamuša jako malá a i nyní, tak jsem se rozhodla ho vyzkoušet. Je to pro mě můj parťák, bez kterého se prostě neobejdu a ani nechci. Stačí si nasypat trochu do dlaně, poté si dlaně přitisknout k sobě a promnout, předklonit se a vpravit ho ke kořínkům vlasů. Poté je dobré vlasy rozčesat, nebo se doporučuje "vydrbat" ručníkem, aby se přebytečný pudr vstřebal, nebo odstranil. Mně stačí rozčesat, maximálně si oprášit čelo, dostane-li se mi tam trošku bílého prášku - to je asi jedna ze dvou nevýhod, které tento suchý šampon má. Někdo se bojí ho zkusit kvůli tmavým vlasům, nýbrž by to mohlo vypadat, že máte lupy. Nevím, netuším, s tímto neporadím =( Vlasy mám světlé a když odhrnu část vlasů a podívám se na pěšinku, žádné zbytky pudru tam nemám, takže by tomu tak nemělo být ani u tmavovlásek, avšak musíte to zkusit samotné =( Druhá nevýhoda a minus tohoto produktu je, že vám vlasy zmatní. Není se čemu divit, protože vám pohltí mastnotu a tím pádem vám nezanechá vlasy lesklé jako zrovna umyté. Mně to ale třeba vůbec nevadí a zas až takový rozdíl v tom nevidím, nýbrž jako blondýně se mi moc paprsky světla o vlasy neodráží a tudíž se tolik nelesknou ani tak, u brunetek by to mohlo být o poznání horší. Zkrátka, když si ještě nechci mýt vlasy a nemám je super mastné a nechutné, použiji tento produkt a mohu jít znovu do světa - já většinou se staženými vlasy, ale šlo by to i s rozpuštěnými.

Protože má mamuša jednoho dne chtěla vyzkoušet něco nového, když nám zrovna došla milovaná Amica, koupila

Balea Trend it Up  - Lovely Berries


No... Tady bohužel musím hanit...
Sprejový aplikátor je sice o dost sympatičtější, ale to je asi tak jediné pozitivum.
Vůně je hezká jen do doby, než potřebujete produktu více, protože potom vám začne z té slaďárny normální bolehlav, takže hrůza...
Nádobu musíte pořádně protřepat, než začnete stříkat. Mně se to aplikuje zkrátka špatně, protože musím přehazovat vlasy a stříkat mezi pěšinky jak zběsilá a přitom mi přijde, jak když stříkám lehký bílý prášek s mega sladkou vůní a bez účinku. Ano, tak mi to přijde. Mastnotu pochytá možná tak na prvních pár vteřin a je to fuč. Prostě naprosto zbytečný kup a já se nehodlám vzdát toho názoru, že rukama je to nejlepší, než si něco někam stříkat, když ani pořádně nevíte kam a není to tak snadné produkt dostat všude.

Přesuňme se k péči o pleť, kde to bude rychlovka, ale třeba pro někoho nové poznatky, nebo užitečné rady.


Nechápu dodnes boomy micerálních vod, přijdou mi totálně zbytečné, protože mám pocit, že mi s pletí nic nedělají, natož že ji nějakým zázračným způsobem skvěle dočistí a zbaví mastnoty a já nevím čeho všeho... A to mám doma téměř plnou většinou vyhlášenou růžovou Biodermu.
Já odličuji víte čím? Dětskými ubrousky.
Je jedno, jaká je to zrovna značka. Nejraději je kupuji v Německu, kde mají výhodnější, nebo praktičtější balení s uzávěrem z plastu, takže tak rychle nevyschnou. Hlavním důvodem ale bude ta cena a přeci jen si myslím, že i kvalita. Proč zrovna dětské ubrousky? Myslím si, že jsou opravdu šetrné k pleti a to proto, že by si snad nikdo nedovolil do nich napustit něco špatného, tím špíše je-li to určeno dětem. Pleť mám citlivou a jsou pro mě ideální volbou. Potřebuji 2, maximálně 3 ubrousky, abych se odlíčila. Poté sahám po ubrouscích pro dospělou pleť. Velice jsem si oblíbila tyto: Balea Soft & Clean. Mají trošku dezinfekční vůni, nebo spíše nějakou "léčící", ale nemohu si je vynachválit. Pleť s nimi dočistím a zároveň potáhnu jakýmsi léčivým filmem proti akné a maštění. Velice ráda mám také ubrousky pro mastící se pleť v zeleném balení od G2 tuším, kterou jsem tu jednou zmiňovala také, ale tentokrát ji doma bohužel nemám a foto nemohu dohledat. Ty jsou ještě o poznání lepší.
Jednou za čas, když si vzpomenu, nebo je pleť opravdu v horším stavu sáhnu po jedné z masek od Freimana. Mám asi ty dvě nejznámější a to avokádo a mrtvé moře - modrá antistresařka. Mimochodem obě dvě zbožňuje i můj přítel, který si je tu a tam udělá se mnou a máme z toho super psinu =)
Nevím, kterou mám radši.. Pokud mám období sušší pleti, sahám spíše po zelené a když naopak pocit, že se mi moc mastí, tak po modré. Obě mi vyhovují a jsem s jejich výsledkem po spokojená.
Každý si to ale musí vyzkoušet sám na sobě, protože jsem slyšela rozporuplné reakce.
Nu a závěrem, copak je to tam za houbu?
Je to pravá mořská houba, se kterou si můžete mýt tělo, já ji však používám právě na smytí masek, či doodlíčení tváře ve vaně. Ve vodě krásně změkne, je skvěle šetrná a blahodárná pro vaši pleť či tělo. Je sice dražší, ale investice do ní se vyplatí.

