sobota 16. února 2013

Cestování - mnou navštívené země

Protože se mi strašně zastesklo po cestování

a poznávání nových a nových míst, kultur a lidí, rozhodla jsem se pro článek o místech, která jsem již navštívila.

Jako destinací číslo jedna je pro mě a mou rodinu jednoznačně Chorvatsko. Jezdíváme již sedmým rokem na letní dovolenou za sluncem a mořem právě sem a nemáme v plánu to měnit. Jsme naprosto spokojení jak s klimatem, tak mořem. Už tomu bude pět let, co neměníme ani místo našeho pobytu. Protože jsme našli opravdu ráj na zemi, prozradím jen, že se jedná o menší vesničku poblíž historického města Trogir.



Další destinací, ve které jsem byla zhruba 4-5 je Itálie. 
Jednou jsem v ní byla za cílem jakési rekreace a poznávacího pobytu (centrum Itálie, památky) se školou a několikrát v oblasti Caserta (blízko Neapole) s rodinou.



Navštívila jsem také v rámci výměnného pobytu Wales.. 




Byla jsem vybrána také k "výletu" do Strassbourgu za účelem návštěvy Evropského parlamentu.




Mimoto jsem se podívala také do Irska (to hned několikrát), ale bohužel fota mám jen ve fyzické podobě a nevím kde přesně, proto tu žádné neuvidíte =(

Co vy a cestování?
Jaké jste navštívili země?

kkiss =*

8 komentářů:

  1. Tak to se mi moc líbí :-* my v létě s pritelem jezdime v Chorvatsku do "Baška Voda" :-) jinak jsem byla v Paříži, ve Vídni a 14 dní v rámci výměnného pobytu na Slovensku :-D

    OdpovědětVymazat
  2. Hezkéé :) Do Itálie bych se taky mrkla :)
    A co jsem navštívila já? Tunisko, Španělsko, Chorvatsko, Francii, a pak klasika jako je Polsko, Německo... :)

    OdpovědětVymazat
  3. O ja Chorvatsko zboznujem :* minuly rok som bola s priatelmi a priatelom v Chorvatsku v Petrcane...no neskutocna krasa, cistota, pokoj,....a co sa mi najviac pacilo mala som na vyber kamienkovu alebo pieskovu plaz.Milujem Chorvatsko :O)
    No bola som v Chorvatsku, v Prahe, Madarsko ( Budapest, Tiszaujvaros,Nyiregyhaza a potom take malicke dedinky a mestecka ) Vieden, Polsko a bola som parkrat aj na Ukrajine asi tak pred 5rokmi.

    OdpovědětVymazat
  4. ja stále dookola Švajčiarsko prvý rok mesiac v okolí Ženevy...a posledné dva roky približne 3 mesiace každý rok okolie Zurichu a chystám sa zas....:D

    OdpovědětVymazat
  5. Jeee ja bydlim par kilometru od Caserty :D

    OdpovědětVymazat
  6. Miluji dovolené po Evropě :) kromě severních zemí jsme ji procestovali skoro celou. Dále mám ráda památky v Egyptě, přírodu na Djerbe a nejkrásnější místo které jsem navštívila byla Dubai ♡ ta zem se nedá popsat! Je nádherná, dokonalá a velkolepá!
    Mým snem je alespoň rok v USA - New York, cesta do Thajska a nejlépe cesta kolem světa :D ... cestování miluji, ale velmi ráda se vracím domů! Chorvatsko je krásná země a vždy tam rádi zavitame! :)* takže super článek!

    OdpovědětVymazat
  7. Koukam, ze mnohe z vas jsou take velkymi cestovatelkami :)
    Musim se priklonit k navstiveni USA - alespon jednou bych se tak podivat chtela :)
    Cestovani zboznuji, ale jako mladsi mi nic nerikalo. S pribyvajicim vekem je tomu vsak jinak :)
    Jsem moc rada, ze jste se podelily se mnou o mistecka vami navstivena !

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře mě nesmírně těší =o*