sobota 4. ledna 2014

Noví VLASOpomocníci - FÉNY

Krásné dobré ranko všem kráskám, zvířátkům i krasavcům.

Ježíšek byl letos štědrý a já jsem asi bylo moc hodná holka a hlavně.. Byla vyslyšená má přání. A to doslova a dokonce dvojnásob.
Jak to? Dozvíte se brzy...


Už delší dobu používám fén, který dávno nevysouší tak, jak má... A pro mě je to jediná součást tepelné úpravy, vlasy si nežehlím, natáčím si je jednou za uherský rok a pravidelně sahám právě po fénu.
Jelikož bylo před Vánoci důležité uškudlit každou korunku, abych mohla udělat radost svým blízkým, nepřipadala jeho koupě v úvahu.
Ve škole jsem si při nudné chvilce projížděla internetové stránky a hledala, jaký mi jednou bude říkat paní.
Hledala jsem záměrně fén v zebřím provedení.
Spíše jsem byla zvědavá, jestli se nějaký takový vyrábí a světe div se, ano!
Našla jsem dva. Jeden byl menší, připomínající spíše cestovní kousek, ale i tak moc pěkný. Byl řádově za 800,- a našla jsem ho třeba zde, tak se na něj můžete mrknout, budete-li chtít...
Druhý fén se zebřím motivem jsem našla už profesionální a řádově o několik set dráž. Utřela jsem si slinu, zasnila jsem si ještě chvíli a stránku zavřela...

Ani jsem si nebyla vědoma toho, že bych se před rodiči nějak zmiňovala o novém fénu. Pouze před mou brunetkou jsem si několikrát povzdechla, když jsme spolu byly v Praze a já svůj odcházející fén vláčela tam a zpět...

No a když přišel den D, hádejte, co se nestalo!
Ano, začínáte tušit dobře (pokud tedy už něco tušíte =) ).
Jako první jsem si rozbalila dárek od mé brunetky... Mimo spoustu krásných věcí se ve vánoční tašce skrývala také velká krabice, která byla pečlivě zabalená. Rozcupovala jsem ji v mžiku a to překvapení!!!
NOVÝ FÉN OD ROWENTY!!!



V tu chvíli se má mamuša začala potutelně smát a v blízkých pár minutách se potvrdilo její sýčkování u stolu (abyste tušili, o co šlo... když jsem neustále hádala, co dostanu asi od své brunetky, padaly nejrůznější návrhy a zazněl i fén, ale ten jsem upřímně vůbec neočekávala. Má mamuša se jen usmívala a pak z ní vypadlo, že má takové divné tušení, že dostanu jeden dárek dvakrát a že se asi s mou přátelkyní strefí. Stále jsem nevěděla oč jde, potom mi to došlo)....
Po rozbalení fénu od mé přátelkyně mě mamuša pobídla, abych našla krabici stejné velikosti a rozbalila ji....
Tadáááá! FÉN... zebří!! =D Byla jsem jako v Jiříkově vidění =D Nemohla jsem tomu uvěřit a měla neskutečnou radost!!

Tadááááá!

Říkáte si, že docela blbé, když jsem dostala dva fény, že ? Ale ono kdepak. Bála jsem se trošku, když jsem rozbalovala totožně velkou krabici od rodičů, aby to nebyl fén NAPROSTO stejný. Ale i kdyby byl, nevadilo by... Tím, že pendluji mezi Prahou a Teplicemi, se mi skvěle hodí oba dva! Kdyby ten od rodičů nebyl zebří, rozhodně by bylo větším dilematem, který si vzít do Prahy a jaký nechat doma, ale takto problém vyřešen.

Nevím, kterým ani začít, ale spíše vám napíši své dojmy z nich a jejich plusy a minusy.

ROWENTA Beauty - Expertise Compact Pro

V ruce je úžasně lehoučký, krátké tělo a akorát dlouho rukojeť, takže jeho uchopení je naprosto ideální.
Dají se nastavit 2 stupně teploty a zároveň 2 stupně rychlosti foukání. Perfektní! Jako veliké plus shledávám nástavnou hubici na foukání, ale především difuzér. S tím sice neumím a nikdy jsem ho nepoužívala, ale je načase zjistit, jak tato věcička funguje.
Jako bonus je zde dodatek IONIC. To znamená, že fen při používání vyzařuje negativní ionty, které zabraňují statické elektřině a zároveň mají vlasům dodat lesk.
Fen je velice lehoučký, dobře se s ním manipuluje a vlasy vysuší opravdu rychle. Jeho hlasitost je normální, není nijak veliká, jako u jiných (nebo starých) fenů.
Mohu doporučit!










Hair FORCE - HF9700 Zebra

To jest druhý fén, tentokrát zebří.
Bohužel jsem krabici vyhodila tak rychle, že jsem si nestihla projet informace k němu... =/
Co vím je, že by se mělo jednat o profesionální fén, je o něco těžší než fen předešlý, ale vysouší stejně dobře a možná je i o něco tišší než parťák od Rowenty.
Má 2 stupně teploty a 2 stupně rychlosti foukání vlasů. Součástí balení byly 2 nastávce na sušení, jeden se širší a druhý s útlejší hubičkou.
Velice dobře se drží i za tělo, které nepálí a je při vysoušení stále studené.
Vlásky jsou s ním vysušené v mžiku a samosebou vás nijak nepálí pokožka hlavy, jako u jiných fenu, když jste s nimi o chvilku déle na stejném místě.
Opět má mé doporučení!






Sečteno podtrženo, děkuji oběma Ježíškům, jsem nadšená a využiji je na 100% ne-li na víc.

UPOZORNĚNÍ:
Během psaní této recenze probíhalo sušení mokrých vlasů za pomocí střídavého používaní obou dvou fénů. Proto si dovoluji tvrdit, že jejich hodnocení je objektivní.

Jak se vám líbí mí noví vlasopomocníci?
A jaký fén vlastníte vy?

kkiss

6 komentářů:

  1. Jéé :D ten zebří je krásný! líbí se mi ten tvůj dodatek na konci Andrejko :D sušené vlasů oběma fény :D krásně si je zrecenzovala ;) Já teď co jsem blondýna tak nefénuju, snažím se vlásky šetřit co to jen jde, max. když se špatně vyspím a přeležím si "ofinu" tak sáhnu po žehličce :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ;D jsem rada, ze to nekoho pobavilo :) ja bych nejradsi take ani nefenovala, ale uz jsem na to, a i snad vlasky, zvykla... :) my blondynky to stejne nemame jednoduche :D :/

      Vymazat
  2. Jeee Andrejko, ty jsi u toho stromečku tak krásně šťastná :-). Jde vidět, že tě to hrozně moc potěšilo :). Já vlasy žehlím i fénuji, jinak bych byla nespokojená, ale dávám jim snad hodně péče.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Denisko, naprosto chapu ukony s vlasy, jeden cas jsem mela take neposluchy a zehlila jsem :) Jinak ano, byla jsem z toho na vetvi :D

      Vymazat
  3. Ten zebrovaný je úžasný! :-) Kamarátka zbožňuje zebry, tak asi jej taký tiež niekde zoženiem :-)

    Blog Papi Lapi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Urco mrkni, realne dostupny je v Nemecku co vim, jinak internet :) Byl to krasny darek, urco by kamosku potesil nemene nez-li me!

      Vymazat

Vaše komentáře mě nesmírně těší =o*