pondělí 20. května 2013

VELKÝ rtěnkový speciál - Mé rtěnky a RECENZE

Muah =*

Nevím jak vy, ale miluji, když jsou mé rty zahalené do nějaké barvy. Záleží dle nálady a rozpoložení, ale také na stavu mých rtů.. Na základě toho sahám po rtěnce.. Někdy si něco hydratačního, jindy hodně sytou barvu, někdy chci shimmer a někdy chci mat =)

Pro vytvoření tohoto postu jsem se nechala inspirovat na tomto blogu. Už v minulosti jsem chtěla obdobný rtěnkový post udělat, ale stále jsem nějak nenašla čas, až poté, co jsem si prohlédla tento skvělý článek mé oblíbené "make up" bloggerky, řekla jsem si, že se rozhoupu a tady je =)

Stojánek na rtěnky EBAY - štětců si prosím nevšímejte
Ani nevím, kdy se u mě začala tato "láska" k rtěnkám objevovat, ale postupem času se mi začaly nashromažďovat nejrůznější odstíny a značky.
Někdy mám období, kdy jsem věrná jen jedná z x rtěnek a je mou stálicí. Pak se období vystřídá a já se vracím k nějaké starší, nebo naopak preferuji nejnovější úlovek.

Co se barevné škály týče, nejvíce u mě převládá růžový odstín. Nejedenou se mi stalo, že jsem si koupila téměř stejný odstín, je tedy vidět, co preferuji a co se mi líbí.
Mimo růžovky mám ale také odstíny do oranžova, korálova a červena.


Co se značek týče, tak to je všehochuť, nepreferuji pouze jeden druh. Od každé značky mi totiž mnohdy sedí jiná řada nebo odstín rtěnky.

Vezmeme to popořádku dle fotky, ke každému odstínu se budu snažit v krátkosti sdělit vám svůj názor =)

Horní řada zleva doprava, spodní řada zleva doprava...

Essence, Dermacol, Dermacol,
L´oréal, L´oréal, L´oréal

Essence - 53 All about cupcake - pěkná nude rtěnka s temnějším starorůžovým odstínem až přechodem do hnědé, tělové barvičky. Celkem hydratační, ale výdrž není tak velká - odpovídá cenové relaci.

Dermacol - 01 - tento odstín jsem dostala od své bruneťátské přátelkyně, které nesedl. Zatím ji nemám pořádně odzkoušenou. Její odstín je světle růžový, také spíše do nude.

Dermacol - 07 - klasické sytá červená, lehce máslovitá konzistence, výdrž průměrná, barva nádherná.


L´oréal Color Riche - 339 - Rtěnka bez barvy s obrovským shimmerem v lehkém, lesklém filmu. Velice vláčná a hydratační.

Essence, Dermacol, Dermacol,
L´oréal, L´oréal, L´oréal


L´oréal Color Riche - 216 - klasická růžovka se shimmerem, moc ji nepoužívám.

L´oréal Color Riche - 371 Pink Passion - korálová barvička s kapkou oranžové, velice vláčná, hydratační, vydrží na rtech velice dlouho.

Jedeme dál, opět horní řada zleva doprava, spodní řada zleva doprava.

Maybelline, Maybelline, Maybelline,
Maybelline, Maybelline, Maybelline

Maybelline Color sensation - 278 Rose Diamonds - vláčná rtěnka růžové barvičky se shimmerem, mám ji velice dlouho a jednou za čas se k ní vracím.

Maybelline Popstick - 070 Orange Crush - balzámek na rty lehce tónovaný do oranžové barvy. Zprvu jsem ho měla ráda, pak jsem ho odložila a celkem "ztvrdla" jeho konzistence, je nutné před použitím "zahřát", aby se lépe nanášel a hydratoval rty. Výdrž nic moc, spíš jsem byla nadšená ze vzhledu.

Maybelline Popstick - 010 Pink sugar - pouze jemný, vláčny shimmer na rtech, vláčnější konzistence než u předchozí, také nutné "zahřát"=rozkreslit -  po delší době.

Maybelline Popstick - 030 Pink Lollipop - jemný růžový nádech, s množstvím přetření se lehce zvyšuje, jemné třpytečky, hydratace, asi největší výdrž z Popstick

Maybelline, Maybelline, Maybelline,
Maybelline, Maybelline, Maybelline

Maybelline Color sensation - 900 Pink pop - hitovka letošního jara, velice pěkná barbie růžová, vláčná konzistence, dobrá výdrž, ráda zvýrazňuje žlutější zuby, ale není to nic tak hrozného jako u jiných tohoto odstínu.

