neděle 30. června 2013

Po dlouhé době u kadeřnice + povídání o mých vlasech

Krásnou neděli svým čtenářům =)

Uplynul nějaký ten měsíc a na mých vlasech bylo znát, že potřebují zastřihnout konečky. Na oživení jsem se tentokrát už opravdu těšila, ačkoli jsem vždy smířená s tím, že přeci jen o nějaký ten centimetr délky přijdu. Ať tak či onak, vím, že je to pro dobro mých vlasů a tak to přejdu bez větších hystérií.

Naštěstí musím říct, že za ta léta jsem si díky své bruneťátské přátelkyni našla kadeřnici, která mi na hlavě a i co se délky týče udělá přesně to, co si řeknu a nesnaží se mě přemlouvat a stříhat mi do vlasů, jak to některé rádoby kadeřnice před ní s chutí zkoušely. Jakoby snad viděly dlouhé vlasy a ruka s nůžkami jim velila, střihej, stříhej, zkracuj!

S kadeřnicemi a svými vlasy jsem si zažila své. Jeden čas, což jsem ještě byla malé pískle, jsem chodívala k jedné velice dobré kadeřnici s mojí mamušou, avšak to netrvalo dlouho, dostala zápal plic a když se vrátila z rekonvalescence, jakoby se její "střihačské umění" zhoršilo.. Vlasy už do sebe po ostříhání nezapadávaly tak jako předtím a celkový dojem byl tak nula nula nic.

Začal pro mě obrovský boj s hledáním dobré, ne-li chvalitebné náhrady. Trvalo poměrně dlouho a já dostala tip na kadeřnici od své sousedky. Když jsem ji jela naslepo zkusit, bohužel nečekaně nebyla v práci a tak si mě vzala do parády nějaká kolegyně. To se mi však stalo osudným a já měla vlasy okrákané, jak kdybych si je nechala někde ukousat... Smiřovala jsem se s tím faktem, který jsem měla na hlavě velice dlouho, ale jistě jsem věděla, že na toto místo pod tyto ruce už se nevrátím.

To období bylo pro mé vlasy celkově nějaké čudné, nýbrž jsem stále nemohla přijít na pořádnou barvu, která by mi sedla a tak se z experimentů stávalo poměrně často, že jsem na hlavě měla odlesky šedé, kuřátkovské žluté, nebo totální oranžové... Vlasy díky tomu utrpěly hodně a tak tomu odpovídala i jejich kvalita.

Časem jakoby se to začalo zlepšovat a mé vlasy zmátořovat ze všech barevných šoků. Poznala jsem s jednou ze spolužaček, tenkrát ještě na základní škole, která měla sestru kadeřnici. Netrvalo dlouho, slovo dalo slovo a já šla na stříhání k ní. Po dlouhé době jsem byla spokojená a mé vlasy vypadaly také k světu.

Když jsem se rozhodla z barev přejít na melíry (někdy v období střední školy), svěřila jsem se do rukou právě L. - mé nové kadeřnici, která se zrovna vyučovala. Dokonce jsem jednou svolila a vlasy si nechala proštříhat a zároveň podbarvit na hnědo.Mé mamuše se to moc nelíbilo, ale já v té době byla šťastná jako blecha snad za největší změnu vlasů v mém životě..



Po této změně jsem se zase ustálila a nechala si vlasy melírovat. Dlouhou dobu  jsem ale nosívala své vlásky v přírodním odstínu, tedy na podzim a zimu jsem měla myší blond a v létě od sluníčka krásnou blond. Má kadeřnice/kamarádka si se mnou vyhrála a co jsem nejvíce zbožňovala byly její vlnky.

Zde ukázka na dlouhých vlasech:


A tady už na vlasech melírovaných a hodně krátkých:


Má kamarádka kadeřnice se velice rychle vypracovala  a začala stříhat v jednom z nejpopulárnějších salonech nejen tady u nás v Teplicích. Její ruce byly opravdu velice šikovné, ale o to méně už měla času chodit za mnou stříhat mě domů. Jelikož salon, ve kterém pracovala, byl sice špičkový, ale také velice drahý, postupem času mě stříhala a melírovala čím dál tím méně, až nadešel čas si hledat opět novou kadeřnici..

