pondělí 25. července 2016

Vaříme s Břicháčem Tomem

Po outfitu by mělo následovat opět něco jiného, alespoň tak to nyní vnímám a tak jsem si pro vás připravila dva recepty podle mých nových knížek.

O obou jsem se již zmiňovala v tomto článku. Jedná se o v podstatě kuchařky Břicháče Toma. Věřím, že spousta z vás už o nich slyšela, nebo je dokonce máte doma. Mě knihy lákaly z mnoha důvodů. Jedním z nich byl fakt, že jsem recepty z nich sledovala formou obrázků na internetu a velice se mi nápady líbily a zamlouvalo se mi, že byla rychlá příprava.
A tak mi jednou v knihkupectví pořídil přítel první díl. Jakmile jsem ho zhltala, tak mi koupil i díl druhý.
Myslím si, že jde o super knihy, u kterých neprohloupíte. Na začátku každé radí, jak se správně stravovat, aby se nastartoval metabolismus a co a jak fungovalo u něj a i to logicky vysvětluje.Velice blízké mi je hlavně to, že nikde nepočítá kalorie a nějaké tabulky, což mi přijde obtěžující a hlavně jak tam sám píše, každý den je výdej jiný a tak to zkrátka nemůže nikdy přesně ani sedět.
Knihu jsem si pořídila především za cílem zpestření jídelníčku a nalezení nějaké té rovnováhy vyváženého stravování a především, abych se naučila pravidelně se stravovat a cítila se dobře.
Musím přiznat, že úplně přesně se knihou neřídím a ani jsem si ji za tímto účelem nepořídila. Jsem ale spokojená, protože jsem se naučila pít více obyčejné vody z kohoutku, dělat si malé svačinky, které mi zprvu přišly opravdu sakra malé, ale nakonec jsem se sama divila, jak dokáží zasytit.

Pro ukázku jsem vybrala dvě jídla ve formě normálního pokrmu, polévky a dvou zdravých sušenek. Nafotila jsem záměrně i recepty z knížek, abyste věděli, jak to vypadá v knize a pak mohli porovnat s mými výtvory.

Začnu trošku netradičně zdravou skladkou variantou. A to sušenkami s cottage sýrem, Nebudu tu dlouze vypisovat recept, protože ho uvidíte na fotce. Zmíním jen, že mě recept velice zaujal a nebyl vůbec špatný. Příprava opravdu krátká a i samotné pečení. Pro zpestření jako zdravá mlska proč ne, pravidelně bych ale sušenky upřímně mít nemusela...




Dalším pokrmem, který asi známe a troufám si říct, že umíme všichni je lečo. Musím říct, že ho mám moc ráda, protože je lehké, rychlé na přípravu a hlavně super jednoduché, Ráda mu přezdívám co dům dal. Protože když zrovna nic moc nedá, tak přeci jen nějaké to rajče, cibuli, papriku a vejce vyškrábu a mám skvělé rychlé jídlo, které ještě díky svým barvám lahodí oku.





Nejsem velkou milovnicí polévek. Takže se u nás moc často nevaří. Když už, tak miluji klasický silný (nejlépe hovězí) vývar, polévku na způsob Pho Bo, nebo právě zeleninové krémy. Tím nejoblíbenějším je pak brokolicový. Musím říct, že skladba z knihy mi přišla moc "zahuštěná", tak jsem si polévku udělala o něco "chudší" podle sebe. Každopádně věřím, že i přesně podle receptu bude výborná.




Posledním receptem nemůže být nic jiného, než sladká tečka. Super snadné sušenky z minima ingrediencí. Chuťově moc dobré a pro milovníky kokosu jako dělané. Na mě trošku moc měkké, (nebo jsem je málo "vypražila v troubě :D ).




Článek plný zdravých a chutných dobrot je za námi. Znáte tyto kuchařky Břicháče Toma? Co za zdravější pokrmy rádi vaříte vy. Nechte mi v komentáři klidně i nějaký recept, ráda se inspiruji.

kkiss

2 komentáře:

  1. Mňam, miluju brokolicovou polévku i lečo, jo jídlo to je moje :). Já kuchařky znám, že občas to někde z mých přátel lajkne na FB, tak mi to tam vyskočí, ale nikdy jsem do knížky nenahlédla, takže děkuji za tip, jak půjdu do knihkupectví, omrknu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vazne? Brokolicovka je ma srdecni zalezitost. Lecu jsem prisla na chut az ted :) urco mrkni, myslim, ze to stoji zato.

      Vymazat

Vaše komentáře mě nesmírně těší =o*