pondělí 18. března 2013

Nude Nails - Recenze Essence

Krásný start do nového týdne =*

Dnes přicházím s nehty, které jsem si prvně nalakovala svým dárkem ze SWAPU - za který ještě jednou moc děkuji Verunce =* - a to lakem od Essence Nude Glam - 06 Cookies & Cream.

Nikdy předtím jsem žádný lak takovéto barvičky nevlastnila a upřímně řečeno když jsem je viděla ve stojanech v drogeriích, nikdy mě moc neuchvacovaly.. To bylo ale jen do doby, než se roztrhl pytel s boomem alá NUDE barva na nehtech, oblečení, no zkrátka všude! Na chuť této barvě jsem přišla až díky fotografiím nehtů, které byly nalakovány právě tímto odstínem a byly i nejrůzněji nakombinované s dalšími odstíny.

Nikdy bych nevěřila, že taková barva může na nehtech vypadat tak něžně, jemně, upraveně a nevinně.

Nyní už ale k laku jako takovému.
Nová řada od Essence mi vyhovuje mnohem více než ta předchozí. Zapříčinily to především nové silnější štětečky, se kterými je pro mě lakování mnohem snadnější a rychlejší.
Nutno podotknout, že tento odstín laku měl vcelku tekutou konzistenci a tak se mi snad 2x stalo, že díky širšímu štětečku se barva dostala i na kůžičku -  tedy nechtěně vedle. Ale to se dá dle mého názoru přežít, rozhodně pro mě lepší, než si patlat jeden nehet půl hodiny pidi štětečkem a mít tak "tucet krytí" na jednom nehtu.

Zasychání laku bylo celkem rychlé, proto jsem nemusela čekat ani moc dlouho a nanést druhou vrstvu. Lak ve dvou vrstvách krásně kryje, jako velké plus mu dávám, že nečárkovatí a barva je tedy jednolitá, celistvá.
Barvu bych popsala jako světlounce hnědou až možná odstín latté s jemným shimmerem způsobeným droboučkými třpytečkami, které jsou patrné při bližším pohledu na nehet.

Se zafixováním nehtu je výdrž celkem úctyhodná a první odprýskané konečky se ukazují mezi 2-3 dnem. Bez top coatu si myslím, že bude výdrž ne příliš kvalitní.

Jelikož jsem se upřímně bála poprvé namalovat nehty jen nude barvou, protože jsem zvyklá si v posledních dnech lakovat nehty samými křiklavými neonkami, nebo rudými odstíny červené, nakombinovala jsem tento lak ještě s Colloramou od Maybelline v odstínu 26 , který jsem nanesla na prsteníčky a udělala jsem si tečky na prostředníčky v jedné řadě uprostřed lakem od Golden Rose 12 (čehož jsem později litovala, ale už mi bylo líto to odlakovávat), protože na ukazováčky  jsem lakem od Golden Rose (neonkou) v odstínu 08 udělala ještě shluk teček. Takže celkem přetečkováno, příště bych rozhodně vynechala tečky na prostředníčku.

Musím říct, že jsem kombinací barev byla velice mile překvapená a musela jsem si na nehty zálibně koukat.

Nehty bez teček


Když už jsme u těch nehtů, ráda bych se přidala dvě fota nehtů mé bruneťátské kamarádky, která je velice šikovná co se lakování úzkým (zdobícím) štětečkem týče. Sice tvrdí, že jí to jde spíše pravou na levou (je to pravačka) tak si myslím, že to zvládá skvěle i na druhé ruce. Její nehtíky mě velice zaujaly, protože byly v jarních barvičkách a navíc "hudební" =) Dostala jsem svolení si je vyfotit a souhlas zveřejnit je =)




Co vy a nude odstíny?
Máte je rádi, lakujete??

V tomto týdnu se můžete těšit na další DIY projekt, ale také mňaminky uplynulého měsíce, nebo také outfit z nových úlovků =)

kkiss =*

16 komentářů:

  1. Já mám nude ráda, ale musím být opálená, jakmile mám hodně světlé ruce, tak se mi to nelíbí :)
    Teď jsem je už nějakou dobu neměla, ale maximálně zítra mě čeká lakování, tak uvidím, třeba se inspiruju ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasim, na moc svetle pokozce nehty nevypadaji tak dobre, takze na leto - opalenejsi pokozku to bude teprve onco :) Tesim se na tve nehtiky, snad nam je ukazes, at se mohu pokochat uzasnym tvarem tvych nehtu

      Vymazat
  2. Já nude miluju a to jak v oblečení tak na nehtech ;) a jinak bruneťácká kamarádka má skutečně krásné hudební nehtíky :) ;) těším se na ta diy ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Take diky tobe jsem mela moznost konecne svuj prvni nude lak odzkouset :-* Take se mi libi napad s notickami :)

      Vymazat
  3. krásne jemné farbičky:)) páči sa mi to aj bez tých ružových bodiek:)) je to také decentné:))

    Veronika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprosto souhlasim, take se mi libi doslova jen ty nahe nehty i bez tecek, kterych uz neni treba :)

      Vymazat
  4. Pěkné, mám ráda nude barvy na nehtech... ale essence lak mi teda moc nevyhovuje... jak píšeš, že nědělá čárky, tak já si myslím pravý opak :D

    Jane´s colours

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Urcite se kvalitou laky Essence neradi nejak vysoko, ale ve dvou vrstvach jsem mela lak opravdu jednolity a bez carek, takze me mile prekvapil :) Urcite to ale nebude platit pro vsechny odstiny.

      Vymazat
  5. Zítra si konečně musím nalakovat nehty :D Inspirativní :)
    Nude laky se mi líbí :) Doma mám dva :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No super :) ja zatim jen jeden, ale treba casem rozsirim sbirku :)

      Vymazat
  6. Já bych neměla nervy na to tečkování a zdobení, ale je to krásny! Líbí se mi nude a růžová na jednom prstíku :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) je pravda, ze na to musi byt rozpolozeni, take nejsem moc trpelivy tvor :D jsem rada, ze se kombinace libi :)

      Vymazat
  7. Já mám nude barvy ráda, ale spíš na léto k opálené pokožce. Moc se mi tvůj blog líbí, přidávám se mezi čtenářky. :)

    http://www.diarybyangeeel.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasim, na opalene pokozce jsou mnohem hezci :) dekuji moc, strasne me to tesi a vitam te tu. Musim podotknout, ze i mne se u tebe na blogu moc libi a take jsem jiz tvou ctenarkou :)

      Vymazat
  8. Pěkný blog:) Nechceš se vzájemně sledovat?

    Vik Ladyla

    OdpovědětVymazat
  9. Jak si sama v komentářích řekla, ty tečky už nebyly třeba a nebo bych místo nich vlepila zdobící malé kamínky. Ale jinak pro nude vždycky budu, mám jí moc ráda! :))
    Hezký den, G.

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře mě nesmírně těší =o*