To už jsem ale znala svou bruneťátskou přátelkyni, která mi dohodila tu svou a od té doby navštěvuji právě ji. Nikdy mi s vlasy neudělá to, co nechci, 10min před stříháním ještě konzultujeme, jak moc má vzít, případně mi doporučuje vhodnou délku pro zkrácení dle zničenosti konečků a vše klape tak, jak má. Jsem tedy nadmíru spokojená a mé vlasy po posledním zastřihnutí vypadají takto:


Musím se ještě přiznat, že mi začal před nedávnem opět nechtěný boj s barvami... Měla jsem přes 2 roky konečně svou stálici a favoritku, kterou z ničeho nich mávnutím proutku přestali svině vyrábět a já opět dlouho hledala novou, dobrou náhradu. A to, když jsem se dozvěděla o výprodeji (totálním) své barvy, jsem obešla všechny drogerie a nakoupila si ji do zásoby. Projížděla jsem dlouho net, hledala recenze a názory na blond barvy, z drogerkových mi šlo vše buď do šeda, žluta, nebo duhova, tudíž do barev, které nebyly mnou žádané, až jsem jednoho krásného dne objednala Majiblond od Lorealu. Četla jsem o ni dlouho na Omlazení a stále se k článku o ní vracela, až jsem objednala a jsem konečně spokojená!!!


Závěrem tedy ještě jednou 2 skoro stejný fota aktuální délky a barvy.

     


Co vy a vaše vlasy?
Zažili jste si s nimi něco podobného?

Těším se na vaše komentáře,

kkiss

34 komentářů:

  1. Mas nádherné vlasy! Neznám moc blondýnek, které by mely hezkou blond, jako mas ted ty. Jinak jsem nevěděla, ze jsi z Teplic, mám zname v Duchcove ;))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucí, děkuji moc.Moc mě to těší, tím spíš od slečny s tak dlouhými a kvalitními vlasy. Bohužel s těmi blond je to neustálý boj a běh na dlouho trať. A panečku, to koukám! =) Svět je opravdu malý a o náhody tu není nouze.

      Vymazat
  2. Panejo! :O máš překrásný vlasy a hlavně rovný, mě se kroutí :((.. a ty kudrnatý Ti staršně moc slušely, víc jak rovný:)! Chci se zeptat to je natočené kulmou? :)) Článek se povedl, moc se mi líbí :)!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mockrát děkuji, také jsem mívala problémy s kroucením, ale jedinou neřestí, kterou jim dopřávám, je sušení fénem a takto poté vypadají =)Vlasy byly točené kulmou, akorát namotávaná na trubici z druhé strany než obvykle.

      Vymazat
  3. Krásné vlásky máš! A barvičku také :) A to hledání kadeřnic znám :) Konečně jsem taky tak rok a půl zpátky našla "tu pravou", která mi nikdy na hlavě nic špatného neudělala a já vždy byla spokojená :) Dokonce jsem ji tehdy svěřila svou velkou proměnu z blondýny na brunetku :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to běh na dlouho trať!! Bohužel moc dobře vím, o čem mluvíš.. Každopádně je dobře, že jsi si našla tu svou =)

      Vymazat
  4. S těma kadeřnicema je to těžký... taky jsem nemohla dobrou sehnat a byla jsem vždycky osříhaná buď jak podle hrnce nebo oškubaná jako kuře :D....Teď mám aspoň trochu ucházející, ale úplně TOP to není...
    Jinak ty máš vlasy prostě nádherné. Nejvíc se mi líbí, jak jsi měla ty vlny na dlouhých vlasech... :)

    Jane´s colours

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mi povídej =/ Je dobré, že jsi v rámci možností spokojená, buď šťastná i zato, protože je to velice těžké...najít nějakou ucházející

      Vymazat
  5. Nádherné vlásky a nádherná barva vlasů!! :) Sluší ti jak kudrlinky, tak ty krásně rovné :)
    S kadeřnicema to znám, je to těžké najít si pro sebe tu pravou, která ti nebude chtít vlasy jen ,,oškubat" :)
    Každopádně, chválím článek! Moc se povedl :*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Velice děkuji Anetko. Jsem ráda, že nejsem jediná, která si tímto prošla =(
      Jsem ráda, že se článek líbí, moc mě to těší =*

      Vymazat
  6. Máš překrásné vlásky! Docela závidím, protože já o svou blond přišla. Byla jsem 7 let peroxidová blondýna :), ale před měsícem, jsem uznala, že bude lepší ty svoje olámané a poškozené vlasy zachránit. A tak jsem černovláska :) No byl to šok, ale jsem ráda.
    Myslela jsem si, že jsi přírodní blondýnka, když máš tak překrásnou barvičku a jde na první pohled vidět, že jsou tvoje vlasy neskutečně kvalitní.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koukám,že nejsem jediná, co si zažila s vlásky své.
      Já blondýnka "pravá" od dětství byla, ale jak jsem byla starší a jak mi přes zimu vlásky tmavly, rozhodla jsem se pro melírky a potom se začal jak na potvoru vytrácet přírodní světlý pigment z vlasů i v létě a tak jsem si začala "pomáhat úplně" =)

