středa 20. dubna 2016

Zahalené rty do matu s JORDANOU (recenze)

Dlouho jsme tu neměli kosmetický článek, proto vám dnes přináším recenzi na 5 nových rtěnek, kterým zkrátka nešlo odolat a rozšířily tak mou sbírku.


Jedná se o značku Jordana, která už je v dnešní době poměrně známá a to především díky lakům na nehty - alespoň já jsem se prvně o této značce dozvěděla právě díky nim. Odolávala jsem poměrně dlouho, protože jsem několik parádních odstínů těchto rtěnek viděla u jedné ze slečen na instagramu a pořád přemýšlela, jestli do nich jít či ne. Po čase se mi to ale rozleželo v hlavě a já si řekla, že to zkusím. Rtěnky jsou za velice dostupné ceny a to doslova. Klasická verze Jordana Matte stojí 49,- a její nové kolegyně Modern Matte 79,-. Rtěnky jsou všude poměrně dost vychvalované a sama jsem na ně byla zvědavá. Mě osobně už mile překvapily například levné rtěnky Golden Rose ve Velvet Matte provedení, o kterých jste si mohli přečíst zde.

My se ale nyní vrhneme na nové krásky od Jordany, bude jich rovnou pět, všechny vám ukáži jak na ruce, tak i na rtech, abyste si dokázali udělat věrohodný obrázek :)




Jak už sem zmiňovala, sáhla jsem v obou případech po matných rtěnkách. Černo-zlatá verze je v podstatě starší a jmenuje se Jordana Matte. Druhá inovovaná verze je pak v poloprůhledném balení a jmenuje se Modern Matte. Sahala jsem po odstínech, které jsou celkem nevýrazné. Chtěla jsem něco, co by se hodilo k většině líčení a hlavně na každodenní nošení. Držela jsem se proto při zemi a sahala jsem po odstínech levandulové, růžové, oranžové, hnědé a červené, kterou jsem to trošku oživila. Mrkněme se na barvy detailněji a pak si je představíme konkrétně.







Ještě než se vrhneme na jednotlivé odstíny, tak bych ráda podotkla, že když mi rtěnky přišly, byla jsem z odstínů naživo celkem zklamaná, jakmile jsem je ale vyzkoušela... To se dočtete později.

Jako první si vezmeme na paškál odstíny klasické řady...

JORDANA MATTE
Zde jsem sáhla dohromady po třech odstínech.

49 LAVENDER LADY
Nádherný tlumený odstín, který jsem z košíku původně vyndala a pak ho tam opět přihodila a rozhodně neudělala chybu. Je to nádherná barva. Na pohled se možná trošku jeví jako hnědo-šedá, ale přitom v sobě skýtá kapku fialového podtónu. Velice příjemně vanilkově voní a její pigmentace je za její cenu doslova neuvěřitelná. Nanáší se lehce, po rtech krásně klouže a přestože je matná, není nijak tuhá a hutná. Zkrátka mi svou konzistencí vyrazila dech!

59 ROSE LUST
Tento odstín mě zaujal ze swatchů na youtube. Nakonec nepřekvapil, ale ani nezklamal. Jedná se o tlumenou růžovou, takže nečekejte žádnou křiklavou neonku. Její pigmentace je opět vynikající a na rtech, díky svému nápadně nenápadnému růžovému odstínu se bude hodit k většině líčení.

62 BLAZING MANGO
Oranžové rtěnky mám asi 2-3 a chtěla jsem tak jejich škálu rozšířit. Tento odstín je opět tlumenější variantou oranžové. Barva by možná šla přirovnat k hooodně vyzrálé meruňce. Oranžové rtěnky mi přijdou celkově hůře nositelné, protože k nim musíte zvážit nalíčení a nejvíce se k nim (alespoň za mě hodí) nenápadné kouřovky, nebo nejlépe černá linka.

Tímto jsme dokončili řadu Jordana Matte a můžeme se přesunout ke zbývajícím dvěma rtěnkám

JORDANA MODERN MATTE

14 MATTE INNOCENT
Po tomto nebo obdobném odstínu jsem toužila již delší dobu. Chtěla jsem něco, co by odstínem připomínalo kámen. Ano, chtěla jsem "kamenný odstín", který by byl nejlépe více do šeda. Tento se tak tvářil, ale nakonec je více hnědý. Upřímně se s ním nějak nemohu sžít, takže mu dám čas a uvidíme, jestli z nás budou parťáci.

17 MATTE GORGEOUS
Na první pohled tmavá červená. Při druhém pohledu už tmavší tlumenější ostružinová a ve finále červená s příměsí hnědé. Jako večerní odstín ji shledávám naprostou dokonalou.

Závěrem všechny barvy vedle sebe





Dnešní kosmetický článek plný rtěnek končí. Vy mi dejte vědět, zda tuto značku znáte a jestli už máte zkušenost s nějakým produktem?
Můžete připojit i názor na onen zvláštní hnědý odstín, se kterým si nejsem jistá :)

kkiss

12 komentářů:

  1. Značku znám, ale měla jsem jen lak na nehty. Ani jsem nevěděla, že mají tak pěkné matné rtěnky. Líbí se mi všechny odstíny, až na ten šedo-hnědý :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také jsem byla překvapená, že mají tak širokou škálu výběru a jsem moc ráda, že jsem na ty rtěnky přišla :) Ten šedo hnědý je podivný, uvidím, jestli se s ním sžiji !

      Vymazat
  2. tak tá posledná červená ti veľmi pristane :)

    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji, klasikou se většinou nedá šlápnout vedle.

      Vymazat
  3. Já mam rtěnky od Jordany moc ráda:) Hlavně si myslí, že za tu cenu, je to opravdu hodně muziky! Odstíny se mi líbí všechny, akorát já nenosím tóny do oranžova, protože mi nesluší. Ten ,,kamenný" je takový zvláštní...možná by se mi líbil k nějakému extravagantnímu tutorialu nebo nafocení outfitu. Ale do práce bych v něm nejspíš nevyrazila:)

    http://www.verustyle.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprostý souhlas! Překvapení to bylo více jak milé! S tím nafocením outfitu s touto podivnou barvičkou to nejspíš vyzkouším, přeci jen nejsem moc přes ty kosmetické "tutorialy" :)

      Vymazat
  4. Ty máš krásné rty takže ty si můžeš na sebe dát rtěnku jakou chceš, jediná která mi moc nesedí na tobě je hnědá. Jordana rtěnky jsou fajn a za ty peníze je to hodně muziky za málo peněz a mají na výběr pěkné odstíny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Terez! Mám stejný pocit a ten odstín je opravdu při nejmenším nezvyklý.

      Vymazat
  5. Odstiny vypadaji skvele!:-)
    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře mě nesmírně těší =o*