středa 17. července 2013

Nádherné dny

Příjemný, slunečný, teplý, letní dník.. =*

Uhhh, vyčerpávající úvod, ale myslím si, že naprosto odpovídající, trefný a zkrátka potřebný pro tento letní den =)

Nevím jak vy, ale já jsem si poslední dny náramně užila a jak už jsem se zmiňovala při jednom z postů z Chorvatska, chtěla jsem jim věnovat samostatný post, jelikož jsem stihla cvaknout poměrně úctyhodné množství fotek a tak jsem tedy tady s ním.



Po mém příjezdu domů z Chorvatska to netrvalo ani dva dny a já jsem se domluvila na výletě do Prahy. Respektive byl v plánu filmový maraton. Můj doprovod chtěl vidět nového Supermana - neboli Man of steel a já mermomocí chtěla konečně vidět Gatsbyho.


Aby bylo vyhověno nám oběma, učinila se rezervace na oba dva filmy ve značném časovém rozptylu tak, abychom stihli oba dva.
Přijela jsem do Prahy kolem druhé hodiny a již na nádraží měla svůj doprovod, se kterým jsem se vydala nejprve k němu domu odložit si věci a poté jsme mohli upalovat na první film.
Na místě, na kterém bydlí, mají na střeše naprosto božský výhled a střechu pro všechny "špatnosti" - rozumějte tím gril, lehátka, vířivku - zkrátka vše potřebné k takovému "střešnímu relaxu". I když je místo přísně tajné, dovolila jsem si blejsknout pár foteček =)





Po prohlídce bydlení jsme se odebrali do metra, které nás zavezlo na Flóru. Tam jsme si dali něco na posilněnou v "Bulváru" a první kino mohlo odstartovat.

Tuňáková bagetka byla mňamózní =)

Pokud se chcete opravdu osvěžit a zároveň si pochutnat, doporučuji jejich citronádu, ale i ledový čaj ;)

Film měl úctyhodných 143minuty a tak jsme vylezli kolem sedmé hodiny na světlo boží (začínalo nám kolem 16.25). Protože nožky už jsme měli skoro dřevěné sezením, rozhodli jsme se projít po Praze a přesunout se tak na druhé "místo činu".
Mezitím jsme udělali pár fotek v "zapadající Praze" - jak jsem ji trefně nazvala - obdivovali jsme také místní/pouliční umělce a po vydatné procházce následovalo další debužírování.


Jak na úplně jiné polovině zeměkoule...

Tentokrát jsme zavítali do T.G.I Friday´s, kde dělají vynikající burgery a veškeré steaky. Proč zrovna sem? Nechala jsem se slyšet, že miluji maso a tak můj doprovod zvolil tento podnik.
Víte, proč se tento podnik jmenuje T.G.I Friday´s? Mě to zajímalo natolik, že jsme to zkrátka museli zjistit... Thank Godness It´s Friday. Prostě bomba =D velice mě to pobavilo.

Bacon Cheeseburger

Nejlepší domácí, ledový čajík... Passion Fruit a Limetka jednoznačně vedla!

Tímto však mé nádherné dny neskončily, nýbrž odstartovaly...
Když jsem se po dni stráveném v Praze a doslova vyčerpávajícím filmovém/kinovém maratonu vracela domu, snažila jsem se domluvit s mou bruneťátskou přátelkyní na zmrzce. Jelikož byl ale perný letní den, zlanařila mě k sobě a tak jsem utíkala k ní domů se osvěžit v bazénku...


.. a také na pořádný obídek po cestě..


.. a nějaké to ovocičko.


A protože má má přátelkyně v rodince nový, maličkatý a překrásný přírůstek, jako správná návštěva jsem se nemohla nepokochat také a bylo mi ctí si tento poklad pochovat...


Z plánované krátké návštěvy, pozdravení a vylíčení zážitků z filmů a Prahy se stalo několik hodin a nakonec mě má úžasná přátelkyně přemluvila, ať zůstanu na večeři - pořádné zahradní grilování. Nabídka to byla natolik lákavá, že se jí nedalo odolat a tak jsem zůstala.. Dávali jsme si opravdu do čumáku..

 

Když už jsme měli plná bříška, tak přítel mé K. odběhl připravit "dýmku míru" - rozumějte vodnici. Kouřila jsem ji jen jednou v čajovně a hodně rychle zase přestala, protože se mi motala hlava.. Nikdy jsem nezkoušela kouřit cigarety a tak jsem se musela dostat do "správného nasávání kouře", byla to celkem sranda a všichni jsme se náramně bavili =D


Nu a protože rázem čas utekl natolik, že byla jedenáctá hodina, byla mi nabídnuta taková nabídka, která se neodmítá a já jsem přes noc zůstala opět mimo domov..
Starali se o mě královsky a to doslova. Cítila jsem se skvěle a lepší společnost jsem si nemohla přát. Ráno jsem byla poctěna delikátní snídaní...


.. a zůstala jsem i na oběd.

 


Sečteno, podtrženo...
Vypila jsem jim tam bazén, vyjedla všechny (nejspíš i železné) zásoby a večer po dvou báječných dnech byla odvezená domů.
Tím to však neskončilo a následující den ráno se šlo běhat a po běhu následoval opět parádní den plný koupání, opalování, relaxu, ale hlavně... trávení času s těmi, které mám nejradši...

Děkuji vám, máte to u mě bobíčci =* 

kkiss

17 komentářů:

  1. Musel to být parádní den :)
    Na první fotce ti to moc sluší! A nejenom na ní samozřejmě:)))

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné fotky:) Na 1. fotce ti to neskutečně sluší:)

    www.enarastyle.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  3. To muselo být parádní :* Jde vidět, že sis to náramně užila a tak to má být :)

    OdpovědětVymazat
  4. tak to má být :) dobré jídlo, dobré počasí, výlety ( to já prostě miluji ) a ještě k tomu podařené fotky :) jen tak dál

    OdpovědětVymazat
  5. Mňam, takovou zahradní grilovačku bych si nechala líbit! Akorát to pečivo by mi nestačilo :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Soni, také jsem si vyšmakovala =D Pečiva bylo mnohem víc, jen na fotce je takový ždibeček =))

      Vymazat
  6. Ta modrá ti fakt sekne!:*.. ty ses měla bááječně! :) A jak se ti líbil Gatsby? :) Já byla unesená :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Královské modři propadám čím dál tím víc a Gatsby? Nemám slov... ♥

      Vymazat
  7. No měla ses opravdu krásně!! :)

    OdpovědětVymazat
  8. Ty jooo, to je ale opravdu nádhera :). Ty si umíš užívat :))

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře mě nesmírně těší =o*