neděle 26. května 2013

Zamilovaná ♥

Název mluví sám za sebe...

Bohužel/bohudík.. Zklamu asi ty z vás, kteří si mysleli, že se jedná o mužskou část pokolení. NE...
Nejedná, můj vysněný chasník v rozervaných botkách (nebo dokonce bos) mi cesty zatím nezkřížil. Teď si možná ťukáte na čelo a říkáte si, co to povídám - princ na bílem koni - ten vás možná napadl, co? Jo.. Moc dobře vím, jak se to "správně" říká, ale já jsem záměrně použila svůj popis a to zkrátka a dobře proto, že nejsem vůbec náročná a nepotřebuji prince na bílem koni... Ale stále ne a ne přijít to pravé ořechové.. Nu což, uvidíme..

Nyní už ale ke skutečnému tématu.
Ráda bych se věnovala své TOP 3 parfémů, kterými jsem v posledních dnech posedlá. Ještě pár dnů zpět to bylo jen TOP 2, ale na doporučení mé bruneťátské přátelkyně se mé silné (vonící) jádro rozrostlo ještě o jednoho adepta na stálici.
Aby to nebylo zcela jednotvárné a neprohlíželi jste si pouze flakonky (které jsem se snažila nafotit "chutně", aby lichotily očím), rozhodla jsem se ke každé vůni přiřadit svou fotku - která by měla pomoci s výstižnosti vůně - jak ji cítím, co mi evokuje...

Ale pěkně popořadě =)
Začnu vůní, kterou jsem měla již před pár lety a  když jsem se rozhodla si ji znovu pořídit, ztratila se z povrchu zemského.. Já mám ale šikovnou maminku, která se pídila, až ji našla a já ji dostala ke svým 20tým narozeninám. O jaké vůní že to mluvím?
Hugo Boss - Pure Purple



Co se o vůni píše globálně si můžete vygooglit a vyhledat dle libosti, tím vás tu zatěžovat nechci. Ráda bych se proto pokusila její vůní popsat svými slovy. Buďte prosím shovívaví, jelikož popisovat vůni je něco poměrně těžkého a navíc se jedná o zcela subjektivní názor a pocit. Jak je známo, každá vůně voní na každém člověku zcela jinak.

Jak jsem se k vůni dostala? Už si to úplně nepamatuji, ale mám takový pocit, že to byla maminčina vůně, na kterou jsem tajně chodila a stříkala se s ní, jelikož se mi strašně líbila.

Proč? Byla jsem o něco mladší (náctiletá slečna) a vůně byla velice jemná, něžná a nevtíravá.
Když ji cítím, připomíná mi to svěžest jara, vůni zákusků (jak je v popisu i ve složení - marcipánu), dále cítím nevinnost, která je utvářená sladkými podtóny nektarinky, ale také si vybavím louku posetou květinami (fialka, brambořík, květinové tóny). Mimo něžnosti je pro mě i správně ženská. Není těžká, ale velice lehká, nehrozí bolehlav. Správnou "ženskost" utváří bílý semiš a ambra.


Ke každé vůni se budu snažit přiřadit foto, které mi přijde odpovídající mému pocitu z vůně.. Na fotu budu vždy já, snažící se představit ono "rozpoložení", které mi vůně evokuje.. Snad se mi tak podaří vám vůně přiblížit.
Jemnost, čistota, svěžest

Pokračujeme dále..
Druhou vůní, která se zařadila mezi mé první příčky a rozhodně si myslím, že se k ní budu vracet je poměrná novinka. Jedná se o Lancome a jeho La Vie Est Belle.


Dočetla jsem se, že velice jednoduchý flakonek (lahvička) byla navržena již strašně moc dávno, ale až nyní ji použili, protože se jim konečně podařila vytvořit vůně hodná tohoto flakonku. Co má představovat, že tak dlouho čekal na svou náplň? Je vybroušený tak, aby evokoval úsměv a dobrou náladu, zároveň se kolem hrdla nachází šedá stuha, která má představovat křídla ve větru - tedy rozlet, nadhled, svobodu.

Jak jsem se k ní dostala?
Když vyšla jako novinka většinu parfumerií zdobila Julia Roberts jako reklama na tuto vůní, neodolala jsem a šla si přivonět. Zamilovala jsem si ji ihned napoprvé a vždy, když jsem šla kolem parfumerie, musela jsem si ji stříknout na zápěstí.
Když přišly mé narozeniny a má teta nevěděla, co by mi pořídila a nechtěla koupit nějakou hloupost, nenápadně jsem se zmínila právě o ní. Má nepřímá prosba byla vyslyšena a já ji dostala.

Jaká je?
Tato vůně je pro mne opravdovým držákem, který cítím i druhý den po dlouhé noci v zakouřeném prostředí. Je to zkrátka jednička.
Jakmile se s ní navoním, line se úžasná sladká vůně s jemným pudrovým podtónem, cítím šťavnatý pomeranč (srdce - květ pomerančovníku), zároveň ale ženskou sladkost (v podobě vanilky). Kombinace ovoce (hruška, černý rybíz) ve mně evokují náruč plnou šťavnatého ovoce. Když se vůní navoním, přijdu si žensky, velice sebejistě a sofistikovaně. Zkrátka mi vzroste s vůní sebevědomí. Ani pořádně nevím, jak jinak lépe/správně ji popsat a vysvětlit ty pocity. Když se vůně rozvine, cítím jemnou vůni vanilky, která mi evokuje jemnost, zranitelnost ženy.
Zkrátka a prostě.. Miluji ji! Jediné, co mi trošku vadí, že ji začalo používat celkem hodně žen. Jak to vím? Je to tak specifická vůně, kterou poznáte.. Hned ze začátku, co jsem ji měla mi ji lehce zošklivila jedna kamarádka, jelikož se s ní voněla každou půl hodinu!!! U této silnější vůně a opravdového držáku je to něco šíleného... Působila potom přímo jako pěsťovka do obličeje (ne facka přes nos, ale rovnou zmiňovaná kombinace). Za čas mě to přešlo a opět jsem se ní začala vonět. Ráda ji používám především večer, když jdu někam do společnosti a vím, že mě čeká dlouhá noc.


