úterý 2. července 2013

Dětská narozeninová PARTY oslava


Je tomu už přeci jen nějaký ten den,
respektive den konání byla sobota minulého týdne.. Ale až nyní jsem se dostala k napsání článku o tomto dni plném smíchu, uvolnění, zábavy, legrace a hlavně dětí!


Má malá parádnice (upřímně ani nevím, co je má, jelikož moje mamuša má bratránka a jeho dcera to je) slavila krásných 9 let. Kde jsou ty časy, když jsem si dělala korunu z osmiček a poté se honosila dortem se svíčkovou devítkou.. Nu což, ty časy už se nevrátí, ale já měla tu možnost užít si toto číslo i tak.


Pozvaní jsme byli mezi jednou a druhou hodinou odpoledne a týden předem jsme sháněli dárek. Byla to pořádná makačka, ale nakonec se nám přeci jen podařilo sehnat nějaké dárečky a tady aspoň malý, růžový koutek sestavený z Kittynek =)


Když jsme dorazili na místo, oslava se konala na zahrádce, byla tam naše oslavenkyně s rodiči, svou doučovatelkou z angličtiny, psí slečnou Kesynkou a kamarádkou ze školy. My jsme počet navýšili o tři osoby a až za další hodinu přibyla rodinka s dalšími 4mi dětičkami.

Stoly se velice rychle začaly plnit všemožným občerstvením a já jako správný dokumentátor jsem vše fotila.




Jak vidíte, stoly se opravdu prohýbaly od základu a není to zdaleka vše, co na nich bylo. Mimoto, co můžete vidět na fotografiích byly ještě připraveny lahodné chlebíčky, svatební koláčky, brambůrky a já nevím co všechno. Já jsem si ale nejvíce pošmákla na této lahodě jahodě:


Na stolech nebylo ale jen jídlo, ale také spousta nápojů, tu největší bombu, kterou umí opravdu jen maminka Verunky bylo Mojito. Říkáte si, že na Mojitu není nic tak složité, tak co z toho dělám takovou vědu... No víte, ono nešlo jen tak o obyčejně Mojito, ale rovnou o 10ti litrový kýbl s ním =D A to už je panečku práce namíchat to v takovém množství tak, aby chuť byla taková jaká má =D Rok od roku, co se oslava pořádá a my na ni chodíme se kýbl neustále, respektive jeho objem, zvětšuje =D Začínalo se s Ice kýblem na led a postupem času D. pořizova kýble normální a jejich objem rostl, až dosáhl letošních 10ti litrů.. Jsem zvědavá, co nás čeká rok příští...


Miluji děti a tak jsem se cítila jako ryba ve vodě a neustále mezi nimi poletovala, hrála si s nimi, ale také je fotila a ráda bych vám představila oslavenkyni a některé z dětiček.

Na první fotografii s výsotným právem má oslavenkyně Verunka:

A tady jedna oslavenecká fotka se mnou, Verunkou a Kesynkou:


Nyní bych vám ráda představila největšího raubiře ze všech dětiček, ale také čtyř sourozenců, ze kterých je. Tomášek. Už ten jeho kukuč napovídal, že to bude pěkné éro. Nebyl to však úplný nebojsa.. To proto, že se bál psí slečny Kesynky a jak tak lítal mezi dětmi, Kesy si chtěla hrát s ním a vždy zákonitě utíkala za ním. To Tomáškovi nebylo po chuti a utíkal před ní k mamince s hysterickým pláčem, že: "Toho pejska nechce!" =). Trvalo to pár hodin a Tom se s Kesy spřátelil natolik, že ji nosil brambůrky a chlubil se tím, že už ji i pohladil =)



A protože byl Tomášek velice fotogenický, stal se mou obětí a já jsem blejskla ještě tuhle "husťáckou" a zveřejnění hodnou fotografii, kdy napodobuje při baštění dortíku svou novou kámošku - pejsinku Kesynku:


Jedeme dál.. Teď vám představím největšího hodňouse a smíška celé dětské party... Matěje, kterému nikdo neřekl jinak než Matýsku =) Chtěla bych jen podotknout, že tento snad dvouroční chlapeček má za sebou šílenosti v podobě problémů se srdíčkem (má zavedeného i "kamaráda", který mu pomáhá s tlukotem) a mnoha operací, které bude muset po zbytek svého života každé dva roky podstupovat znova a znova... 