Dostáváme se k poslední sekci a to péči o tělo. Tady to budou 3 produkty, o kterých bych se ráda zmínila:

Balea Peelingy - Radox sprchový gel


Balea peelingy jsou prostě úžasné. Za pár kaček opravdu super věc a na poměrně dlouhou dobu, i když je používám často. Jakmile jsem viděla limitku jablka se skořicí, běžela jsem pro ni a doteď prožívám úžasné pocity při té vůni ve sprše. Protože mi začal docházet, rozhodla jsem se pořídit další limitku s vůní mandarinky, která čeká na svou premiéru =)
No a když jsme u těla, mým momentálním favoritem při mytí těla je tento Radox, který mi připomíná Mojito. Je to opravdu výbuch svěžesti ve vaši koupelně, namydlíte-li se tímto voňavým miláčkem.

Tak a jsme u konce =) Nakonec toho bylo celkem dost. Máte s nějakým z produktů zkušenost, nebo chtěli byste vyzkoušet? Jací jsou vaši vlasoví, pleťoví a těloví favoriti?

kkiss

9 komentářů:

  1. Super článek. Masky od Freemana mi také velmi vyhovují. Já nikdy nepřišla na chuť odličovacím ubrouskům. Sice mám jedny od Misshy, které fungují skvěle ale používám je pouze když přijdu pozdě domů a nechce se mi s odličováním moc zdržovat.

    Radu UltimateChic

    OdpovědětVymazat
  2. Baleu mám hrozně ráda a peeling s vůní jablka a skořice mám doma schovaný na podzim :)

    OdpovědětVymazat
  3. Pěkný článek, já chci vyzkoušet ten peeling od Balei. A šampony od Schaumy jsou fajn :)
    http://veru-life.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Balea mandarinkový peeling používam skoro celé leto, je skvelý a zbožňujem tú vôňu :)

    OdpovědětVymazat
  5. Určite sa chystám vyskúšať tú Amicu, nikdy ma v drogérke nejak neočarila, ale ako vidím oplatí sa:) Naopak so suchým šampónom od Baley tiež nemám dobré skúsenosti, najmä tá vôňa ma až rozkašliava:/

    dawnielicious.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  6. Super clanek. Me hrozne vyhovuje modry Pantene pro objem vlasu, opravdu funguje :) Masku s avokadem od Freemana mam a chtela bych zkusit dalsi. Nejradsi se odlicuji miceralkou od L'oreal, vyhovuje mi. Jinak tez nechapu moc boom okolo miceralek a silikonu v samponech :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeste jsem zapomnela dopsat, ze sehnat dobry suchy sampon je zazrak :D vyhovuje mi Syoss a Lee Staford. Kazdopadne ta Amica vubec, jsem bruneta a opravdu mi ve vlasech zustava a nejde moc dobre vycesat :(

      Vymazat
  7. šmoulovou masku od freemana mám taky a je to sranda, ačkoli nemám nějak pocit, že by měla nějaký větší účinek. Ale mohla bych to zkusit s přítelem, to by mohla být legrace:D já si teď oblíbila mokré číštění pleti - ve sprše, pořídila jsem si od balea nějaký čistítka:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tu masku urco s pritelem zkus :D my to praktikujem celkem casto a je to fakt sranda :D Mokre cisteni praktikuji kdyz jsem v Praze ( ve skole), poridila jsem si nejaky jemny cistici peeling a je to zas o necem jinem. Stejne ale docistim mymi oblibenymi ubrousky :)

      Vymazat

Vaše komentáře mě nesmírně těší =o*