pondělí 9. března 2015

Aktualizace vlasů (zastřihnutí, momentální produkty)

Po dlouhé době jsme se dostaly s naší kadeřnicí ke shodě v datu a zajely se s mamušou ostříhat.

Zima dala vlasům zabrat a tak bylo potřeba je pořádně oživit. Padly 3-4cm a vůbec mi to nepřišlo líto, ani mi to nevadilo, protože to byla nutnost a vlasy dostaly ihned nový nádech, staly se zdravějšími a poddajnějšími. Jsem toho názoru, že když už dlouhé vlasy, tak kvalitní, opečovávané. Přijde mi, že není nic horšího, než mít vlasy dlouhé za každou cenu. Je to nesmysl, vlasy trpí, jsou nevzhledné a je to jen většinou v hlavách slečen... Spousta lidí si myslí, že pravidelným zkracováním vlasy nemohou nikdy narůst a stále se zkracují. Opak je ale pravdou, právě díky pravidelnému zastřihávání vlasy dostávají více energie pro růst, stávají se silnějšími a mnohdy i hustšími a to jak vzhledově, tak ve skutečnosti. Dříve jsem tento špatný názor na zastřihnutí zastávala také, ale ponaučila jsem se vlastní zkušeností. Pokud vlasům nedopřáváte pravidelný zástřih, u většiny případů dojde ke štěpení konečků a tedy zamrznutí růstu. Vlasy se vám tedy ulamují v určitém místě a vy je tak nemůžete mít delší. A pokud ano, tak je máte ohlodané a to jim neprospívá a ještě je to nevzhledné.

Stop ale moralizování, co byste s vlasy měly, dámy, dělat nebo ne. Je to koneckonců každého věc a je tedy jen na vás, jak se k tomu postavíte a jestli si něco vezmete z mé zkušenosti, nebo ji jen přejdete.

Teď se už ale pojďme podívat na aktuální vlasy a jejich délku po zastřihnutí. Snažím se delší dobu o tupý/rovný střih. Protože jsem to ale nemohla vydržet a nechala jsem si jednou sestříhat strany, nejde to tak rychle, jak bych si představovala, jelikož nechávám strany dorůstat a tak se musí upravovat a stále nemůžeme s kadeřnicí docílit tupého/rovného zástřihu všech vlasů. Doufám, že tentokrát to vydržím a vlasy budu mít co nejdříve v požadovaném tvaru.


Přeci jen se mi to tam pomalu a jistě s každým zastřihnutím rýsuje. Když si vlasy hodím dopředu, začínají vypadat dle mých představ stále více.



Co se vlasových produktů a péče o vlasy týče, asi vás zklamu, ale žádná hitparáda se nekoná. Nepoužívám žádné drahé převratné přípravky. Snažím se vlasy mýt jednou za 2 až 3 dny, myji šamponem a kondicionérem, který za chvíli uvidíte na fotografiích, pokaždé fénuji a když si vzpomenu, dám si do konců trošku olejíčku, o kterém jsem psala třeba tady. Když jsou mé vlasy mastnější, použiji suchý šampon. Za mě je totální jedničkou klasický ALMICA práškový, o kterém píši například zde.

Na samostatnou recenzi šamponu a kondicionéru, který tu dnes uvidíte, se teprve chystám. Mohu zatím prozradit, že oba produkty jsou z PRIMARKU, šampon k dostání snad za 5€ a kondicionér za 3€.



Znáte někdo tyto produkty?
Vyzkoušeli byste?

kkiss

6 komentářů:

  1. Produkt neznám :) Vlasy máš hodně krásný
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  2. Opravdu nádherné vlasy, aktuálně hledám novou kadeřnici, ale taky bych po zimě potřebovala zastřihnout konečky.

    OdpovědětVymazat
  3. Děkuji za vaše komplimenty na mé vlasy. Své vlasy mám celkem ráda a snažím se, aby vypadaly co nejlépe =)

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře mě nesmírně těší =o*