pondělí 2. prosince 2013

Podzimní a zimní rtěnky MILANI

Miluji rtěnky!

Kdybych si musela vybrat mezi výraznými rty nebo očima, rozhodně bych neváhala ani vteřinu a volila bych rty! 
Jsem na ně ujetá, miluji rtěnky, mám pěkný počet i lesků, ale v poslední době u mě zkrátka vedou rtěnky.
Mohu děkovat tam někam nahoru, že mám celkem velké a plné rty, tudíž nemám problém s jejich líčením a naprosto se vyžívám ve zkoušení a měnění odstínů.
Letních a jarních odstínů mám celkem úctyhodnou řadu, ale chyběl mi do sbírky nějaký ten odstín podzimní a zimní... Chodila jsem dlouho po drogeriích a zkoušela si různé rtěnky, málem jsem se nechala zlákat koupí od Essence, ale nakonec jsem rtěnku vrátila zpět...
Můj pomyslný boj o podzimní a zimní odstín vyhrála nakonec značka mně doposud neznámá... MILANI..



Je fakt, že jsem o ní četla minimálně u dvou blogerek, ale nikdy jsem nepřikláněla velkou pozornost odstínům.. Až jednoho dne, kdy jsem si pouštěla na YouTube mé oblíbené vlogerky a zalíbil se mi šíleně jeden odstín. Odstartovala honba za zjištěním značky a odstínu. Díky bohu úspěšně. Jakmile jsem zjistila, o jakou značku rtěnky jde, projela jsem si celou nabízenou škálu odstínů a zjistila, že je mezi nimi i jedna hodně podobná mé favoritce (která se u nás neprodává a přes internet by koupě vyšla celkem draho - konkrétně kolekce od Fergie Wet & Wild). 
Rozhodla jsem se udělat objednávku dvou rtěnek,ale ejhle... Druhý zmiňovaný odstín nebyl skladem. Nebyla jsem líná a napsala email s dotazem, na který mi přišla blesková odpověď, že do týdne bude.. A také že byl!
Jupí!!! 
Učinila jsem objednávku a ani ne do tří dnů byly obě dvě krásky tady... A já dnes přicházím s jejich recenzemi.

Milani 20 - Uptown Mauve



Láska na první pohled...
Když jsem ji uviděla na své oblíbené (taktéž blondˇaté) youtuberce, musela jsem ji mít!
Jedná se o nádherný tón fialkového odstínu, který je tlumenější - přirovnala bych to třeba ke kapce tmavé ostružiny v té nádherné fialové barvě. Hodně ji přirovnávají k odstínu brusinek, což mi teda ale vůbec nepřijde.


Je celkem tmavá, ale zase né nijak extrémně moc, takže mi na podzim a zimu přijde naprosto ideální.
Nemá v sobě žádné třpytky, tudíž je bez shimmeru, je spíše matná, ale přesto se lehounce leskle, nedá se to zcela dobře popsat, museli byste to vidět naživo, pak byste snad pochopili.
Je celkem vláčná, má decentní ovocnou vůni, konzistence při nanášení není tak krémovitá, ale spíše tužší. Není nutné nanášet před aplikací balzám, ale nic tím nepokazíte. Rozhodně budou s balzámkem rty vláčnější, jelikož bez jeho aplikace při promnutí rtů lehce drhne, ale nešupinatí, nezalézá do vrásek, nijak se nevrství.  



Je nutné si při jejím nanášení dát pozor na pečlivé nanesení, jelikož se přeci jen jedná o výrazný odstín a tak nejsou dovoleny žádné přetahy, nevypadaly by hezky.
Přijde mi, že dělá zuby bělejší a vypadá jako luxusní kráska na "červený koberec". Zkrátka jsem jí propadla a je úžasná! Doporučuji!
Závěrem k této rtěnce ještě musím podotknout, že skvěle ladí s lakem od NewYorkColour 238 - MoMa.


Na této fotografii odstín asi nejvíce odpovídá. Předešlá fota jsou focená za umělého světla s bleskem a odstín se zdá být proto světlejším.


Milani 24 - Black Cherry


Bohužel, není to úplně ten odstín, do kterého jsem se původně zamilovala a marně doufala a přála si, aby tato rtěnka mu byla co nejbližší.
Je v zásadě hodně podobná, nikoli však stejná, jako má favoritka... Nejsem vyloženě zklamaná, to bych lhala. Jen to prostě není ona! 
Jak název napovídá, jedná se o odstín tmavých /černých třešní, připomíná mi možná trošku čokoládu s příměsí právě tohoto ovoce. Je hodně tmavá. Její finiš není zcela matný, ale opět jako předchozí kolegyně neobsahuje třpytky, takže ani typický shimmer. 



Opět je poměrně vláčná, jen při nanášení musí být člověk opravdu precizní. Při nanesení většího množství má tendence se shromažďovat kolem obrysů rtů. To se mi moc nelíbí a musím to nějak vychytat.
Upřímně jsem jí dost zaskočená. Věděla jsem, že si objednávám tmavý odstín, ale jakmile jsem se s ní namalovala, stále nevím, jestli s ní tuto zimu vyjdu. Tím spíš, že jsem jak bledulka a působím tak jako upírka =D Což mi upřímně nějak nedošlo, když jsem si vybírala odstín..


