středa 22. října 2014

Pandora - příběh pokračuje

Máme tu polovinu týdne a já jsem si pro vás přichystala zase další dárek, který jsem dostala k narozeninám.

Tentokrát půjde vlastně rovnou o dva, ze stejného šálku.

Už podle názvu jistě víte, o čem bude řeč. Ano, půjde o Pandoru, kterou jsem dostala poslední Vánoce a o mé premiéře s ní si můžete přečíst v tomto článku.

Dnes to bude příběh druhý, tedy pokračující.
Upřímně jsem si tak trošku byla jista tím, že k narozeninám dostanu jeden korálek, netušila jsem od koho, ale moc jsem si to přála a i to bylo tak trošku předvídatelné, když jsem Pandoru dostala k Vánocům a od té doby v podstatě zela prázdnotou. Nebyla jsem zklamaná, ba právě naopak, dostala jsem přívěsky rovnou dva a dnes vám k nim něco povím a zároveň ukáži momentální stav tohoto šperku.


Na úvodní fotce můžete vidět první přívěsek, který jsem dostala. Od koho je a proč zrovna střevíček?
Je od mé brunetky K., která mi jeho výběr i odůvodnila - ačkoli mi to bylo jasné a velice mile mě to překvapilo, že mě utvrdila v mé domněnce o významu, pro který mi ho koupila - od začátku, co se známe, má totiž u mého jména právě emotikon v podobě botičky. Takže jsem tak trošku škatulkovaná jako botoholička =D Ale kdo by se divil. Pravdou je, že vysoké boty pominuly a už jich ani nemám tolik, ba naopak se jich snažím zbavovat, každopádně jsem velice šťastná, že tento přívěsek může zdobit mou ruku. Sama bych si ho určitě nekoupila, o to víc si ho vážím a moc se mi líbí propracování celé botičky. Strašně roztomilý mi přijde především detail na vrchní části botičky. Ještě jednou děkuji, střevíček jakoby byl stvořen přímo pro mě.


Další přívěsek přišel od mých rodičů, díky kterým - asi hlavně díky mamuše =* - Pandoru mám. Dostala jsem tento čtyřlístek - odvoditelně - pro štěstí =) Svého andílka ochranáře už mám, toho jsem také dostala od rodičů k Vánocům.
Čtyřlístek zdobí drobné kamínky a na světle se krásně třpytí. Je jednoduchý, ale krásný! Skvěle mi doplňuje mé 2 figurky a spolu s ním teď už i 3 visací přívěsky =)



V brzké době, až budou penízky navíc, plánuji pořízení bezpečnostního zámečku, který si myslím, že je nutností a ten jediný si plánuji koupit sama. Jsem totiž toho názoru, že na Pandoru byste měli dostávat přívěsky a ne si je kupovat. Dle mého názoru to pak zcela ztrácí význam, kupujete-li si to, co se vám sice líbí a něco to pro vás znamená, ale není to podle mě ta správná pointa. Já v tom vidím kouzlo "kouknutí se na ruku" a vzpomínky na např. " Tohle jsem dostala od babičky s dědou, protože milujeme kočky", "tohle jsem dostala od svých milovaných rodičů, abych měla ochránce a štěstí v živote", "tuto botičku jsem dostala od své brunetky K., protože je to symbol, se kterým mě má spjatou", "tenhle přívěsek Love mám od svého milovaného, protože jsme slavili půl roku spolu" apod. ...
O tom je pro mě Pandora, proto jsem si tento šperk zamilovala a i když mám samosebou choutky nakoupit si korálky sama, neudělám to a budu se držet zuby nehty, jelikož není umění ji mít hned zaplněnou přívěsky, které si sama koupím, ale přívěsky značícími určité životní etapy, symboly, významy.

Závěrem ještě dvě fota, na kterých je vidět momentální stav Pandory se všemi přívěsky pěkně pohromadě!



Co si o tomto šperku myslíte vy a jak se vám líbí nové přívěsky?

9 komentářů:

  1. Moc krasny, urcite je lepsi nekupovat sama, naopak je dostat.
    Beauty of pink

    OdpovědětVymazat
  2. Pandora se mi nikdy moc nelíbila - sbírá ji mamka, ale pak mě zaujala hodně a začínám nad ní uvažovat více a více :)
    Moc se mi líbí ten čtyřlístek, tyhle maličkosti já můžu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Všimla jsem si někde u tebe v článku, že jsi se o tom zmiňovala =) Děkuji moc, z toho mám obzvlášť radost.

      Vymazat
  3. Máš krásné příspěvky a pěkné příběhy :). Tento typ náramků se mi líbí a přijde mi to fakt hodně originální
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji, Veru. Sama bych si ho nikdy nepořídila, takže radost byla dvojnásobná!

      Vymazat
  4. Pandoru si chci také pořídit. s tvým názorem souhlasím tak na půl, určitě si nechci náramek zaplnit po půl roce, ale když bude nějaká příležitost, klidně si korálek pořídím sama. proč ne? i tak mi bude připomínat to, co chci. bude mít význam. naši na to moc nejsou, takže pochybuji, že by mi šli vybírat korálky, nebo třeba prarodiče...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak určitě tak jak píšeš proč ne =) Jinak ani mně prarodiče nevybrali přívěsek, to jsem se špatně vyjádřila. Dostala jsem od nich korunky a koupila si ho sama " za ně", aby mi připomínali právě symbol, kterým jsme propojeni -kočkami =) Ale vyloženě nechápu slečny, co ho mají chvíli a prostě si ho skoro okamžitě zaplní korálky - které se jim samosebou líbí a třeba i pro ně něco znamenají, ale zkrátka už to v mých očích není "pointa Pandory" =) Samosebou ať si každý udělá jak uzná za vhodné, proti gustu... =) Takže názor respektuji.

      Vymazat
  5. Pandora je opravdu úžasný náramek, je skvělé, že si jej může člověk sestavit sám, aby mu opravdu seděl. Přívěsky máš nádherné, úplně chápu tvé nadšení :)

    Realash Giveaway ♥

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře mě nesmírně těší =o*