sobota 18. května 2013

Ochucená PIVA - Moji favorité a propadáci

Uplakané / upršené, sobotní ráno..

Časně ráno to vypadalo venku jak před koncem světa, obloha byla úplně černá a hustý déšť na sebe nenechal dlouho čekat.
Chtěla jsem si přispat, ale nakonec jsem byla už kolem půl 8 vzhůru. Jak jsem zvyklá vstávat brzy do školy, nemohu potom spát pořádně ani o víkendu =/ Alespoň nemusím zpytovat svědomí, že jsem půlku dne prospala, ale opravdu ho plnohodnotně od časného rána využila.

Jak už víte z jednoho z předchozích článků, mám zkouškové a zápočtové období a spoustu věcí na práci, takže jakmile je chvilička, usedám za notebook a snažím se věnovat blogu.

Musím říct (trošku se pochválit), že zatím jsem vše dala na první pokus, mám tedy většinu zápočtů a dokonce i zkoušek, ale ty nejtěžší dvě na mě stále čekají a já mám strach.. Začnu se učit, anebo to alespoň plánuji, s velkým předstihem, abych to nepodcenila a mohla se radovat z úspěchu i tam.

Možná to ještě nevíte, ale jsem velká milovnice ochucených piv. Před pár lety mi táta dovezl z Belgie sadu ochucených piv, která měla velice zvláštní a originální příchuti jako například: banán, malina, třešeň, višeň a mnoho dalších. Byla také dělána na způsob šampaňského, ale přitom to byla stále piva. Má obliba k tomuto ochucenému pivnímu moku přišla jako blesk z čistého nebe a od té doby zkouším stále nové a nové příchuti. Jakmile se objeví něco nového, co mě zaujme, ochutnám to a pak si udělám obrázek a buď se zařadí pivo do mých oblíbenců, nebo nikoliv.


Dnes bych se ráda podívala na zoubek novince od Staropramenu a to Mystery edici a také nové příchuti od Birellu a Frisca.

Začněme tedy novinkami od Staropramenu - Mystery.
Vyšly tři nové příchutě a to Mango Mojito, Pina Colada a High Society.

Nejméně mě oslovil poslední zástupce -  High Society. Má nahořklou příchuť vzdáleně připomínající Campari, které já osobně nevyhledávám a nemám ráda. Vychlazený je osvěžují nejlépe pro ty, kteří nemají rádi sladké lepihuby a nahořklá příchuť jim nevadí. Já si ho však už znovu nekoupím...


Mango Mojito byla první příchuť, kterou jsem měla možnost ochutnat a to když jsem byla posedět jednoho večera s přáteli a na stolech byla právě nabídka tohoto nápoje. Trošku jsem se toho bála, ale byla jsem velice mile překvapená. Příchuť opravdu odpovídá mangovému mojitu, je nasládlá, ale ne příliš, cítíte šťavnaté mango a dobře vychlazený je osvěžující a zkrátka skvělý. Já v něm pivní, chuťový základ moc necítila, ale má bruneťátská přátelkyně a celkem dost. Takže co jazyk, to jiné chuťové buňky a úsudek si tedy bude muset udělat každý sám. Já si ho ale velice ráda koupím znovu.

Poslední příchutí je Pina Colada a to je pro mě chuťová smršť - tedy v tom dobrém slovasmyslu. Je to nejsladší typ ze zmíněných tří (alespoň na základě mých chuťových buněk) a opravdu se povedl. Pokud máte rádi chuť klasické Pina a rádi ve svém nápoji ucítíte kokos a příchuť ananasu, pak je tato volba přímo stvořená pro vás. Přestože je poměrně hodně sladké, tak opět správně studené je velice osvěžující a u mě obstálo.

Přesuňme se ale k mému osobnímu "propadáku"....
Tím se stalo bohužel Frisco Bílé hrozny a lotos...
Všude jsem doposud slyšela pět na něj jen samou chválu, ale za mě to tedy žádná hitparáda není..
V chuti cítím klasický friscový základ s příchutí šťavnatých bílých hroznů s jemným dozvukem chuti lotosu (který ani nevím jak vypadá a jak by tedy měl chutnat). Mě tato kombinace moc neoslovila, ale jak jsem již psala, většině lidí chutná. Není příliš sladké, v teplých dnech určitě osvěží a pusu určitě "nezalepí". Možná mu dám ještě šanci, ale ohromená jsem nebyla.


Největším propadákem, alespoň jak to vidím já se stal Birell Citrón & Granátové jablko.
Narozdíl od Limetky s malinou, kterou naprosto miluji a neustále se k ní vracím, je tohle zkrátka trefa vedle.
Nedokáži snad ani pořádně popsat, která chuť přehlušuje a přebíjí tu druhou, ale zkrátka tohle se mým chuťovým buňkám vůbec nezamlouvá. A to i přesto, že miluji citrón. Možná mi celkový dojem kazí granátové jablko, které mám nejraději čerstvé, jako plod a ne v příchutích jak džusů, piv a ostatních nápojů.


To by bylo k posledním mnou ochutnaných ovocných piv vše.
Co  člověk, to tisíc názorů a co jazyk, to jiné chuťové buňky, takže to berte objektivně, je to čistě a zcela můj osobní názor.

A co vy? Ochutnali jste již tato piva, jak vám chutnají? 
Našli jste si svého favorita?
Nalákalo vás nějaké, které jste ještě neokusili a chystáte se?