Je pravdou, že jsem se pro podobný odstín nadchla u jedné vlogerky, která má tmavé vlasy a možná i proto, že jsem blondýna mi tolik nesedí. Avšak pokud budu mít možnost pořídit si i ten pravý, nebudu váhat a půjdu do něj s nadějí, že mi sedne přeci jen tak, jak bych si přála.
Co bych zároveň ještě chtěla podotknout a vytknout je to, že díky hodně tmavé barvě je zřetelný přechod barvy rtů od "masíčka" uvnitř spodního rtu (nevím jak lépe to popsat), ale zkrátka když se usmějete a "vyjede vám kus rtu navíc" (bože to zní divně, ale je to tak), vypadá to šíleně divně. Přikládám foto pro představu...


Sečteno podtrženo...
Miluji Uptown Mauve a pokusím se třeba kombinovat s nějakou další Black Cherry, aby pro mě byla nositelná.

S bleskem

Bez blesku

Jak se vám rtěnky líbí?
Znáte značku Milani?

Nosili byste Black Cherry?

kkiss

21 komentářů:

  1. Black Cherry se mi líbí moc, ale musí se opravdu dávat pozor na precizní nanesení a suchou kůžičku na rtech.
    Myslím, že by ti seděla k černočernému outfitu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To teda! Je to s ni trosicku boj. Zkusim najit podobnou konturku a lepe si s ni pohrat. Jinak dobry napad, vyzkousim tu kombinaci a uvidime :)

      Vymazat
  2. Zase MILANI! Je teďka všude a musím říct, že je mi ta značka značně nesympatická :D Nicméně oba odstíny rtěnek Ti moc sluší, hlavně ta růžovka :))

    Giveaway o Sleek paletku

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vazne ? :D tak to me moc mrzi. Ja ackoli ji zahledla, neprikladala jsem ji zadnou pozornost, az ted a za sebe musim chvalit :) I presto moc dekuji

      Vymazat
  3. Tak já si myslím, že ta druhá je na Tebe příliš tmavá, protože si světlounká a na můj vkus příliš razí. Za to ta první, to je vyloženě tvůj odstín! Vypadá skvěle a neskutečně se k tobě hodí a dokáže upoutat pozornost. Určitě bych se za Tebou na ulici otočila, kdybys ji měla, protože barvička je naprosto skvělá! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je pravda, ze na ni stale sbiram odvahu a zatim svou poradnou premieru nemela... Jinak dekuji moc :-* To hodne potesi!

      Vymazat
  4. Ta první ti prostě sedne naprosto perfektně!!! Wau! Líbí se mi i ta druhá, ale je to nezvyk takový odstín vidět na tobě. Červené a růžovky ti sednou o něco lépe. Ale jako nosit ji klidně můžeš, není to, že by ti neslušela ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sbiram k ni stale odvahu, tak uvidime, jestli se odhodlam :) Kazdopadne moc dekuji, ruzovek mam nekolik odstinu a stale nemam dost :D :/

      Vymazat
  5. Ty jsi přímo rtěnkový typ!!! Krásné barvičky, až teda na tu cherry, do ní bych se bála jít :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc dekuji :) No mam take strach, ale asi to aspon jednou risknu :D Uvidime..

      Vymazat
  6. Ahoj, Black Cherry se mi moc líbí, jeden podobný odstín mám od Avonu a teď na podzim a zimu mi to přijde ideální na nošení. Pravdou je, že u tak tmavých rtěnek je pracnější její aplikace. Od Milani ještě nic nemám, ale už jsem koukala po rtěnkách a jsou pro mne velkým lákadlem. Ta růžová ti moc sluší, jsi jak panenka barbie :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky, mockrat dekuji.. Trosku se ji bojim, nic tak tmaveho jsem doposud nemela. Urcite doporucuji aspon vyzkouset, i barevna skala je uctyhodna.

      Vymazat
  7. Tak to je perfektní...Ta Black Cherry Ti náramně sluší, jak kdyby byla přímo pro Tebe.. :) Vážně super Andy, já bych v takové vypadala jak strašidlo :D

    OdpovědětVymazat
  8. ta první ti hrozně moc sluší :) já taky nemám ráda, když je vidět přechod na nenabarvené "vnitřní rty". :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dekuji, musim to nejak vychytat - ale je to boj :/

      Vymazat
  9. Od Milani se mi hrozně líbí ta "nude" rtěnka ( teď si nevzpomenu přesně na název), tu si plánuji pořídit :-)
    ChickWithKick and her life

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak na tu musim mrknout, nybrz jsem ji asi prehledla.

      Vymazat
  10. Ahoj Andrejko,
    sledujeme se na Insta a já Tě mám ve sledovaných i tady na blogu. Před časem jsem ho rušila a ráda bych Tě touto cestou pozvala na můj nově založený a případě poprosila o follow, díky M. :-)))

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj Andri, tento článek mi u tebe jaksi unikl... Hledala jsem něco o rtěnkách Milani a narazila i na tuto tvou starší recenzi a konečně zjistila, co znamená ta "čára" na rtech, o které se některé blogerky zmiňovaly. Rtěnky Milani mám moc ráda, naštěstí jsem špatnou zkušenost zatím neměla, dobrou mám s odstíny Fruit Punch, Violet Volt a nově i s matnou Matte Beauty (fakt paráda!). Pěkný den :)

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře mě nesmírně těší =o*