pátek 18. ledna 2013

Vlasový speciál


Protože se mi zde v komentářích schází poměrně často a docela dost otázek na mou vlasopéči, rozhodla jsem se udělat jakýsi "vlasový speciál". A tak je tady =)

Některé produkty, které vám zde dnes představím již používám delší dobu a jedná se o mé stálice. Jiné jsou novými a proto u nich momentálně nemohu psát recenzi - jelikož buď nejsou ještě odzkoušené, anebo právě probíhá jejich testování a tak tedy čekám na výsledky =) Avšak se nachází momentálně
v mé "vlasopoličce".

Na úvod bych podotkla, že jedním prvkem, který mi velice pomohl jak s kvalitou vlasů, tak ale i nehtů, je Biosil. Ať už PLUS, anebo klasický. V poslední době jsem ale pěkný flink a neužívám ho pravidelně, jen když si vzpomenu a sama cítím, že je to velká chyba a měla bych zjednat nápravu.

 

A jedeme dál..
Rozdělila bych to do dvou větších skupin a to na OPLACHOVOU PÉČI a POOPLACHOVOU PÉČI.

Začneme tou  OPLACHOVOU, kde bych vám ráda představila svůj šampon a kondicionér, které momentálně používám.


1. L´oréal Professionnel Absolut Repair cellular - má stálice po necelý rok. Tento šampon jsem si koupila na základě dobrých recenzí, o kterých jsem si mohla přečíst na Omlazení, ale také díky své kamarádce, která ho používá a pěla na něj samou chválu. Rozhodovala jsem se mezi tímto a Intense Repair, ale nakonec padla volba sem. Jsem s ním naprosto spokojená, zprvu jsem se bála, že bude pěnit méně, než klasické šampony (jelikož mám zkreslený pocit, že když šampon nepění - tak nemyje). Naštěstí se toto nekonalo, šampon pění, má skvělou konzistenci, už jakmile ho máte v dlaních, tak jako byste "cítili pečující účinky" - vím, že to zní šíleně, ale takové jsem měla pocity při jeho prvním použití a přetrvávají doteď. Stačí poměrně málo produktu, i přesto, že mám celkem dlouhé vlasy (ale ne zas až tak husté). Jako velký plus oceňuji balení s pumpičkou, které je pohodlné pro použití. 
Po umytí jsou vlasy opravdu "zacelené" jak již říká název a i během mytí cítíte, jak vám vlásky šampon hýčká. Rozhodně si ho budu pořizovat i nadále a bude tvořit mou nedílnou součást vlasopoličky. Chystám se také na pořízení masky, či jiného produktu z této řady.
Šampon střídám s klasickými drogerkovými všech značek, od Schaumy přes Gliss Kur až po Dove. 

2. L´oréal Excellence Creme - tyto kondicionérky jsou/byly součástí mých barev na vlasy a nemohu si je vynachválit. Používám je velice ráda a prokládám například s kondicionéry dostupných z drogerie (Gliss Kur, Dove a další..). Stačí opravdu hrachová kulička a nanést od poloviny vlasů ke konečkům. Mělo by se nechat chvíli působit, ale já jsem většinou líná, nebo pospíchám a tak v podstatě vzápětí smývám a i tak je účinek znát. Vlasy hodně zjemní a dopomůže hladkému rozčesávání.

3. Swiss O PAR Silver Shampoo - málem bych zapomněla na tento šampon, který používám především těsně po barvení vlasů, anebo v době, kdy barva již ztrácí svou původní barvu a jde do tmavší. Osvědčilo se mi vmasírovat do vlasů a nechat chvíli působit pro efektivnější stáhnutí nežádoucího odstínu. Jelikož vysušuje, snažím se ho nenanášet moc ke konečkům. Nutný/potřebný je potom nějaký kondicionér na "uzavření vlasu" či jiná výživa.


Sada čekající na odzkoušení 1:
Tyto dva produkty z řady Balea Professional čekají teprve na mé odzkoušení. Dostala jsem je k Vánocům a v recenzích na ně našla samou chválu a tak už se na ně těším. Jak můžete vidět, jedná se o šampon a kondicionér na blonďaté vlasy.

Sada čekající na odzkoušení 2:
Tuto sadu od Schwarzkopf Proffesional jsem dostala také k Vánocům a už se na ni moc těším, momentálně používám olejíček ze stejné řady, jen v oranžové, ke kterému se dostaneme. Zde jak vidíte se jedná o šampon, stříkací kondicionér a olejíček.


Nyní se pojďme přesunout k  POOPLACHOVÉ PÉČI (strašné slovo, ale asi nejvýstižnější).


1. Schwarkopf Got2b Schutz Engel - přípravek na ochranu vlasů proti horkému vzduchu jak z fénu, tak žehličky, kulmy a dalších. Bohužel už ho mám na dně, ale určitě si pořídím nový. Vyhovovala mi jeho příjemná vůně a myslím si, že není od věci používat něco proti zničení vlasů od horkého vzduchu a jiných přípravků. Já osobně si vlasy fénuji, jen málokdy žehlím.