V brzké době čekejte článek o novém přírůstku do mé sbírky "vlasových pomocníků"... Řeč bude o trojkulmě =))

22 komentářů:

  1. ja pivo vobec nepijem, ani ochutené - nie je to nič pre mna, akosi mi to vobec nechuti

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Normální piva teda také moc nemusím - jediný favorit je černý Guiness, ale ochucená ano =) Viz článek.. Každému hold tento mok nechutná =)

      Vymazat
  2. Také mám ráda ochucená piva. Z těchto novinek jsem ochutnala Mystery mango mojito a to mi opravdu moc chutnalo. Moc mi to pivo chutí nepřipomínalo, spíš takový hodně perlivý sladký nápoj, ale dobrý :). Pak jsem vyzkoušela to nové Frisco a to mě také nenadchlo. Mě naopak přišlo, že po každém napití se mi v puse rozležela taková zvláštní hodně sladká chuť.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takže to máš podobně jako já =) Až na to Frisco, to mi nijak extra sladké nepřišlo =) Tak třeba Ti zachutnají ještě další druhy.

      Vymazat
  3. Pořád jsem čekala, kdy se u Tebe tento post objeví. :) My už jsme to spolu řešily, takže víš, že já to mám naprosto opačně. :D Už mi chybí vyzkoušet jen High Society a mám z toho strach. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. =) Trošku mi to trvalo, ale přeci jen.. Je tady =)
      Ano, už jsem se smála na insta =D Přesný protiklad.
      Nemusíš se ho bát =) V nejhorším už si ho nikdy více nekoupíš =)

      Vymazat
  4. :) tento semester sme si so spolubývajúcou vzájomne každú chvíľu kupovali ochutené pivá :) nejak sme im prepadli. Najviac nám chutilo asi čerešňové, zázvor necítiť, malinové bolo celkom fajn, príchuť tequilly sa síce na tequillu nepodobala, ale bolo to koniec koncov dobré pivko. limetka ma nejak nebrala ale tak takéto pivká som teda ešte nevidela a strašne ich chcem!!! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věřím, že je brzy seženeš =)
      Jinak máš za sebou také úctyhodnou škálu příchutí =) Také mi chutnalo třešňové, malinové a s příchutí tequilly jsem měla taktéž, jen si už tu chuť moc nevybavuji =)

      Vymazat
  5. jasné ochutené mám rada:) teraz som robila ochutnávku na tmavý radler citrón:D vcelku fajnééééé...ale okrem toho, skúšala som aj cíder jablko a to bolo hnusné....:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak tmavý radler jsem zase neměla já a ani ten cider =) Takže děkuji moc za typy, určo v budoucnu vyzkouším =)

      Vymazat
  6. všechno je to jen voda a cukr...já tohle nepiji, už jen kvůli tomu, že je to šíleně nezdravé ...fuj

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Netvrdím, že je to zdravé =) Myslím si, že v dnešní době je spousta nezdravých věcí, takže by bylo velice těžké se všem vyhýbat. Také to nepiji jako vodu, ale ráda je ochutnávám. Děkuji ale za názor =)

      Vymazat
    2. můj názor, hlavně to neber špatně :) já to chápu, já jen jsem nastavená tak, že to nepodporuji takové hnusy a pokud lidi budou neustále ty nezdravé věci kupovat, tak se tady hold nic nezmění :D každopádně to opravdu neber zle :) mám ráda tvůj blog

      Vymazat
    3. V pořádku, neberu to zle =) Ba naopak jsem ráda za Tvůj názor, je vítaný a tím spíš, že k tomu takto přistupuješ, protože co se zdraví týče Ti dávám zcela zapravdu. Takže pokud to vyznělo nějak "uraženě", tak určitě to tak nebylo =) A děkuji moc, i mně u Tebe se líbí =*

      Vymazat
  7. Nemá rada ochutené piva. Nepijem ani sladke malinovky ato je skoro to isté:/ teda aspoň mne to tak chutí. Normálnej čapovanej 12tke sa nič nevirovná;))
    DanyLoveLife

    OdpovědětVymazat
  8. Tyjo to Mystery jsem vůbec neznala a ani nikde na obchodě neviděla, musím se podívat :) Za mě prostě nejlepší frisco černý rybíz a nic nezklame :D Právě jsem zrovna jedno měla :D.. Jinak v Bruselu jsem byla minulý rok a višňové pivo? Jen když si vzpomenu nemůžu pak dlouho myslet na nic jinýho, nejlepší fakt! :))

    Příjemná změna oproti kosmetickým a článkům s oblečením, chválím :)

    http://shoemaniacr.blogspot.cz

    R.:)

    OdpovědětVymazat
  9. Jéé ja to nové Frisco ještě neměla... dá se to přirovnat k top topicu? :)

    OdpovědětVymazat
  10. I já jsem milovník těchto nápojů. Z mystery mám nejraději pina coladu a z frisca černý rybíz :) Tak na zdraví :)
    Just be yourself by Petra

    OdpovědětVymazat
  11. pivo vôbec nemám rada a neohúrili ma ani týmito "ženskými" ochutenými, ten môj si v lete kupuje tieto, ale pre mňa je to stále len smradľavé pivo :-D

    OdpovědětVymazat
  12. Hroznové Frisco s Lotosem se jim dle mého názoru nepovedlo.
    Hrozen jako takový by obstál, ale ta příšerná vůně lotosu, z nápoje dělá něco...nevím jak to říct ... prostě jako bych pila vinný střik šmrncnutý parfémem.
    Tohle Frisco už nikdy.
    Jinak Frisco BRUSINKA a ČERNÝ RYBŹ u mě obstály na jedničku.

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře mě nesmírně těší =o*