středa 20. ledna 2016

Nezbytnosti pro můj telefon

Dnes to bude trošku z jiného soudku.

Ráda bych se s vámi podělila o mé nezbytnosti, které potřebuji ke svému telefonu. Po 5ti letech nadešel čas pro nového mazlíčka. Jako první věc byla otázkou jeho ochrana. Takže tvrzené ochranné sklíčko na přední část bylo samozřejmostí.. Trošku mě zamrzelo, že jsme koupili tak trošku zajíce v pytli, protože ochranné sklo nepokrývá celou přední stranu telefonu, ale pouze jeho display a to ještě jakž takž.. Takže jsem z něho dosti skeptická a už se poohlížím po takzvaném 3D sklu, které dosáhne až do okrajů přední části telefonu. Pro ty z vás, kteří to třeba nevěděli, to bude třeba informace k dobru.


Hned po tomto kroku jsem se pídila po pěkném pouzdru, nebo nějakém krytu. Telefony neměním často - většina lidí v mém okolí ale zhruba po 2 letech inovuje a přesedlává na nové modely. Já bych upřímně byla ráda, kdyby mi telefon zase pár let (více jak 2) vydržel, proto se snažím mu dopřát co největší komfort a ochranu zároveň.
K mému udivení byla v krámech poměrně malá nabídka krytů na můj model, takže mi nakonec udělal přítel radost silikonovým krytem, který je v černém provedení se stříbrnými třpytkami a má ouška a detaily kočičích vousků s nosem. Líbí se mi moc, ale určitě jsem si přála ještě něco na střídání.


Nebyla jsem líná a mrkla jsem se na svůj oblíbený Aliexpress (mám ho raději než ebay, díky kterému jsem se dostala jednou do nepěkných problémů - ne mou vinou - a od té doby na něj zanevřela). Tyto portály každopádně nikdy nezklamou a nabídnou velkou škálu za minimální cenu. Opravdu mě pak udivuje, když stejný kryt vidím i o 10ti násobek vyšší ceny.. To už se přeci jen vyplatí počkat, než vám dorazí z větší dálky, nemyslíte?


Protože jsem straka a miluji vše blyštivé a třpytící se, rozhodla jsem se pro dva kryty se třpytkami. Jeden zlatý a druhý stříbrný. Své koupě nelituji, kryty přišly rychlostí blesku (zhruba něco málo přes týden a byly doma), takže jsem opět učinila další objednávky a teď jen čekám, kdy mi budou dělat radost a zároveň chránit můj telefon.



Mimo krytů, které jsou možná spíše pro design, mám ráda také pouzdra, do kterých telefon buď vsunete se stávajícím zadním krytem, nebo zaklapnete a otvíráte je následovně jako knihu. Nesehnala jsem ale fyzicky žádný dle svých představ, tak jsem si musela vystačit alespoň s pouzdrem na zasunutí telefonu. Lepší než nic, ale, není to úplně ono. Rozhodně mám radši, když se alespoň shora zaklapne. Prozatím postačí tento, než přijdou lepší opět z Aliexpressu.


Krom krytů jsou pro mě nedílnou součástí sluchátka. Ta klasická, která mám k telefonu, hrají perfektně. Ježíšek mi ale nadělil i jedna stylová na jaro s květinami.


Další potřebnou věcí u chytrých telefonů je rozhodně power banka. Tu mou mám z Primarku a její kapacita není tak veliká. Pořizovala jsem si ji ještě k mému starému telefonu, takže mi stačila bohatě. Momentálně si s ní stále vystačím, když už opravdu potřebuji mobil akutně dobít, tak mi ho bez problému nabije. Víckrát z power banky za den nenabíjím, takže nemám ani pořádně vyzkoušeno, kolik energie mé baterii by ještě dokázala dodat po jejím jednom celém dobití. Škála power bank je obrovská a to jak vzhledově, tak svým výkonem. Záleží proto jen na vás, jestli chcete zainvestovat, nebo se spokojíte s něčím levnějším.