I přes všechny trable, kterými si musel ve svém raném věku projít se neustále smál a bavil lépe než-li všichni ostatní dohromady:



Mimo dětiček tam byla i tahle chlupatá šmudlina, která ačkoli je velice hyperaktivní, po chvíli dětem přestala stačit a odpočívala:

K večeru přišli sousedé z vedlejší zahrádky, kteří měli dvě dcerky, z čehož jedna z nich zůstala u nich na zahradě a měla jsem možnost ji poznat až později. Bylo jí 11 let a byla na svůj věk velice rozumná a úplně jiná než její sestřička, ale byla stejně tak úžasná. Bohužel, ji jsem vyblejsknout nestihla, ale její mladší sestřičku ano:


Naprosto jsem se do této malé princezničky "zamilovala". Byla jsem jí očarovaná jakmile jsem ji uviděla. Její dlouhé princeznovské vlásky, oblečení jako víla z pohádky a ten její hlásek =)) No prostě úžasné! Nejlepší bylo, že měli pejska a ona ho měla jak "dámskou kabelku", přesně jak tomu bývá ve filmech s těmito "kapesními psíky".

Dámská kabela v akci =D

Byla jsem z ní hotová a když jsem odcházela, povalila mě na zem a nechtěla se ze mě zvednout. Když už jsem byla u branky na odchodu, utíkala za mnou, skočila mi kolem krku, vlepila mi pusu na rozloučenou a když to viděla má mamuša, zkusila se jí zeptat, jestli pojede s námi domů. Malá Viktorka bez váhání že ano ano ano =)) No byla sladká...























Tady ještě jedna fotka s "dámskou taškou", jejiž jméno si pamatuji už jen matně...

A tímto bych dámy a případní pánové ukončila článek o dětské narozeninové oslavě, jedné malé oslavenkyně =)

Budu moc ráda, když mi dáte do komentářů vědět, jestli se vám články tohoto typu "co píše sám život - ze života" říkáte, jestli je máte rádi, či jestli vás nebaví.

Závěrem snad jen, máte rádi dětičky a zvířátka tak jako já? =)

kkiss

17 komentářů:

  1. Tak koukám, že sis to pořádně užila a tak to má být :* Dítka jsou krásná a to jídlo!!!! Hned bych si dala :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. =D No stálo to zato, byla jsem jako ryba ve vodě =)

      Vymazat
  2. Tyhle oslavy jsou nakonec vždycky nejlepší! Minulý týden jsem byla na křtinách a byla to bomba, mi dospěláci jsme končili téměř nad ránem:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, tak to s námi bývá skoro pokaždé také =) Mám je také moc moc ráda!

      Vymazat
  3. to sú krásne fotky! :) ide z nich taká pohoda a zábava :) hneď by som sa vrátila do detských čias :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Verunko, souhlasím s Tebou.. Převládá ta bezstarostnost a naprostá spokojenost a radost =) A to na dětech miluji!

      Vymazat
  4. Krásné fotečky..taky miluji děti..:)) A ještě ty menší, třeba dvouletá... :)) Ale můžu Ti říct Andy, že dětský párty jsou nej :D:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, také miluji i maličkaté prďolky a prďolátka =) Ano, to jsou =D

      Vymazat
  5. Nádherné fotky, takové oslavy jsou k nezaplacení. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Jéjej, jak se člověk hned vrátí do dětských let :) sama dětičky miluji a ty jsi fajn holčina, kinder party musela být skvělá :)

    OdpovědětVymazat
  7. Uf, tak jsem to dočetla až mi vystydl oběd :D Krásné fotky jsi udělala :) Taky mám ráda takové akce. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ježkovy oči, to jsem rozhodně způsobit nechtěla, tak snad jsi si aspoň početla a trošku se odreagovala =) A za vystydlý oběd se omlouvám =D

      Vymazat
  8. To jsou tak krásné fotky, moc vám to sluší holky!♥

    OdpovědětVymazat
  9. trošku nůda o děckách :D lepší by byla nějaká recenze. ale jak je libo

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře mě nesmírně těší =o*