středa 8. ledna 2014

Zdobení nehtů jinak : FOLIE

Je to už nějaký ten čas,

co jsem vám psala o mém rozhořčení z nákupu foliového setu na nehty.
Doteď jsem na místě M nebyla a tak nemám vyreklamováno. Mezitím mi ale přišlo nové speciální foliové lepidlo a nýbrž jsem měla doma dvě folie, které jsem si objednala už kdysi dávno, mohla jsem se pustit do hokusu pokusu.

Foliové zdobení se mi líbilo už delší dobu a já neustále marně čekala, že se objeví někde u nás v obchodech. Zbytečně...
Nakonec jsem si svůj set pořídila v Německu.
Měl by se skládat z lepidla na folii, barevného podkladového laku, folií. Místo folií jsem v balíčku našla vzorník nehtů na laky... Byla jsem tak strašně naštvaná, protože kdybych doma neměla jiné dvě folie, byla bych pěkně v háji a neměla tuto metodu jak vyzkoušet. Naštěstí jsem doma dvě folie měla a dnes vám ukáži, jak to vlastně vypadá.

Set je od CIATÉ a měli na výběr ještě z jedné barevné škály folií.


Aplikace je velice snadná, nanesete podkladový barevný lak, může to být jakýkoliv,který necháte zaschnout, potom aplikujete vrstvu speciálního lepidla, necháte zavadnout, až lepidlo zprůhlední a poté přiložíte folii lesklou stranou nahoru.
Můžete následně na nehtu uhlazovat prsty, nebo uchošťourky, aby obtiskávání bylo rovnoměrné.
Nemusíte mít samosebou pofoliované celé nehty, ale udělat pouze ťupky, nebo flíčky lepidlem a potom udělat s folii totéž s tím rozdílem, že budete mít folii jen na místech, kde bylo naneseno lepidlo.
Nápad se mi moc líbí, jen se v aplikaci musím zdokonalit, dnes to bude tudíž startovní pokus!
Jedinou nevýhodu shledávám v tom, že musíte folii zalakovat bezbarvým lakem. POZOR! Nesmí se ovšem jednat o vytvrzovač, rychlo sušič, ani jiný lak se speciální složkou. Musí to být naprosto obyčejný průhledný lak, který jsem doma neměla a tak mi nehty také skoro vůbec nevydržely.
Pokud aplikujete výše zmíněné speciální top laky, povrch folie se v mžiku buď zmatní, nebo opticky "rozpadne".
Teď už přejděme k jednotlivým fotkám.




Folie, jedna z nejdůležitějších věcí, chybí

Lepidlo

Podkladový lak








Jak můžete vidět na fotkách, zkusila jsem 3 různé druhy zdobení.
Jedním z nich bylo celoplošné dalším proužek uprostřed nehtu a tím posledním pak skvrny.
Určitě si chce s tímto druhem zdobení vyhrát a já se v něm musím zdokonalit. Jen co si skočím pro normální bezbarvý lak, začnu hokusy pokusy znovu.

Znáte tuto formu zdobení?
Jak se vám líbí tento nevšední foliový styl?

kkiss

2 komentáře:

  1. je to velmi pekne a nevyzera to ani moc narocne!

    Pozyvam na Nobilis Tilia Giveaway! Tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2014/01/novorocna-nobilis-tilia-giveaway.html

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře mě nesmírně těší =o*