středa 28. září 2016

Zase o rok starší..

Nemohu tomu uvěřit, jak ten čas letí!

Jsem zase o rok starší.. Ano, je tomu tak.
Letos jsem se rozhodla pro ryze rodinnou a domácí oslavu a atmosféru. Přeci jen 24 nejsou žádné kulatiny a navíc minulý rok (to mi bylo 23 a také to nebylo tedy nic extra kulatého), ale dělala jsem pořádnou oslavu se vším všudy, na kterou asi dlouho nezapomenu, ačkoliv měla pro mě jeden velký, soukromý a citlivý nedostatek.. Kdybych ho ale opomenula, byla perfektní!
Letos jsem se rozhodla nic nepřehánět a tak jsem pozvala jen ty nejbližší a v dnešním příspěvku bych se s vámi ráda podělila o to, jak to u nás vypadalo především na stolech :)


Začalo to výzdobou, která se letos nenesla v žádném tématickém duchu, takže barevné balonky a fáborky měly letos zelenou!




S mamušou jsme nachystaly pohoštění, které obsahovalo jak maso, zeleninu, tak něco sladkého, tak i slané věci na zobání. Miluji pečení a tak nesměly chybět ani cupcaky. Tentokrát mě trošku zradil krém, který byl na chuť lahodný, ale vůbec nechtěl ztuhnout. To je vždy jak na potvoru, zrovna když si přejete, aby byly krásné na vaší vlastní oslavu, tak se to zkrátka nepovede. No nevadí..






 Každý rok s mamušou vymýšlíme, co uděláme dobrého. Letos jsme se rozhodly pro malé masové placičky, které každému chutnali. Hřebem dne byl ale ručně dělaný dort od mamuši, která se svým výtvorem sice nebyla 100% spokojená, ale všichni se shodli, že na oko je pěkný, ale co bylo důležitější, byl vynikající!





Kromě tohoto dortu jsem měla ale ještě překvapení v podobě kočičího dortu ve slaném provedení. Ano, vidíte dobře! Schválně mi řekněte, kdo z vás by dle vzhledu tipoval, že se jedná o sýr a ne marcipán?!


Kromě pohoštění bylo také připraveno pití. A zde bych se ráda pozastavila a dala vám tip na jedno lahodné víno, které patřilo mezi něj. Osobně mám nejraději bílá a růžová vína a ta červená jen ojediněle, v zimě. Toto růžové víno je z Alkohol.cz, kde mají neuvěřitelný výběr nejen kvalitních vín. Mé růžové najdete zde. Velice nám chutnalo, shodli jsme se, že v něm cítíme růže, ale v chuti bobuloviny. Bylo příjemně suché, ale na patře sladké zároveň. Jedná se o víno z Rakouska z roku 2015 a pyšnilo se krásně sytou růžovou barvou. Vřele mohu doporučit. Pokud nejste fanoušky vín, určitě se mrkněte i do dalších sekcí, kde najdete krom tvrdého alkoholu taky příslušenství.






Samosebou nesměl chybět ani sekt, opět v růžovém provedení..



A když už jsme se tak pěkně sešli, popili a najedli se, dostalo se také na gratulace a u mě doma to po roce opět vypadá jako v krásném voňavém květinářství! Miluji květiny! Letos se to neslo v duchu gerber a lilií.







A samosebou došlo i na dárky...



  • .. ale o těch třeba v dalším článku.. Chtěli byste?


kkiss

8 komentářů:

  1. Jééé to jsou krásné fotečky :-* Na dárečky se určitě podívám moc ráda :P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc dekuji, koco :-* snad budou inspiraci pro ostatni :)

      Vymazat
  2. Super článek <3 Vypadá to, že sis narozeniny pořádně užila. Na dárečky se taky určitě podívám moc ráda, Andrejko :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc dekuji, ano! Byly vydarene a panovala prijemna atmosfera :)

      Vymazat
  3. Přeji vše nejlepší a teď mám děsnej hlad! :D
    Mr. Kev

    OdpovědětVymazat
  4. všetko najlepšieeee :) takéto príspevky si vždy rada čítam :)
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře mě nesmírně těší =o*