čtvrtek 15. ledna 2015

Další splněný sen - rtěnka MAC

Sny by se měly plnit a já jsem si splnila další z těch svých...

Protože se mi podařilo v tomto týdnu dokončit další semestr na VŠ, měla jsem chuť se odměnit. Původně jsem měla v plánu bezpečnostní zámek na Pandoru, ale v celé Praze jim stále nedorazilo zboží, takže velikost, kterou potřebují, stále nemám. Zámeček si ale pořídím tak jako tak, je to totiž spíše než přání nutnost.

Jakmile jsem ale zvládla dvě pondělní zkoušky, věděla jsem, že si zasloužím odměnu.
Mé kroky tedy směřovaly do OC Nový Smíchov do prodejny MAC.
Už nějakou tu dobu jsem si brouzdala po netu a Youtube, kde jsem okukovala všechny možné odstíny. Tím největším lákadlem byl Candy Yum Yum, barbie pink se vším všudy, jak má být. Nakonec jsem se rozhodovala ale na místě. Představovala jsem si matný odstín, který bude sám o sobě dost výrazný a zároveň půjde nakombinovat s nejrůznějším líčením.

Slečna v MACu se mě hned ujala, co že si přeji, tak jsem ji vyslovila své přání a mé favoritky si začala swatchovat na ruku.
Trošku mě zamrzelo, že mi vůbec nenabídla vyzkoušet si finální odstín(y) na rty, abych si byla 100% jistá. Na mou otázku, jestli nějaké odstíny vyloženě podporují efekt žlutějších zubů mi ani nedokázala odpovědět, což mě celkem mrzelo a zarazilo, jinak jsem ale se slečnou byla moc spokojená.
Nakonec jsem se doslova zamilovala na první pohled do této krásky, kterou tu dnes uvidíte.

MAC - Relentlessly Red


Ačkoli má v názvu tato kráska v názvu red, s červenou jako takovou má pramálo společného. Její tóny jsou spíše do malinové, neonové, růžové, sem tam korálové s nepatrnou kapkou červené na závěr. Tahle mrška se asi nerada fotí, protože zachytit její identický odstín, který vidím v zrcadle je nadlidský úkol.
Byla jsem strašně zvědavá na konzistenci a aplikaci, ačkoli jsem naposlouchala a načetla několik recenzí, vlastní zkušenost je něco jiného.
Tento odstín je z kolekce Retro Matt, je tedy tužší a na rtech matná. Aplikace na okonturované rty bez podkladu je docela pekelná. Rty před nanášením musí být dokonale hladké, bez šupinek staré kůže či jiných nedokonalostí. Já osobně jsem se nechala inspirovat jedním tutorialem, který se zabýval právě ošetřením rtů před nanášením matných MAC rtěnek a musím říct, že tato metoda mi velice vyhovuje. Pokud se někdo budete chtít nechat inspirovat, mrkněte sem.
Jako základ pro nanášení téhle krásky ale bohatě postačí balzám na rty, který můžete buď vklepat prsty do rtů, nebo klasicky nanést, jak jste zvyklé. Rty jsou tak mnohem lépe připravenější a se rtěnkou se lépe pracuje. Pokud jste precizní, troufnu si říct, že není potřeba ani koturka, ale na to bych tak moc nesázela. Sice tato rtěnka netrpí rozpíjením se, ale je to taková jistota, která vám rty dokonale ohraničí a rtěnka pak vypadá mnohem lépe.
Jak jsem již psala, konzistence je tužší, ale díky balzámu i tato matná holka po rtech krásně klouže. Stačí dvě přetření a máte plnohodnotnou sytou barvu.
Výdrž je úctyhodná, nevím, kolik slibuje a na to ani nijak nehraji, každopádně díky nemáslovité konzistenci vydrží hodně a hlavně se tak šíleně neobtiskává, jako spousta jejích levnějších kolegyň.
Jediné minus bych asi dala za jemné drolení - především na spodním rtu, tam kde už přechází v "masíčko". Je totiž potřeba ji precizně nanést, aby vám při úsměvu nebylo vidět "holé" místo u spodního rtu a nejspíš díky zimě a horší kondici mých rtů, které jsou rychle vysušené, se tím pádem začne drolit. Je tedy třeba ji tu a tam překontrolovat.
Co se balení týče, jsem naprosto spokojená, je jednoduché, nijak kýčovité. Na gramáž si spousta slečen stěžuje, přijde jim malá. Já si myslím, že i přesto, že jsou to jen 3g, není to tak úplně málo. Uvidíme, jak bude ubývat.

Teď se ale vrhněme na tuhle krásku samotnou:



Jak vidíte, na každé fotce téměř jiná barva. Zabijte ji, holku! Upozorňuji, že všechny fotografie jsou BEZ použití jakýchkoliv filtrů, nebo úprav.
Nejvíce tato barvička odpovídá asi na této vygooglené krásce, kterou jsem našla při svém hledání.


No a jak vypadá na mně? To se můžete podívat v následující koláži. Možná časem, až se změní podnebí a světelné podmínky k focení se mi konečně podaří vyfotit její pravou tvář =)


Jak se vám tento odstín líbí?
Vlastníte také nějakou MAC rtěnku? Jaký odstín?

kkiss

11 komentářů:

  1. Nádherné rty plus šťavnatá barva rtěnky se rovná DOKONALOST! :-*

    OdpovědětVymazat
  2. MAC zatím nevlastním, moje oblíbené značky rtěnek i ve výrazných odstínech jsou Dior a Loreal ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. No tak ta je! Taky bych nějakou vlastnila, prostě sen :-*

    OdpovědětVymazat
  4. Nádherná farba :) A veľmi ti pristane! Ja mám odtieň flat out fabulous a rebel

    OdpovědětVymazat
  5. Mac je super, gratuluju k prvnímu úlovku :)

    OdpovědětVymazat
  6. Barva je překrásná! Asi se taky odměním, pokud semestr zdárně ukončím :D ChickFlickCherryBlog

    OdpovědětVymazat
  7. Nádherný odstín, který ti moc sluší :*

    OdpovědětVymazat
  8. Naprosto souhlasím s tím, že by jsme si sny měli plnit, takže mám tvého nákupu této rtěnky velikou radost a hned o ní jdu snít místo tebe. Ten odstín je parádní! :)

    New in and Christmas Gifts: December 2014

    OdpovědětVymazat
  9. Nádherný odstín. Já jsem si pořídila odstín Candy yum yum a také je super.

    OdpovědětVymazat
  10. Yes! Finally someone writes about Golden Goose Superstar
    Damen Sneaker.

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře mě nesmírně těší =o*