2. Nivea Intense Repair Nacht - tento přípravek mi vydržel neskutečně dlouho a ještě zbývá zbytek k vypotřebování. Přípravek jsem si nastříkala na noc do rozčesaných vlasů, konkrétně do konečků a maximálně do poloviny vlasů. Nejenže produkt příjemně voní, ale zabránil přes noc "pomuchlaní" vlasů a jejich vzhledu vysušených, nezdravých sušinek. S tím mám veliký problém a jak se v noci převaluji a vlasy si různě přilehávám a různě se mi kroutí, nevypadají ráno zrovna 2x k světu. Tento přípravek mi problém téměř vyřešil, anebo aspoň hodně zmírnil. Koupila jsem ho v Německu a nevím, jestli je u nás, každopádně budu muset po něm mrknout.

3. Dove Hair Therapy Oil Care Nährpflege - tento přípravek jsem opět pořídila v Německu (ale věřím, že ho mají i u nás) a používám ho před rozčesáním vlasů. Stříkám ho v předklonu, aby se mi dostal "za zátylek", ale také do boku vlasů a i lehce nahoru ke kořínkům. Rozčesání je tak mnohem snažší a navíc Dove mi příjemně voní, takže další bonus navíc. Tyto péče mám všeobecně velice ráda a střídám je od různých značek. Vydrží dlouho a ani investice do nich není vysoká.

4. Gliss Kur Hair Repair olejíček - můj první olejíček na vlasy. Krásná a příjemná vůně, použít ho můžete jak do suchých vlasů, tak vlhkých. Vtírám ho do konečků, je určen pro vysušené konce a vlasy se sklonem k třepení. Slibuje poddajnost vlasů, lepší vzhled a zacelení. Musím souhlasit, stačí pár kapek, řádně vetřít a vlasy vypadají opravdu mnohem lépe a nevysušeně. Jediné, na co si je třeba dát pozor, abyste to s množstvím nepřehnali, jelikož při větším množství vám může konečky zmastit. To ale opravdu v případě, že ho dáte více než je třeba.

5. Schwarzkopf Professional BC Bonacure Oil Miracle Light Finishing Treatment - olejíček určený k finální úpravě vlasů. Takže když dokončíte foukaní, vetřete jej do konců, vlasy vám krásně uhladí, má dodat lesk, příjemně voní. Ještě ho nemám odzkoušený, jediné co vím, že je tekutější, než ten, ke kterému se dostaneme nyní...

6. Schwarzkopf Professional BC Bonacure Oil Miracle - tento přípravek je určený k aplikaci do ručníkem vysušených vlasů, díky arganovému oleji slibuje prozáření vlasů, jejich hebkost na dotek bez zatížení a pružnost. Setkala jsem se s ním poprvé u své kadeřnice, která mi ho aplikovala a při další návštěvě jsem si ho musela také pořídit, Jsem s ním naprosto spokojená, mám ho už od léta a stále nijak závratně nemizí a to ho používám téměř denně (pravda, střídám s tím od Gliss Kur) ale i tak. Aplikovala/kuji někdy i do suchých vlasů a nemyslím si, že je to na škodu, či vám je nějak zatíží. Olejíček se krásně vstřebá a nehrozí tu téměř vůbec zmastění. Jednou se mi podařila menší nehoda, přípravku jsem použila podstatně více a vlasy se nestaly mastnými.

7. AMICA suchý šampón - má stálice po několik let. Nedám na tento suchý šampon dopustit. Vyklepu si určité množství do dlaně a v předklonu si jej krouživými pohyby vpravím "do vlasů". Poté vyčešu a vlasy vypadají jako čerstvě umyté. Mínusem může být, že se vám vlasy zmatní (což se ale dá očekávat). U brunetek může nastat problém, když si ho špatně aplikujete a nesprávně vyčešete, můžete naleznout bílé stopy po něm. Já na něj nedám dopustit a jelikož jsem si dřív myla vlasy denně (čímž velice trpěli a to především díky fenování - myla jsem si je ráno před školou) a tím je nesmírně zatěžovala, přešla jsem k tomuto - pro mě rozhodně menšímu - "zlu". Trpím pocitem, že hned druhý den od mytí již mám vlasy mastné, i když mi třeba okolí řekne, že ne. Pro svůj pocit vždy s mírou aplikuji a hned se cítím lépe a mé vlasy nevypadají "neumytě".


Na závěr bych představila své hřebeny.
Mým No.1 je Tangle Teezer, od doby jeho používání jsem zaregistrovala velikou změnu k lepšímu.
Momentálně mám dva, jeden z letní kolekce a druhý "klasický" s ještě starším tvarem.
 

Když už jsme u Tangle, nemohu se nezeptat, neznáte novinku na mokré vlasy Tangle Teezer Aqua Splash? 


