pondělí 3. srpna 2015

Když žena neví roupy coby aneb článek na téma VLASY

Veškeré články nesoucí název se slůvkem vlasy, mají poměrně vysokou sledovanost a hodně často, dle statistik, se k nim vracíte. Protože jako každá žena trpím tu a tam nějakým tím rozmarem, a tak tomu bylo i nyní, rozhodla jsem se opět upgradovat svůj vlasový článek s přinést vám s ním především nové fotografie mých stávajících vlasů.


Původně jsem článek chtěla pojmout i jako rozepsání produktů, které momentálně používám, ale bohužel teď pendluji mezi dvěma domácnostmi a nestačila jsem nafotit produkty na obou dvou místech, takže vás nejspíš v průběhu článku odkáži na předešlý článek, kde jsem se o jednotlivých vlasových pomocnících rozepsala do hloubky a některé z nich stále používám, nebo jsem se k nim vrátila. Bude to tedy článek především o mých momentálních vlasech, jejich délce, barvě, vzhledu =)

Už dlouhou dobu se vám v článcích zmiňuji, že si přeji dosáhnout zcela tupého zastřihnutí všech vlasů. Moc se mi tento střih líbí a navíc dodá vlasům o hodně hustší vzhled. Zkrátka a dobře, toho chci dosáhnout, dala jsem si to jako cíl a teď se jen snažím setrvat. Bohužel jsem na půli cesty povolila a nechala si sestříhat strany, protože mi přišlo, že jsem už moc dlouhou dobu stále stejná, takže jsem si to pak onadávala, protože samosebou při dalším stříhání to díky sestříhaným stranám a původnímu "kulatému střihu" konečků do rovna nešlo tak hladce. Nebo ono by to šlo, ale zbytečně by padlo moc vlasů, což jsme s kadeřnicí ani jedna nechtěly, protože to nebyla potřeba.
A tak už asi 3. až 4. stříhání držím ve své mysli své přání a na střihu se nic nemění. Ke kadeřnici chodím nárazově zhruba 1 za 3 měsíce, nyní jsem tam byla ale po kratší době a to cca 2 měsících. Má poslední návštěva byla teď v pátek, ale další máme naplánovanou až na konec září.

Foto před zastřihnutím...

Foto vlasů ze strany pro porovnání.

Teď ale zase zpět k jádru pudla, jak jsem zase měla marnivou a chtěla jsem nějakou nenásilnou změnu. Hodně dlouhou dobu se mi líbí balayage ombré, tedy postupný a nenásilný přechod většinou z tmavých do světlých vlasů. Jenže já jsem si usmyslela, že to chci zkusit naopak. Bohužel proto, že se to takto nedělá, nenašla jsem pořádně žádné fotografie takového typu barvení. Abyste tomu rozuměli úplně, přála jsem si ponechat nahoře u hlavy své blonďaté vlasy a chtěla jsem, abych měla konce chycené do zlatavo rezaté barvy. Probírala jsem to samosebou na dálku se svou kadeřnicí a i se svým okolím. Kadeřnice mi sdělila, že možné to je, ale že z toho má sama celkem strach, protože se to přeci jen dělá opačně a hlavně se obávala, abych svého rozhodnutí nelitovala a to nebyla sama, protože má mamuša měla úplně ty stejné obavy jako kadeřnice ... Tak jsem si to nechala pořádně uležet v hlavě a nakonec k ní přijela s tím, že do toho jdu, že to prostě chci zkusit!
Načež jsme stejně došly k závěru, že prostě opačně to nebude ono a že budu zklamaná a nepůjde to hned vrátit ani zpět - i když měla různé přelivy, ale zrovna ne odstín, který bych si pro přechod já sama přála. Protože jsem ale byla rozhodnutá pro změnu, odcouvala jsem ze svého plánu na proměnu a vydala se mírnější cestou, kterou jsem zvolila už jednou, když jsem měla pocit potřeby změnit trošku své vlasy. Abyste rozuměli, tak do střihu si nyní jen tak zasahovat nechci, protože jak jsem psala výše, tak si přeji tupý střih a všechny vlasy stejně dlouhé. Nu a na ofinu, o které mluvím už skoro druhým rokem, zkrátka nemám koule a nemyslím si, že bych tu odvahu na ni jen tak dostala... Blonďatá barva asi jen tak rychle také nezmizí, protože se v ní cítím zkrátka dobře, jsem to v ní já a hlavně jsem si teď našla svou stálici, se kterou jsem moc spokojená a nemám důvod a potřebu ji měnit. 
Takže jsem se zkrátka rozhodla, že si druhou polovinu hlavy nechám promelírovat měděnými proužky. Světe div se, ale nakonec to při pohybu hlavy vypadá skoro jako mnou vysněné "chycené" konečky!