Další dilema, které jsem řešila, když jsem dostala nový telefon, bylo nabíjení přes mou oblíbenou dokovací stanici... Jedním z řešení je pořízení si tzv. dobíjecí kolébky, kterou jsem pořídila svému příteli a nyní ji využívám i já sama. Je to skvělý způsob, kdy máte telefon hezky na očích, protože vám v ní pěkně stojí a máte tak přehled. Pokud se ale nechcete vzdát původní dokovací stanice, stačí si pořídit redukci. Tahle je bohužel bez audio konektoru, takže mi nefunguje na dokovací stanici reprák, jelikož není s telefonem propojen. Čekám tudíž na objednanou redukci i s audio konektorem, který by mi měl pomoci tento problém vyřešit.


Nenechte se zaleknout prvními vysokými cenami, které najdete. Původně jsem našla redukce od 269,-, ale nakonec jsem objevila i za 79,- bez jakéhokoliv rozdílu. Službu vám všechny udělají tu samou.


Jak hýčkáte své telefony vy? Libujete si ve výměně krytů? Jaké další vychytávky pro své chytré miláčky máte?

kkiss

12 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Dekuji, ten mam momentalne a nejak ho nedokazi sundat :D :-*

      Vymazat
  2. Nejvíc se mi líbí ten s ouškama, ale ty třpytivý jsou taky moc hezký :) Já si zrovna objednala obal na mobil z Oriflamu (zlatý), kterým přispěju i na charitu, na obrázku vypadal moc hezky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Juu, tak doufam, ze nam ho ukazes, urcite bude krasny a jeste pro dobrou vec, to je jako bonus :) a dekuji moc!

      Vymazat
  3. Ty poslední věcijako Powerbank a další mě nechává zcela chladnou a myslím že tyhle věci až tak nepotřebuji. Jsem člověk který by se bez problému obešel bez telefonu klidně den ale telefon obměňuji tak po třech až čtyřech letech, prostě on déle ani nevydrží bez problémů či poškození. Ovšem kryt a tvrzené sklo je důležité, hlavně u dražšího telefonu. Tvoje kryty jsou nádherné a nejvíce se mi líbí kočičí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to uprimne zavidim. Nechci rict, ze jsem uplny zavislak na telefonu, ale je pravda, ze se bez nej uz jen tezko obejdu, proto se mi i rychleji vybiji :( Velice dekuji, kocicim mi pritel udelal obrovskou radost :)

      Vymazat
  4. super clanok. 3D sklo ochranne vsak neodporucam. Ja som tak isto ako ty chcela mat pokrytu celu plochu displeja, len akosi tieto 6S skla su zvlastne a tieto folie/skla na nich 100% nechytaju. takze mi to uplne neprilnulo a mala som cez displej taky flak. Takze nakoniec som bola nutena taktiez k tvrdenemu sklu. 3D sice vyzeralo samo o sebe super, ale flak cez displej, nakolko to nechytalo dobre ma to prinutil prehodnotit:) kazdopadne ta nechcem odradzat, len pisem svoju skusenost :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc dekuji za reakci, Leni! Ja jsem trosku skepticka prave z toho tvrzeneho sklicka, co mam nyni :( A to proto, ze nesaha az do okraju a ja mam strach, ze mi tak neochrani celou predni cast displaye. Objednala jsem proto to 3D a cekam, az prijde. Mozna to jeste promyslim a prehodnotim. Preci jen tam nechci mit flek a 3D sklo za kazdou cenu :) Takze moc dekuji, urcite se takova zkusenost hodi.

      Vymazat
  5. Ty obaly jsou moc pekne :) ale..trosku jsem se zarazila, z Ali ti neco dorazilo za tyden? :-O :D , tak to se mi jeste nestalo :) naposled jsem na svuj kryt na iphone cekala 4 tydny, uz jsem si rikala, ze se jej asi nedockam :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Trvalo to tyden a snad dva dny :) nenapsala jsem, ze to trvalo jen tyden. Ale bylo to velice rychle a zbytek dosel za tydny 2 :) zalezi z jake casti zeme to posilaji a o jak velkou zasilku se jedna.

      Vymazat

Vaše komentáře mě nesmírně těší =o*