Mou vysoušecí novinkou je Rowenta Brush Active 1000:

Na závěr pár fotek mých vlasů, abyste viděli, jak vypadaly dříve:
2004

2005

2006/1

2006/2




2007

2008

2009

2010

2011

2012

Jak se vám líbil vlasový speciál a co přípravky? Znáte, používáte ?

kkiss


























14 komentářů:

  1. Fíha, ty toho máš :)
    Já přemýšlím nad nějakým olejíčkem nebo sérem pro lesk :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Seslo se to casem :) je pravda, ze jsem svym vlasum zacala venovat vetsi pozornost a peci :)
      Pokud neco poridis, urcite se podel :) jsem moc zvedava

      Vymazat
  2. Já jsem nadšená a moc děkuji. Pár věcí si přidám rovnou na nákupní seznam. Krásně ti za ty roky vlásky vyrostly. Super článek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dekuji, jsem rada, ze se libi :) Super, tak az odzkousis, jsem zvedava na ohlasy :)

      Vymazat
  3. Líbí se mi 2008:) Jinak já jsem marná, zkouším občas prostudovat beauty blogy a vylepšit se, ale zatím se mi to nedaří, například šampon používám jediný: dětský svojí dcery s heřmánkem.)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Detske sampony jsou pry super, ale predevsim pro vlasky, ktere jiz nebyly zatizene barvenim- tak nevim co je na tom pravdy :) kazdopadne urco nejde nasledovat vsechny tipy z beauty blogu, ale treba casem tu a tam neco vyzkouset :)

      Vymazat
  4. Krásný článek! Jinak Schwarzkopf sadu doporučuji, s olejem jsem spokojená.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už se moc těším, až to vyzkouším =) A co ten šampon, je také dobrý jako ten olej?

      Vymazat
  5. Super článek:)
    Biosil plánuju až přestanu kojit, teĎ z toho mám trochu strach :) Jinak swiss taky používám je nejlepší měla jsem už od drahých značek tyhle strříbrné šampony ale vždycky sem měla fialový vlasy....jedinej tenhle mi to nedělá je fakt bomba :) Další co máme doma je suchý šampon na ten taky nedáme dopustit pokud se nestihne umýt hlava je to poslední záchrana :) A další věc bez které neudělám krok je kulmofén od rowenty :) Akorát jsem ho byli už 3 krát měnit používáme ho doma s mamkou a vždycky ho doděláme nevim proč :D ... a teď už začíná zase blbnout a pálit budem muset zase měnit achjo :( Ale jinej prostě nechcem:)

    www.diarybylucinda.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dekuji :)
      Spousta lidi si suchy sampon chvali spise ten sprejovy, s temi jsem ale ja nikdy spokojena nebyla a to jsem jich vyzkousela pomerne dost :) takze uz neexperimentuji a drzim se sve stalice :) Rowenta je proste super bomba :D nevim jak jinak to nazvat. Ted jsi me trosku vydesila, ale je fakt, ze pri delsí fenovani jsem ji jiz take trochu citila - jakoze spaleninu :/ Tyjo, snad brzy take neodejde, mam ji z internetu, ale nastesti ten kram ma nedaleko i pobocku, tak snad by pripadne nebyl problem. A co se Swissu tyce, tak ja ano jiny nezkousela, tenhle mi sedl a radsi uz nezkousim jiny - prave diky riziku fialovych vlasku :)

      Vymazat
    2. No nám se tak spálí že už nejede vůbec právě... :( štve mě to :) Protože bez něj fakt nemůžu mám vlnitý vlasy a s ním mám krásné rovný nadýchaný :) Jinak nejhezčí vlásky máš tedka :) Máš je krásně dlouhý :)

      Vymazat
    3. Děkuji Ti, bojovala jsem za tuhle délku strašně dlouho a stále nejsem dosti spokojená, tak snad se bude dařit "pěstovat" i nadále =)
      Přesně to říká má kamarádka, má své vlnité vlásky - až prstýnky a vždy je dokáže tak krásně vyfoukat, že mi padá čelist =)

      Vymazat
  6. Tééda, ty vlásky na fotce 2006/2 a 2010 jsou naprosto úchvatný!!!
    Jinak já taky používala absolut repair od LP, ale byl na mě moc těžký, tak jsem přešla na intense...ale i ten mi po čase zatěžoval vlasy, ale jejich masku miluju, i tu absolut, jen ji nesmím používat v kombinaci se stejným šamponem.
    Těšim se na recenzi těch BC olejíčků, já teď dostala Orofluido a jako docela mě zklamalo:(..
    Je vidět, že vlásky s takovouhle péčí opravdu prospívaj, jsou nádherné!:)
    PS: Můžu se zeptat, jak si na omlazení? Mám pocit, že tě odtama znám. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, jsem moc ráda, že jsem se dobabrala do stadia až sem, jelikož jsem s vlasy zažila nejeden boj. Ano, je to dost možné, že mě znáš/pamatuješ si mě z omlazení, jsem tam jako kkiss =)

      Vymazat

Vaše komentáře mě nesmírně těší =o*