středa 2. března 2016

Čoko festival a výstava tulipánů

O víkendu jsme nelenili a vyrazili jsme rovnou na dvě akce, které se u nás v Teplicích během víkendu konaly.


Jednou z nich byl Čoko festival, který pořádalo obchodí centrum Galerie. Byla jsem velice zvědavá, nevěděla jsem moc co od toho čekat. Prohlédla jsem program a usoudila, že to může být zajímavé a tak jsme v sobotu vyrazili.
Lidí bylo dle očekávání hodně, ale nebylo to nijak příšerné. Jednalo se především o ochutnání různých čokoládových pochoutek.
Od čokoládového vína přes makronky až po čokoládový kebab, máčené ovoce čokoládou a horkou (pravou) čokoládou jako takovou.

Všechna tři patra jsme s přítelem poctivě prošli a já se pokusila nafotit, co měly jednotlivé stánky zajímavého. Byl to celkem boj, dostat se vůbec ke stánkům, ale něco málo se mi přeci jen povedlo. Největším lákadlem (alespoň pro nás) byl Choco Kebab... Musím říct, že chutnal skvěle, ale jednalo se spíše o takovou jednohubku za docela nemalé peníze. Koupě jsme ale nelitovali a na tomto sladkém hřešení si oba moc pochutnali - samosebou se můžete na Choco Kebab těšit ve fotografiích, které dnes asi ponechám bez komentáře a zařadím je do druhé poloviny článku, ať se už můžete jen kochat bez zdržování se čtením jednotlivých popisků.

Co mě osobně ještě velice zaujalo byly levandulové makronky. Musela jsem ji ochutnat a vybrala jsem si tvar srdce, který mi přišel velice roztomilý a fotogenický. Chuť byla opravdu hodně levandulová, jak když jíte samotné kvítky. Moc mne nenadchla, raději dávám přednost její vůni před navoněnou chutí jako takovou.
Každou hodinu bylo součástí programu vaření nějaké ze specialit. My se stihli podívat na špikovanou kotletu hořkou čokoládou. Bohužel jsme se dívali shora, takže jsme neměli šanci ochutnat. Dělali se pokrmy na pohled celkem normální - jako například čokoládové makarony s čokoládovo skořicovým přelivem, ale i odvážnější kousky jako ryba s citronovo čokoládovým (bílá čokoláda konkrétně) přelivem. To bych se možná trošku bála vyzkoušet, ale třeba bych se souhře chutí zrovna divila, mile....

Protože to nebyla jediná akce onoho víkendu, mrkneme se teď na fotky z Čoko festivalu a pak se přesuneme do druhé poloviny...























Nebyla to jediná akce víkendu, na kterou jsme se těšili a byli zvědaví. Navštívili jsme stejně jako minulý rok v Zahradnictví Dvořák a syn výstavu tulipánů. Pokud byste se chtěli podívat a zavzpomínat na minulý rok, můžete mrknout na tento článek.
Tato výstava opět nezklamala. Květiny miluji. V poslední době nejvíce právě ty řezané do vázy a momentálně tulipány, protože jsou to poslové jara! Pojďme se podívat na tu nádheru, protože zrak opravdu přecházel!



























Krom krásných tulipánů mi to nedalo a musela jsem vyfotit i nabídku květin na vázání, zrak přecházel a především růže mě nadchly!








Závěrem už jen má vazba z tulipánů, kterých bylo jedenáct a dělají mi radost dodnes!!






Doufám, že se vám článek plných fotek z našeho víkendu líbil a já se budu těšit u dalšího článku!

kkiss

9 komentářů:

  1. Mnam, tak na coko festival bych klidne take zasla, vypada to vse uzasne.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  2. s těma čokoládama mě zabiješ :) :D
    vypadají úžasně :)
    random & recenze

    OdpovědětVymazat
  3. Mňam toľko dobrôt na jednom mieste. Krásne fotky plmé farieb a nádherných kvetov. Určite tam bolo skvelo :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ježiš ještě že jsem tam nebyla :D to by mi bylo zle :D .... ten čoko kebab to jsem už někde slyšela, ale vůbec mě to neláká. A čoko víno ? Ježiš co to je :D

    Dnes u mne na blogu Army outfit :

    www.lucieglam.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Moc pěkné fotky! Mám na všechno chuť :D:D. Byla jsem bohužel v práci, ale ty vůně, co mi voněly až do obchodu, no měla jsem neustále na něco chuť. Kamarádka pro mě ukořistila toho lososa s tím citronovo-čokoládovým přelivem a byl tedy moc dobrý! Nejdřív jsem se toho bála, ale po prvním ochutnání šli obavy stranou...vše dohromady chutnalo skvěle! Škoda jen, že toho bylo maximálně na dvě sousta :D. Jinak Ti to Andrejko opět moc slušelo! Petra F.

    OdpovědětVymazat
  6. Ááá bože :) Miluju čokoládu a miluju tulipány :) Článek snů :D

    Ili Libertad

    OdpovědětVymazat
  7. Čokofestival by byl pro mě nebezpečný, nejradši bych všechno sežrala když to vidím. Já nevím ale já jsem na makronkách zatím nenašla nic extra, jinak s levandulovým aroma to musela být šmakovka :-) Výstava tulipánů je taky zajímavá hlavně některé druhy např. ten střapečkový.

    OdpovědětVymazat
  8. ♥♥ miluju čokoládu, to by bylo něco pro mě ♥ a tolik nádherných tulipánků

    OdpovědětVymazat
  9. Čokofestival jsme měli i u nás v Liberci a když vidím všechny ty fotky, tak mě hodně mrzí, že jsem nešla :/ :D

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře mě nesmírně těší =o*