pátek 12. srpna 2016

Pobyt v Českém ráji 2.část: Jičín

Jak jsem slíbila, tak také plním.


Máme tu druhý díl našeho cestování po Českém ráji. Tentokrát se podíváme do města Jičín.
Je to město známé především pro Rumcajse s Mankou a Cipískem. Protože si můžete městem Jičínem projít několik tras právě podle těchto postaviček, rozhodli jsme se s partou pro zlatý střed a to 4km trasu, při které jsme měli plnit nejrůznější úkoly, za které nás po zdárném splnění čekala odměna.


Město Jičín jako takové se nám moc líbilo. Náměstí působilo moc útulným dojmem a všechna podloubí a postranní uličky byly kouzelné.









Samosebou jsme neodolali a koupili si víno v místní vinárně a hlavně jsme zašli na místní zmrzku a to rovnou dvakrát.Ta první meruňko-vanilková mě moc nenadchla - přítel si ale moc pochutnal. Zato ta další, kterou jsme měli, tak na tu budu vzpomínat ještě hodně dlouho!!! Mňam!!!





Cipískova stezka, kterou jsme si nakonec zvolili, skýtala několik úkolů, mezi kterými bylo třeba počítat Cipísky, kteří nám ukazovali cestu. Museli jsme také poznávat nejrůznější druhy stromů, názvy řeky a rybníku, nebo skládat tajenku z písmen.





Na konci cesty jsme se rozhodli s přítelem vyšlapat 156 schodů a podívat se na Jičín a okolí z místní věže. Ta při výšlapu skýtala krom výhledu také sbírku loutek. Ale ten výhled, ten stále zato nejvíc!










Závěrem výletu jsme si dali vynikající oběd v místní restauraci a pak se odebrali do hotelového bazénu, protože se udělalo neuvěřitelné vedro.


Navštívili jste někdy Jičín? Jak na vás město působí?

kkiss

4 komentáře:

  1. V Jičíně jsem se narodila a je to jedno z mých nejoblíbenějších českých měst, moc ráda tam jezdím. Takže skvělá volba výletu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to se vůbec nedivím, máte to tam opravdu nádherné :)

      Vymazat
  2. V Jičíně jsem ještě nebyla, ale naši ano a moc se jim tam líbilo. Hrozně mě zaujala ta Cipískova stezka, jsem na takové ty různé hry, takže to by mě moc bavilo :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta cesta nám udělala radost, člověk si zábavnou formou projde kus města a ještě dostane malou odměnu :)

      Vymazat

Vaše komentáře mě nesmírně těší =o*