sobota 9. listopadu 2013

Trocha kultury: Koncert H U R T S

Na pátek jsme se s mou bruneťátskou přátelkyní těšily jako už dlouho ne...

Sice máme všechny pátky oddych od školy a jsme tedy doma, ale tentokrát jsme se na něj těšily z úplně jiného důvodu... A to očekávaného koncertu dua, které jsme už shlédly před pár lety v Lucerně s jejich prvním albem...
Jedná se o skupinu HURTS. Ani nevím, jestli je správné říkat jim skupina? Jedná se totiž o dva hlavní členy a to Thea a Adama - tedy duo, konkrétně synthpopové.. Theo zpívá a Adam hraje na klavír či ho střídá s basskytarou.

Jejich pilotním singlem, který se dostal i do rádií a televize byl Wonderful Life, který zná i většina "neznalců" tohoto dua.
Dalším singlem, který prorazil a byl také velice oblíbeným - Stay.


Když jsem je uslyšela poprvé, velice mě zaujali... Bylo to totiž něco naprosto jiného, jejich text měl hlavu a patu, nebyla to žádná "diskárna" a bylo to pro mě něco neobvyklého, tak jsem se začala pídit dál.
Zaujatá byla i má přátelkyně a tak jsme začaly stahovat jejich písničky a našly si oblibu v mnohých z nich.
Netrvalo dlouho a my se dozvěděly, že budou mít koncert v Praze, konkrétně v Lucerně.
Strašně moc jsem na ně chtěla jít a byla odhodlána investovat do lístku i vyšší sumu. Jenže má přátelkyně společnou koupi lístků stále oddalovala a já nechápala proč? Přeci je měla stejně tak ráda jako já a chtěla je vidět živě!
Pochopila jsem v podstatě záhy na mé osmnácté nebo devatenácté (teď už si nejsem jistá) narozeniny, kdy jsem lístek dostala jako dárek.

=D To jsem prosím já se svým dárkem v Lucerně
Byla jsem šťastná jako blecha a nemohla se dočkat. Lucerna byla narvaná, HURTS byli úžasní, jen jsme je ještě neznaly s přátelkyní tak moc dobře, takže pro nás asi tři songy byly úplně neznámými..
To se ale během dvou (tří?) let změnilo a my je začaly doslova hltat. Pořídily jsme si každá své originální CD v deluxe verzi, tedy i s videi z koncertů a klipy a poslouchaly je od rána do večera. Ba ne, to přeháním, každopádně jakmile na ně byla nálada, sahala jsem právě po jejich CD a volume otáčela doprava...
Dočkaly jsme se druhého koncertu, který byl spjatý s jejich druhým albem nesoucím název EXILE. 
Musím podotknout, že první album HAPPINESS, se mi líbilo mnohem víc... respektive těch méně oblíbených songů tam moc nebylo. I přesto jsem je ale chtěla a musela vidět znova a několik favoritních písní jsem tam měla.
Opět nezklamali! Místo v Lucerně se koncert pořádal v Inchebě - teda musím říct, že je pěkně hnusná a zlatá atmosféra Lucerny...ale jinak mám doteď mráz na rukou a zádech, když si na něj vzpomenu..
Jsou pro mě zkrátka výjimeční... naprosto odlišní a půjdu na ně znovu a zas!


Zahráli celkem 19 písní, daly jsme si s přátelkyní je za úkol počítat, ale také rozlišovat kolik z nového a starého alba jich zahrají a poměr vyšel 10 nových a 9 starých. Volba byla skvělá, já bych asi jednu nebo dvě vyměnila za své favoritky, ale jinak jsem byla naprosto spokojená.
Snažila jsem se pořídit i nějaká ta videa a fotky, jen jsme letos byly o něco dál, než tehdá. I přesto jsem s tím, co jsem natočila a nafotila spokojená a teď už si jen melancholicky vzpomínám při dívání se.

To by byl konec další "sondy do mého života", protože pokud jste dočetli článek až sem, zjistili jste o mě další věc se mnou úzce spjatou...

Znáte toto duo?
Byli jste na prvním či druhém koncertu?

PS: Chtěla jsem vám sem vložit nějaká videa z koncertu, která jsem sama natočila, ale bohužel, nějak se nemůžeme s Ip dohodnout a přehrát je, tudíž ani vložit =/ tak se omlouvám... Vkládám aspoň úlovky jiných z YouTube..

TADY - TADY - kvalita nic moc, ale je to asi to nejlepší, co se mi podařilo najít =(

kkiss

5 komentářů:

  1. Andrejko na koncertě by byla neuvěřitelná kočka!

    OdpovědětVymazat
  2. Na těch fotkách si se svojí přítelkyní?? fotky jsou moc hezký a hrozně se mi líbí jak jste tmavá a světlá :D A jinak ti skupinu jsem nikdy neslyšela musím si je poslechnout ....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ne e :D s kamaradkou :D rikam ji "pratelkyne"'- to jsou blizsi,lepsi kamaradky pro me, oproti ´jen kamaradkam´, nekdy o tom napisu treba vice :) Urco si stoji zato poslechnou alespon nejakou jejich pisen.

      Vymazat
  3. Hrozně moc ti ten koncert závidím! Já jsem se o něm dozvěděla až v ten den a bila jsem se do hlavy, že jsem to nezjistila dříve... Přecejen lístek nebyl nijak drahý a zážitek to musel být úžasný! :)

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře mě nesmírně těší =o*