      Vymazat
  7. Nádherné vlásky! Absolutně ti rozumím s hledáním kadeřnice i barvy... Moje poslední zkušenost s kadeřnicí byla taková, že mi ta expertka odbarvila vlasy jen u kořínků!!!...... Hrůza! Jinak se stříhám už radši sama a barvím sama, jen tu pravou blond pro mě nemůžu pořád najít...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdybych byla šikulka jako ty, možná bych to řešila také touto cestou. Naštěstí si na kadeřnici nemohu stěžovat a barvu mi obstarává má mamuša =)

      Vymazat
  8. Máš nádherné vlásky. Priznám sa, že mne sa blond dlhé vlasy moc nepáčia, resp. málokomu pristanú a sú pekné, ale tie tvoje sú nádherné !!! Asi ako každá žena som si s kaderníčkami zažila čo to...Naposledy minulý týždeň, keď ma kaderníčka nepochopila a nedopadlo to dobre..takže nasledovalo domáce "opravovanie" farby. Našťastie to dopadlo celkom dobre a zaviazala som sa, že odteraz sa farbím len sama! Aspoň dovtedy, pokým nenájdem NAOZAJ výbornú kaderníčku :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mnohokrát děkuji, velice si toho vážím.
      Držím pěsti v hledání a pevně věřím, že také najdeš tu pravou.

      Vymazat
  9. Tie vlnky si mala nádherné! Ja som mala donedávna také dlhé vlasy ako ty na tých posl. fotkách, ale dosť mi ich dĺžka prekážala.Vždy som si ich večer priľahla, moje vlasy takú dĺžku už nezvládali a konca boli veľmi zničené. A aj keď mám vlasy už od čosi kratšie, nič to nemení na tom, že také dlhé vlasy sú proste krásne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, uměla je opravdu skvěle a velice se jí dařily.
      Je fakt, že si chci užít dlouhých vlasů do sytosti v mládí, jelikož v pokročilejším věku už nejsou tolik praktické, aspoň tak na to nahlížím já sama, každopádně někomu krátké sluší bez ohledu na věk =)

      Vymazat
  10. Myslim, ze stalo za to, hledat stale nejakou lepsi kadernici, nakonec mas ty vlasy fakt krasny. Mam podobny pribeh, ale diky bohu jsem take uz pred pul rokem nasla nekoho moc sikovneho, kam chodim pravidelne kazdy mesic:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem moc ráda Gabi =) Také jsem šťástná a neměnila bych.

      Vymazat
  11. Andrejko, musím říct, že teď máš vlasy uplně nejhezčí..! Tvé vlasy jsou opravdu krásné.. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Petruško děkuji moc, jsem moc ráda, že se líbí, jsem v rámci možností spokojená a chci je jen a jen udržovat =)

      Vymazat
  12. Na to, že máš vlasy farbené, tak ich máš veľmi veľmi krásne :)

    OdpovědětVymazat
  13. Jééé Ty byla taková ovečka? :) Máš nádherné vlasy, co by za ně většina holek dala! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když se mi zachtělo, tak ano =) Ale na trvalou jsem si nikdy netroufla =)) Děkuji, jsem za ně ráda

      Vymazat
  14. Nad old fotkami jsem se pousmála....je zajímavé, že často všichni spějí do krásy :)..

    A jinak Andrejko k tvým vláskům...BOŽE JSOU NDÁHERNÉ!!! Ráda bych takové vlastnila :)....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. =D To mi povídej, takové pískle.. =)) Hehe..
      Děkuji, moc si vážím těchto slov =*

      Vymazat
  15. Ešte keby si bola taká zlatá aké je číslo tej farby? je ich veľa druhov...dakujem

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 900S nebo 901S , střídám je =) Takže bych mrkla na fota na netu.

      Vymazat
  16. Na roztřepené konečky platí nůžky, ale co s tím ostatním? Doporučuji vlasovou kosmetiku Kallos, používám již delší dobu, je levná a učinná. Najdete ji třeba zde https://www.facebook.com/groups/891897504201741/

    OdpovědětVymazat
  17. si velmy pekna http://detskysvetmasa.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  18. Tím jsme si zřejmě každá prošla, že než jsme našly někoho s kým jsme byly spokojeny, tak to byl velký boj. Taky jsem obešla v Praze plno salonů než mi kámoška poradila Hair Fashion Point. Nicméně tvoje vlasy vypadají parádně a máš je krásně dlouhé a zdravé :)

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře mě nesmírně těší =o*