I k této vůni fotografie, kterou jsem zvolila jako nejvíce vystihující mé pocity z ní a její vůni.

Smyslná, ženská, svůdná

Blížíme se dokonce..
Třetí, nejnovější vůní, která se okamžitě zařadila k mým dvěma stálicím se stal Lanvin - Éclat D´Arpege.



Jak jsem se k ní dostala? Blíží se léto a já jsem si chtěla pořídit novou vůni.. Měla jsem pár typů, které jsem chtěla vyzkoušet, ale dostala jsem také pár zajímavých návrhů od své bruneťátské přátelkyně. Mezi nimi byl i tento parfém. Tvrdila mi, že i přestože není na sladší vůně jako já, tak jí voní velice pěkně a hlavně se vůně line za vámi a každý ví, že jste prošla a přesto není vlezlá, ale velmi příjemná.
O tom jsem se musela přesvědčit. Do parfumerie jsem si vzala seznam vůní, které jsem chtěla očichat a jako první běžela pro Lanvina, kterého jsem si stříkla na zápěstí.. Chvíli jsem vůní nechala "odležet" a pak přivoněla.. Panejo !! Nedokáži popsat ten pocit, ale byla to totální euforie...


Ocitla jsem se v bezstarostném světě plném svěžesti (vůně šeříků) na rozkvetlé louce mezi květinami, evokuje pocity radosti, šťavnatosti (lístky sicilského citrónu, lístky zeleného čaje) a sladkých tónů evokujících spokojenost, ženskost, čistotu, svůdnost (wistérie, červená pivoňka, sladké pižmo, vzácná ambra). Ach.. jen při pomyšlení na tu vůni přivírám oči, ta kombinace je pro mne naprosto uchvacující. Má přátelkyně měla pravdu...

Závěrem k této vůni ještě foto, které mi přijde, že ji vystihuje...

Rozkvetlá louka, radost, pohoda

Myslím si, že článek to byl vyčerpávající, ale já pevně věřím a doufám, že se mezi vámi najdou i tací, kterým se líbil a přelouskali ho od začátku až dokonce =)

Budu moc ráda, když mi dáte dole v komentářích vědět, jestli máte zkušenost s nějakou z vůní?
Jak se vám líbil popis a pojetí popisu vůní?
Chtěli byste případně v budoucnu další článek o jiné skupině dalších mých oblíbených vůní?

Voňavou neděli,

kkiss

12 komentářů:

  1. Ty fotky tomu dávají úplně jiný rozměr - dokonalé :) Určitě skočím do parfuméry očichat tu od Lancome :) A určitě bych brala další článek o vůních, pokud bude stejně vydařený jako tento :)

    Já mám problém, že partnerovi voní úplně jiné vůně než mě, takže když jsem s ním, voním se kompromisem, který voní nám oběma - díky bohu, že se nějaká taková našla :D a když jsme sama tak si užívám svou srdcovku, sladkou Flowerparty v ještě sladším flakonku, od Yver Rocher.
    Pak mám ještě Euphorii od Kleina, ale na tu se teď jen práší :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Velice děkuji, vynasnažila jsem se =)
      Jsem zvědavá, jak ti sedne ta vůně od Lancomu =)
      Ano, to se stává a je to velice nemilé, třeba časem se v tom více sehrajete =)))

      Vymazat
  2. "Chasník v rozervaných botách...." :-D :-D :-D
    Myslím, že to budu (i když já se svým chasníkem příští týden oslavím osm krásných let) budu používat :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé =D to mě potěšilo, tak to gratuluji =) To je krásné!

      Vymazat
  3. to je zlaté ako si dala ku každej vôni fotku :) naozaj si to tak viem bližšie predstaviť a kľudne by si na ne mohli robiť aj reklamu :P ale čo mi vyrazilo dych,je tá posledná fotka! je dokonalá!!! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, jsem ráda, že účel to splnilo. Jéééj, to mě těší =) Jste první, kdo ji mohli vidět =)

      Vymazat
  4. Znám jen Lanvin a ten zbožňuji! je to nádherná vůně. A jinak je úplně super, jak jsi dala ke každé vůni svou fotku :) Originální, nápadité :) a ta poslední fotka je dokonalá, jako do nějaké reklamy :)

    Jane´s colours

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejsem jediná, to mě těší =) A děkuji moc =)

      Vymazat
  5. Ani jeden neznám :-O...musím si je ovonět :).

    Na fotkách si opět kočka kočkoucí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Denisko děkuji mockrát, určo je zkus, třeba Ti také sednou =)

      Vymazat
  6. Za mně rozhodně Lanvin! Úplně jsi mi pipoměla jeho vůni, a to si je obvykle nepamatuji :-)

    WorldByBella

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. =) Téda, tak to jsem potěšená, že jsem Ti dokázala vybavit jeho vůni, je opravdu úžasný!

      Vymazat

Vaše komentáře mě nesmírně těší =o*