úterý 20. ledna 2015

Vlasy - aktualizace produktů, aktuální délka

Dlouho tu nebyl článek o vlasech =)

Protože mi docela často skládáte komplimenty, které se týkají právě jich - moc vám za ně děkuji - rozhodla jsem se udělat aktualizaci.
V tomto článku se dnes dozvíte, co momentálně používám za vlasovou kosmetiku, uvidíte také foto mých vlasů a napíši vám pár slov o tom, jak se ke svým vlasům chovám.


Možná budete zklamaní, ale musím vám říci, že v poslední době jim neposkytuji nijak závratnou péči - přestože by si ji tedy zasloužily, tím spíše teď v zimě. Každopádně nebudu nikomu mazat med kolem úst a povím pravdu, jak to je.

Začala bych česáním, které je asi základem a alespoň pro mě nejčastější procedurou u mých vlasů. Češu už nějaký ten rok Tangle Teezerem a nehodlám měnit. Doma mám i hřeben s kančími štětinami, ale ten nepoužívám téměř vůbec.


Přestože mám doma i dražší vlasovou kosmetiku, momentálně jsem se zaměřila na používání drogerkových produktů. Poslední dvojkou je

Elseve - Arginine resist X3



Tuhle dvojku jsem kdysi koupila v akci v Lidlu a vydržela mi pěknou dobu, protože má větší balení. Šampon měl velice jemnou - ne masivní - pěnu,která byla velice příjemná a krásně umyla vlasy. Kondicionér jsem si také nemohla vynachválit, vlasy byly po obou přípravcích velice jemné - tím pádem i v podstatě zplihlé. Pro milovnice objemu to tedy nebude to pravé ořechové. Měla jsem pocit, že konečky krásně zjemnil a zahladil roztřepení. Určitě se k této řadě v budoucnu ráda vrátím.

Teď se pojďme mrknout na kondicionér, o kterém jsem vám psala ve článku o vánočních dárcích. Dostala jsem ho od mamuši a údajně ho pořídila v Primarku. Používám ho s různými šampony, ačkoli jsem radši, když používám oba produkty ze stejné řady.

Hask - Argan Oil


Barva kondicionéru je bílá a celkem hutná, má hodně silnou specifickou vůni, kterou jen těžce mohu popsat, museli byste ji zkrátka sami cítit. Kondicionér je sám o sobě velice dobrý, používala jsem ho s výše zmíněným šamponem, ale i se Schaumou a svou funkci plní skvěle, vlasy uklidní, uhladí, jsou poddajné a krásně se rozčesávají. Jako bonus je pak vůně, které se v nich drží poměrně dlouhou dobu a hlavně jím provoníte celou koupelnu. Vypotřebovala jsem ho zatím tak čtvrtku a už se těším, až se poohlédnu po šamponu ze stejné řady. Snad ho najdu.

Momentálním kombem, které jsem začala používat je

Balea - Mango + Aloe Vera



Tuhle dvojku jsem pořídila v Německu, ale k dostání je u nás. Zaujala mě nízká cena a především nápis " Bez silikonu". Upřímně nejsem znalkyně, takže na složení moc nekoukám. Jako lajk ale vím, že co je bez silikonů by mělo být lepší a šetrnější pro mé vlasy a tak jsem to zkusila. Naprosto mě ohromila vůně, je naprosto překrásná, mangová, ale ne nijak uměle. Zkrátka nemohu se vynačichat. Šampon je strašně zvláštní, když si ho dáte do dlaně, tak mi prostě na dotek nepříjde, jako typický šampon. Jakoby byl "tužší nebo sušší". Jakmile ho ale začnete vmasírovat do vlasů, začne normálně pěnit a pracuje se s ním moc dobře. Vůně šamponu je na jedna s hvězdou, kondicionér pokulhává a není to úplně ono. Musím říct, že když ho nanesu, nemám pocit jemných vlasů, jako po jiném balzámu. Před rozčesáním většinou používám ještě stříkací přípravek na rozčesání, i tak ale musím uznat, že rozčesávání šlo o něco hůře než jindy a vlasy jsou po vysušení trošku neposlušné a zlobivé - to především v jejich koncích. Po chvíli se ale uklidní a vypadají zase normálně. Způsobeno by to mohlo být, dle mého názoru, právě absencí silikonů. Vlasy po umytí voní, ale nijak silně. Spíše velice jemně a příjemně. Na dotek jsou vlasy poměrně hebké, konečky jsou na omak drsnější. Zatím jsem s používáním na začátku, takže si vyhrazuji změnu případného názoru.

Protože v Rossmannu probíhá akce a veliká slevy se dotkly vlasové kosmetiky ISANA, rozhodla jsem se vyzkoušet kondicionér, který jsem teprve dnes pořídila, takže zkoušení ho teprve čeká. Na šampony jsem moc chvályhodné recenze nenašla, ale na kondicionéry celkem ano, uvidíme tedy.

Isana Professional - Repair Nutrition



Pomalu se blížíme k závěru, ve kterém bych vám ráda ukázala momentální délku. Začátkem února se chystám na zástřih. Vlasy mám zhruba ve druhé třetině svých zad. Usiluji o tupé zastřižení všech vlasů, ale díky dorůstajícím, sestříhaným stranám to jde pomaleji, než bych si přála.



Vlasy si myji zhruba obden, někdy každý třetí, podle toho, jak moc se mi mastí. Bohužel se neobejdu bez foukání, takže po každém umytí suším. Jednou za čas si vlasy natočím kulmou a lehce zafixuji lakem. Momentálně nepoužívám žádné masky a ani doplňky stravy, jsem celkem flink a to i proto, že hodně pendluji mimo domov.


Doufám, že některým svým čtenářkám udělám tímto článkem radost a s chutí si počtou, co právě používám.
Budu moc ráda, když se i vy v komentářích podělíte o vaše momentální přípravky.

kkiss

6 komentářů:

  1. Krasny vlasy, take uz mam docela dlouhe, ale jelikoz se mi vlni, tak vypadaji kratsi :D Myju po trech az ctyrech dnech, kdyz mi sedne sampon, tak se mi nemasti a maji objem. Nefoukam a z TT tolik nadsena nejsem :) Super clanek :)
    Giveaway

    OdpovědětVymazat
  2. V dnešní společnosti, kde má téměř každá druhá prodlouženou hřívu, měly bychom si o to víc vážit a pěstovat si vlasy. Tak bych se ráda tebe jako dlouhovlásky zeptala, jestli se ti nestává, že se tě lidé vyptávají, jestli jsou to tvé vlasy? Mně se to totiž stává dost často. Co dodat, máš fakt moc hezké vlasy.

    http://missalexy.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. No jo, tvé vlasy budu obdivovat pořád :* Jsou nádherné, zdravé a zkrátka lahodí mému oku :D
    Většinu vlasových přípravků, které používáš, znám, ale odzkoušené je nemám. Mně nejvíce vyhovuje Aussie a Macadamia Natural Oil.
    Nic lepšího jsem zatím nevyzkoušela :)

    OdpovědětVymazat
  4. Wau, no tie tvoje vlasy - perfektné!!!

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře mě nesmírně těší =o*