Takhle vlasy vypadaly těsně po zastřihnutí. Byly pouze vyfoukané přes kulatý hřeben a sčesané dozadu. Bez žehlení!

Tady už foto den poté, měděná barva na slunci hází krásné odlesky. 

Se změnou jsem moc spokojená a i s výběrem barvy. Myslím si, že je to nenásilné a oživené. Hodně ráda jsem za tuto změnu hlavně proto, že se těším, že v drdolech bude krásně vidět melírování v bobanu, který mi bude sedět na blonďatých vlasech a také v různých copech, ale i vlnách, na které se zase po dlouhé době chystám =)

Zde foto pro porovnání před kadeřnicí a po.


Samosebou jsem hned musela vyzkoušet také drdol, kde proužky krásně vyniknou.


Pokud by vás přeci jen zajímala péče o vlasy ve smyslu produktů, určo se můžete podívat sem už si jen skrólovat dolů a mrknout na všechny předešlé články věnované tomuto tématu =)

Jelikož teď budu mít na blog o trochu více času, můžete se také konečně těšit na nějaké ty recenze, nové outfity a i mé novinky.

Jak se vám tato malá a decentní změna líbí? Co jste naposledy změnili se svými vlasy vy?

kkiss

10 komentářů:

  1. :o Neskutečné! Opravdu závist!!! Já chtěla to stejné a připadají mi ještě horší, než když jsem tam šla :(
    Máš teď nádherné vlasy! :3 ♥ Kde jsi byla? :)
    Měj se v lásce,
    Janet ( http://janetsonrisa.blogspot.com/ )

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, jezdím ke slečně kadeřnici do Bíliny =) Jsem moc spokojená!

      Vymazat
  2. Ty jo mas ted nadherne vlasy.
    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Vlasy máš pěkný :) Kadeřnice je šikovná

    OdpovědětVymazat
  4. Pri čítaní tej prvej vety som sa musela usmiať, presne tak to mám aj ja na blogu, články o vlasoch skrátka vedú:)) Tvoje vlásky sa mi páčili pred aj po, na tej dvojitej fotke vyzerajú tak zdravo!!:) **DAY by DAY**

    OdpovědětVymazat
  5. naprosto úžasný, máš to mnohem hezčí a přirozenější <3

    zara vest
    Hot diamonds

    OdpovědětVymazat
  6. Wow! Měděné melíry vypadají opravdu kouzelně! Zvlášť v drdolu se krásně vyjimají :)
    Já jsem se asi před půl rokem rozhodla, co se týče vlasů, pro velkou změnu. Jsem totiž přírodně špinavá blondýna a to mě již omrzelo. Řekla jsem si tedy, že si vlasy poprvé obarvím. Nejdřiv jsem zkoušela různé odstíny světle i tmavě hnědé, ale v ničem jsem se v závěru nijak necítila. Nakonec mi jednou barva chytla lehce do zrzava a strašně se mi to líbilo. Poté jsem se již na tvrdo začala barvit na zrz. Přijdu si sama sebou a nikdy jsem s vlasy nebyla spokojenější :)

    www.maredifragole.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Wow! Zrzavá se mi líbí moc a taky jsem měla cuky, že bych do ní šla na celou hlavu, ale na to nemám dost odvahy =/

      Vymazat
  7. Nesmírně vám všem děkuji za vaše komentáře, moc si jich vážím a mám z nich radost!

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře mě nesmírně těší =o*