Maybelline - ColorWhisper - 430 Coral ambition - očekávaný hit, velice hydratační, vláčná a jemná, nádherná jemná barvička do meruňkova, průměrná výdrž na rtech

Další sada rtěnek dalších značek...

L´oréal, Catrice, P2,
P2, Manhattan, NYX

L´o réal Carese - 201 flirty violet - hydratační rtěnka se šťavnatou jemňounce růžovou barvičkou, které opticky nafoukne rty a plní zároveň funkci balzámu. Naprosto ji miluji!!

Catrice - Ultimate shine - 220 Mrs.Brightside - máslovitá konzistence, velice vláčná, nádherná růžovo korálová barva do shimmeru.

P2 - 110 Place de la Concorde - nádherná růžovo-tělová nude barvička. Hydratační, ale o trochu méně, matná.

L´oréal, Catrice, P2,
P2, Manhattan, NYX

P2 - 118 Las Vegas strip - úžasný odstín mně připomínající odstín mezi jahodami a malinami, hydratace střední, skvěla výdrž.


Manhattan - Cremy Nude Lipstick - 53h Rosewood - má první nude rtěnka, velice vláčná nude až do hněda

NYX - 634 Louisiana - růžový odstín, tlumenější, malující spíše do matu, velice mazlavá, krémovitá, nutné zajistit ji konturkou, ráda cestuje ze svého místa

Dostáváme se k poslední řadě a tedy šestici závěrečných odstínů..

Natural Collection, Hello Kitty, BarryM,
Barry M, Barry M, Barry M

Natural Collection - Moisture Lip Colour - wild plum - nahnědlý odstín, připomínající barvu hodně vyzrálé nebo až přezrále hrušky, lehounký shimmer, spíše nepozorovatelný

Hello Kitty - 08-04 - nádherná matná růžová, tlumenější odstín, sušší konzistence, vynikající výdrž a má oblíbenkyně.

Barry M - 62 - křiklavě růžová barvička, středně krémová, máslovitá konzistence, skvělé krytí a sytost barvy, velice dobrá výdrž. Když chci, aby mé rty byly vidět, volím právě ji.


Barry M - 145 - úžasná sytá ostružinová barvička, vláčná konzistence, hydratační, jemně lesklá po nanesení na rtech


Barry M - 147 - nádherná jemně broskvová barva, máslovitá, ale ne moc hydratační, ráda zalézá do vrásek na rtech, nutné použít balzám pod ni, nebo nanést lesk na ni.


Barry M - 100 - velice oblíbený a často vyprodaný odstín, který jsem dostala od své přátelkyně, jelikož se jí na sobě nelíbil odstín. Zatím jsem ji řádně nevyzkoušela, ale je sušší, ne moc krémová a hydratační, velice světla růžovoučká. barvička.

Natural Collection, Hello Kitty, BarryM,
Barry M, Barry M, Barry M

To by bylo k dnešnímu rtěnkovému speciálu vše.

Jaké barvy se vám líbí?
Které značky u vás převládají?
Máte nějaké stejné rtěnky?

7 komentářů:

  1. Moc pěkná recenze :) Rtěnek máš opravdu požehnaně a všechno to jsou moc krásné barvičky. Nejvíc se mi líbí ty od Barry M, a typově jdou k tobě spíše ty světlejší a středně růžové odstíny, podle mého názoru. :) A ta Las Vegas je boží :)

    OdpovědětVymazat
  2. wau, ale ich máš :D krásna recenzia, páčia sa mi odtiene :)

    OdpovědětVymazat
  3. Uffff to bylo vyčerpávající. Přecházely mi oči z tolika krásný barev. Nemám snad ani polovinu toho co ty a to už si říkám, jestli nemám rtěnek dost :) I já jim totiž poslední dobou přicházím na chuť :)
    Just be yourself by Petra

    OdpovědětVymazat
  4. teda ty ich máš!!! ja rtenky takmer nenosim, celkovo vlastním tri :D Neviem prečo ale pripadám si v nich čudne.

    OdpovědětVymazat
  5. Ta Barry M 145 vypadá perfektně!

    OdpovědětVymazat
  6. wow, tomu říkám sbírka :D
    a más naprosto úúúúúžasné řasy! :)

    Jane´s colours

    OdpovědětVymazat
  7. Pěkná sbírka :)
    http://chickflickcherry.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře mě nesmírně těší =o*